+36/1 312 53 47 HU | EN

Peru a Titicaca-tótól Machu Picchuig
Feliratkozás hírlevélre

13 napos kaland a Csendes-óceántól az Andokig, Arequipával, magashegyi tóval, Machu Picchuval, kondorokkal

Részletes program:

1. nap: Budapest-Lima

A kora reggeli órákban Budapestről repülünk átszállással a déli Amerika legmisztikusabb célállomására, Peruba. Érkezés még ezen a napon az esti órákban. Szállás: Lima.

2. nap: Arequipa fehér városa és a kondorok útja

Korai reggeli után Dél-Peru legjelentősebb központjába, Arequipába repülünk. Az elegáns koloniális városban közelebbről is megismerkedhetünk a spanyol katolikus örökség különféle formáival. Olyan kiemelkedő látnivalók várnak ránk, mint a Szent Katalin apáca kolostor különleges színekre festett komplexuma vagy a Museo Santuarios Andinos, ahol Juanita, a késő inka korban feláldozott kislány múmiája is megtekinthető. Délután továbbindulunk az Andok mélyébe és romantikus buszozással jutunk el a monumentális Colca kanyonhoz. A kondorok útja egy majd 5000 méteres hágón is átvezet bennünket, ahol a környék vulkánjainak világa tárul elénk. Szállás: Chivay (3600 m)

3. nap: Keselyűlesen a Colca kanyon peremén

Hajnalban kezdődik a programunk Chivaytól nem messze. Lábunk alatt a világ egyik legmélyebb kanyonja, fejünk fölött az Andok havas csúcsai, a Chachani és az Ampato. Kitartóan várjuk, hogy egy három méter szárnyfesztávolságú, andoki kondor elhagyja fészkét és lencsénk végére kerüljön. A remek délelőtt után visszatérünk Arequipába. Pihenő, szabad sétalehetőség a városban. Szállás: Arequipa.

4. nap: Ahol az inkák születtek- a Titicaca-tó

Reggeli után indulunk a fantasztikus Titicaca-tó felfedezésére. Délelőtt elhagyjuk Arequipát és hosszú úton felutazunk a tóhoz, átkelünk a bolíviai határon és elfoglaljuk szállás helyünket Copacabana kis zarándokfalujában. Akklimatizációs pihenés a 3800 méteres magasságon. Szállás: Copacabana.

5. nap: A Nap- és Hold szigeteken

Reggeli után hajóra szállunk, a Nap- és a Hold szigetekre tartunk. Itt már az inkák nyomait kutatjuk gyönyörű sétás programunkon. Délután elsétálunk a falu híres zarándoktemplomához is, a Golgotáról pazar a kilátás a tóra. Szállás: Copacabana.

6. nap: Keresztül az Altiplanón

Kora reggel buszunkkal Cusco felé, az Andok szívébe indulunk. Útközben az Andok sixtusi kápolnájának számító andahuaylillasi templomot is meglátogatjuk, átkelünk a 4319 m magas La Raya hágón. Késő estére érjük el a várost. Szállás: Cusco.

7-8. nap: Cusco lejtős utcáin

Sok pihenéssel egybekötött kétnapos program a különleges, spanyol és indián építészeti hagyományokat ápoló hegyi városban. A csodálatos barokk főtér és a jezsuita templom után bekukkantunk a Wiracocha inka palotája fölé emelt 16. századi katedrálisba és a Koricancha Nap-templomába is és megismerkedünk az Inka Múzeummal. Erősen ajánlott némi street food élményeket is szerezni és ajándékok után nézni San Blas kortárs művészeti negyedében. Szállás: Cusco.

9. nap: Az inka Szent-völgy romvárosaiban

Lenyűgöző nap következik az Urubamba-folyó völgyében. Pisac indián piacának színes forgataga után, a Vilcabamba őserdő ölelte Ollantaytambo romvárosa következik, ahol az első mélyebb ismeretséget kötjük meg az inkák spirituális és építészeti hagyományaival. Szállás: Ollantaytambo.

10. nap: Vonatút Aguas Calientesbe

Délelőtt hegyi kisvonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába. Pihenés, egyéni termálfürdő látogatás. Opcionális lehetőség: megszakítva a vonatutat gyalog indulhatunk neki a felejthetetlen Inka Ösvénynek egészen a napkapuig, ahol már a Machu Picchu hever a lábaink alatt. A 4,5-7 órás nehéz hegyi túrán a régi inka zarándokúton 2100 méterről 2550 méterre emelkedünk gyönyörű hegyek és romterületek között. Alattunk az Urubamba folyó kanyargós völgye, fölöttünk a Keleti-Andok erdős, havas csúcsai (a csoport két része este találkozik újra a szálláson). Szállás: Aguas Calientes.

11. nap: Szakrális központ az Andokban- a Machu Picchu

Reggeli után minibusszal közelítjük meg az inkák titokzatos, lépcsőzetes szellemvárosát, Machu Picchut, ahol a nagyszerű helyszín segít megérteni egy elveszett, de máig fénylő kultúra szellemi örökségét. Kora délutánig időzünk a lenyűgöző városban, 2500 méteres átlagmagasságban, ami kimondottan üdítően hat cuscói tartózkodásunk után. A kondor alakú szakrális helyszín minden irányból gyönyörű, helyi vezetőnkkel igény szerint a legalaposabban ismerkedhetünk meg a prekolumbián hagyományokkal. Estére busszal, majd kisvonatunkkal visszatérünk Cuscóba. Szállás: Cusco.

12-13. nap: Hazautazás Európába vagy Amazónia hosszabbítás

Reggeli után a repülőtérre, majd Limába indulunk. Igény esetén különleges opcionális programon és búcsúebéden vehetünk részt. A részleteket kérje az utazásszervezőjétől. Éjszaka a választott repülési osztály komfortfokozatán gondolhatunk vissza a szerzett élményekre. Menetrend szerint a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre. Viszontlátásra Latin-Amerika!

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság