+36/1 312 53 47 HU | EN

Venezuela az Angyal-vízeséstől az Orinoco-deltáig
Feliratkozás hírlevélre

13 különleges nap Latin-Amerika legkevésbé ismert országában

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2022. januárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

Sokan úgy vélik, hogy Venezuela aligha versenyezhet a nagy, bakancslistás latin-amerikai országokkal, Peruval vagy Argentínával, nem érhet fel a maja Mexikóhoz és Guatemalához vagy éppen a hamis Escobar romantika miatt elhíresült Kolumbiához… Pedig - ki kell mondanunk, hogy – ringbe szállhat. Sőt, ha végre majd kikerül a negatív hírek világából, végre az utazók számában is felzárkózhat majd a „nagyok” mellé. A Canaima Nemzeti Park óriás vízesései, a különféle egzotikus indián törzsek dzsungelekben gyökeredző spirituális hagyományai, a több mint 2000 kilométeres Orinoco-folyó és deltavidékének ritka változatos vadvilága, a caracasi street art lázadó állásfoglalásai mind- mind méltó vonzerőt jelentenek, és egy olyan utazásra hívnak bennünket, ami sokkal közelebb visz minket az ismeretlen Latin-Amerikához.

Részletes program:

1. nap: Átrepülés az Atlanti-óceánon

Indulás Budapestről Caracasba. Délután érkezünk Venezuela fővárosába. Pihenés következik, lassan felvesszük Latin-Amerika ritmusát. Szállás: Catia La Mar.

2. nap: A főváros utcáin

Reggeli után a fővárosban teszünk városnéző túrát. Meglátogatjuk többek között a Simon Bolivar szülőhelyét, a Bolivariano és Sacro múzeumokat, a katedrálist és a parlamentet. Szállás: Catia La Mar.

3. nap: Az Orinoco-delta felé

Délelőtt repülőre szállunk és nemsokára már Puerto Ordazba is érünk. Tovább utazunk Boca de Uracoaba, ahol hajóra szállunk, majd elfoglaljuk a szálláshelyet. Utunk során lehetőségünk lesz betekintést nyerni a Warao közösségek életébe, csakúgy, mint a gyönyörű természet csodáiba. Rövid pihenő és a szállás elfoglalása után folytatjuk a hajókázást és a gyönyörködést a naplementében. Az éjszakát a vadonban, a környék őslakóinak stílusában épült, korszerű bungalókban töltjük. Szállás: Orinoco-delta.

4. nap: Az Orinoco dzsungeleiben

Reggel bizonyára madárcsicsergésre és a bőgőmajmok zajára fogunk ébredni, akiket kis szerencsével látni is fogunk. Reggeli után megismerkedünk a deltavidék állat és növényvilágával: majmok, trópusi madarak, folyami delfinek várnak ránk, sőt még piranhára is horgászhatunk, majd meglátogatjuk a madarak szigetét, ahol különféle madarak keresnek menedéket éjszakára. A naplemente fényeiben érkezünk vissza a szállásra. Szállás: Orinoco-delta.

5. nap: A Waraok közelebbről

Reggeli után visszatérünk a Warao közösséghez, hogy kicsit közelebbről is megismerkedjünk velük. Meglátogatjuk a helyi iskolát és tanulunk kicsit egymásról. Délután visszatérünk Boca de Uracoa-ba, majd onnan Puerto Ordaz-ba. Szállás: Orinoco-delta.

6. nap: Úton a Canaimába

Reggel repülőre szállunk, és a Canaima-ba repülünk, majd egyenes a Canaima Nemzeti Parkba indulunk és megkezdjük a felfedezését. Ezúttal „curiarákkal” indián fatörzscsónakokra szállunk, és túrázunk az Angyal-vízeséshez. A Rio Carrao itt pálmákkal és esőerdővel ékes öböllé szélesedik, ezen teszünk hajókirándulást az Ucaima, Golondrinas és Hacha zuhatagokhoz. Az Anatoly-szigeten kiszállunk és úgy indulunk a „Sapo” és „Sapito” (Béka és Békácska) vízesésekhez. Hajóval folytatjuk utunkat a gyönyörű táblahegység mentén, majd visszafordulunk Canaimába. Szállás: Canaima Nemzeti Park.

7. nap: Az Angyal-vízesés - utunk egyik csúcspontja

Délelőtt elhagyjuk a tábort, és az Ucaima kikötőből hajóval a Muyapa szavannához utazunk a Carro-folyón. Rövid kirándulást teszünk a szavannán, majd újra hajóra szállunk, és folytatjuk utunkat a Raton-szigethez, így érkezünk meg a világ legmagasabb (983 m) zuhatagának lábához. Dzsungeltúra következik a Laime kilátóponthoz, ahol közelebbről is megcsodálhatjuk a vízesést. Szállás: Canaima Nemzeti Park.

8. nap: Az Orinoco és a Caroni találkozása

Canaimából visszarepülünk Puerto Ordaz-ba, ahol újra vízre szállunk, és Salto La Llovizna-ba utazunk, ahol a két folyó – az Orinoco és a Caroni – találkozik egymással. Ezután a Cachamay és a La Llovizna vízeséseket közelítjük meg, ahol a párát az arcunkon érezhetjük. A nap végén megmártózunk a Caroni-folyó vízében. Szállás: Orinoco-delta.

9. nap: Tovább a Karib-tengerhez

Visszarepülünk Caracasba, hogy innen tovább utazhassunk Porlamarba, a csodálatos Margarita-szigetre, ahol még tibeti buddhista lámák is keresik a nyugalmat. Fél napos program keretében bejárjuk a sziget legszebb részeit. Szállás: Porlamar.

10. nap: Porlamar (Margarita-sziget)

Egész napos szigettúra vár ránk. Elsőnek a La Asunción városkába utazunk, ahol meglátogatjuk a gyarmati időkben épült Katedrálist, és a Szt. Fülöp Erődöt. Az erőd meglátogatása után leereszkedünk az Espíritu Santo völgybe és ott La Restingánál motorcsónakra szállunk és kirándulunk indulunk a mangrove erdőben. A hajózás után Punta Arenasba megyünk, majd a strandon fürdőzünk. A programot a naplemente megtekintésével fejezzük be a halászbárkáiról ismert, romantikus Juan Griego partszakaszon Szállás: Porlamar.

11. nap: Pihenés - fürdőzés - regenerálódás

Pihenés a Karib-tenger partján. Napfény, hullámok, erőgyűjtés. Szállás: Porlamar.

12-13. nap: Búcsú Venezuelától

Reggeli után irány a repülőtér. Elbúcsúzunk Venezuelától és visszarepülünk Budapestre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)