+36/1 312 53 47 HU | EN

Peru - Bolivia a Machu Picchutól Tiwanacuig
Feliratkozás hírlevélre

15 napos kaland a Csendes-óceántól az Andokig, Nasca vonalakkal, indián piacokkal, a világ legszebb magashegyi tavával

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2021. novemberére
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

Ha megkérdezzük, hogy mi jut valakinek elsőként eszébe Peruról a válasz aligha kétséges. Az inkák és a jövőnek hátrahagyott, a klasszikus nagy civilizációkhoz mérhető örökségük, Machu Picchu romvárosa és az Urubamba-völgy kultikus központjai mindenki fantáziáját megragadja. De vajon eszünkbe jut-e a Huacachina-oázis, Cahuachi sivatagi városa, Puca Pucara vörös erődje, Maras sómedencéi, Moray teraszai, Aquas Calientes termál fürdője, vagy a San Blas festményei, az avokádó leves és az ayahuasca szőttesek is? (És még folytathatnánk a sort...) Peru kimeríthetetlenül gazdag kalandokban, látnivalókban, hegyekben, művészetekben és a speciális látnivalókon túlmutató, egyedi élményekben, helyi hangulatokban is. Mindezek után pedig Bolívia leszi fel az utazásra a koronát a világ talán leggyönyörűbb tavával, a Titicacával. Útra fel!

Részletes program:

1. nap: Budapest - Lima

A kora reggeli órákban Budapestről repülünk, párizsi átszállással a déli Amerika legmisztikusabb célállomására, Peruba. Érkezés az esti órákban. Szállás: Lima.

2. nap: Ballestas – Nasca: irány a homokdűnék világa

Reggel a Humboldt-áramlat hideg vizeire szállunk, hogy közelebbről is megismerhessük a Ballestas-szigetek egyedülálló állatvilágát. Fókák, pingvinek, csérek, szulák és kormoránok a guanóbányászatáról híres sziklaformációkon. Hajónkról szemrevételezzük a legendák övezte, titokzatos Candelabro nevű földrajzolatot is. Úton Nazca felé rövid megállót teszünk az Huacachina-oázisban. Itt a hatalmas homokdűnék között fakadó forrás valóságos oázist hozott létre. Megállónk során a bátrabbak kipróbálhatják a négy kerék meghajtású homokjárókat vagy éppen homok boardra pattanhatnak. Szállás. Nasca.

3. nap: Nasca-vonalak felett

Délelőtt felkeressük a Nasca-kultúra sivatagi homokkal borított fővárosát, Cahuachit. Ez után következik a nap és az egész utazás egyik fénypontja, a repülés a Nascavonalak fölött, ahol végig nézhetjük a különleges alakzatokat a gépből. Szállás: Nasca.

4. nap: Keresztül az Andokon

Ezen a napon hosszú ízelítőt kapunk a sivatag és a hegyvidék találkozásából. Átszeljük az Andok nyugati, esőmentes oldalát, hogy 10 órányi kanyargás után megérkezzünk Peru talán legszebb városába, a 2500 m magasan fekvő fehér Arequipába. Szállás: Arequipa.

5. nap: Arequipa fehér városa

Délelőtt olyan kiemelkedő látnivalók várnak ránk, mint a Szent Katalin-apácakolostor és a jezsuiták temploma, de meglátogatjuk a Museo Santuarios Andinost is, ahol Juanita, az inka korban feláldozott kislány múmiája is megtekinthető. Délután pihenés vagy opcionális vidéki Peru túra. Szállás: Arequipa.

6. nap: Cusco lejtős utcáin

Reggeli után Cuscóba repülünk tovább. Némi akklimatizáció után napunkat a különleges, spanyol és indián építészeti hagyományokat ápoló hegyi városban töltjük. A csodálatos barokk főtér és a jezsuita templom után bekukkantunk a 16. századi katedrálisba és a Coricancha Naptemplomába. Később körbejárjuk a Cusco környéki inka romterületeket, a soktonnás kövekből összerótt Saqsawamant, a különös sziklaformációjáról ismert Kenkót, Puca Pucarát, a vörös erődöt, végül a forrásba épített Tambo Machayt. Szállás: Cusco.

7. nap: Az inka Szent-völgy romvárosaiban

Átkelünk az Urubamba-folyó völgyébe. Előbb felkeressük Chinchero inka romjait, majd megcsodáljuk Moray különös teraszait, a Cordillera Vilcabamba havas csúcsait, hogy leereszkedjünk Ollantaytambo romvárosához, ahol mélyebb ismeretséget kötünk az inkák spirituális és építészeti hagyományaival. Szállás: Ollantaytambo.

8. nap: Pihenés a Szent-völgyben

Egész napos pihenés az Andok ölelésében. Opcionális program lehetőség: félnapos lovastúra (kezdőknek is) az Urubamba-völgyben. Szállás: Ollantaytambo.

9. nap: Vonattal vagy gyalog az Inkák ösvényein

Reggeli után vonatra ülünk és nagyon szép útvonalon Aquas Callientesbe utazunk. Séta a városban, pihenés, a boltok és pizzériák felfedezése. Opcionális program: gyalogtúra Inka Ösvényen a Machu Picchuig. A 4,5-7 órás nehéz hegyi túrán a régi inka zarándokúton 2100 méterről 2550 méterre emelkedünk gyönyörű hegyek és romterületek között. Alattunk az Urubamba folyó kanyargós völgye, fölöttünk a Keleti-Andok erdős, havas csúcsai. Szállás: Aguas Calientes.

10. nap: Machu Picchu: szakrális központ az Andokban

Rövid buszúttal jutunk el a városkából Machu Picchuhoz. Kora délutánig időzünk a lenyűgöző helyszínen (2450– 2500 m), az inkák legfestőibb romvárosában, majd visszatérünk Aguas Calientesbe, ahonnan vonattal Cuscoba utazunk. Szállás: Cusco.

11. nap: Irány a Titicaca-tó

Reggel busszal indulunk Punóba (3800 m). 5-6 órás utazás vár ránk részben a Vilcanota folyó völgyében. Az Andok Sixtusi kápolnájának számító andahuaylillasi templom meglátogatása, majd átkelés a 4319 m magas La Rayahágón. Délután megállunk Racchi ősi településén és időzünk kicsit Pucarap re-inka szobrai között. Szállás: Puno.

12. nap: Az igazi Titicaca-tó és a Nap-sziget

Reggeli után átkelünk Bolíviába. Séta Copacabana falu híres zarándoktemplomához, majd áthajózunk a kultikus helynek számított Nap-szigetre (3900 m), ahol rövid sétát teszünk és gyönyörködhetünk a Titicaca panorámájában. Szállás: Copacabana, a tó partján.

13. nap: Bolívia egyik központjában: La Paz

Reggel a frissek felkapaszkodhatnak a Kálvária-dombra gyönyörködni a tóban, majd a 4000 m magas Altiplanón átkelve tovább utazunk La Pazba (3600 m), az egészen elképesztő fekvésű bolíviai óriásvárosba. Útközben megállunk Tiwanacuban, Bolívia legnagyobb és legérdekesebb romvárosában. Este séta a városközpontban. Szállás: La Paz.

14-15. nap: hazautazás

A nap folyamán visszarepülünk Limába, napközben opcionális városnézés, majd este következhet ismét az óceán átrepülése, de ezúttal hazafelé.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)