+36/1 312 53 47 HU | EN

Patagónia, Tűzföld és a kontinens vége - Pótcsoport
Feliratkozás hírlevélre

12 nap a legdélebbi Amerika vadregényes helyszínein a Csendes-óceán partjától a patagóniai gleccservidéken át Buenos Airesig

Részletes program:

1-2. nap: Budapest – Santiago de Chile

Délutáni indulással utazás Santiago De Chilébe, Dél-Amerika Párizsába. Érkezés másnap délelőtt. Némi pihenés után kulturális akklimatizáció következik. Városnézés az óriás és meglehetősen európai hangulatú metropolisz belvárosában. A Plaza de Armas és a Moneda-palota után az érseki székesegyház következik, majd további séta a történelmi negyedben. Zárásként lepillantunk a városra a Santa Lucía-hegyről. Szállás: Santiago de Chile.

3. nap: Valparaíso és a Csendes-óceán partvidéke

Irány a kikötő! Reggel a Csendes-óceán partjára, a közeli Valparaísóba indulunk. Ismerkedés Pablo Neruda Nobel- díjas költő imádott városával, annak bohém, színes házaival, kanyargós utcáival, lépcsőivel és az egész várost beborító utcai művészetével. Megérint minket a hangulata. Valparaíso az UNESCO világörökségének a része, s Chile legrégebbi és legnagyobb kikötője is. Opcionálisan egy híres chilei borászatot is meglátogathatunk. Szállás: Santiago de Chile.

4. nap: Repülés Patagóniába

Reggel elrepülünk a messzi délre, a chilei Patagóniába. Punta Arenas a Magellán-szoros partjára épült kikötő, melyet 1848-ban alapított a telepesek egy kis csoportja. Innen a pampát átszelve Puerto Natales felé vesszük az irányt. Szállás: Puerto Natales.

5. nap: A Torres del Paine csodálatos parkja

Ma a Torres del Paine túránk következik. Egész nap türkiz tavak és impozáns csúcsok között töltjük az időt a világ egyik leghíresebb bioszféra rezervátumában. Szállás: Puerto Natales.

6. nap: Tovább El Calafatéba

El Calafate felé vesszük az irányt, tovább ismerkedünk a patagóniai tájakkal. Délután szabadprogram, pihenés. Szállás: El Calafate.

7. nap: A Los Glaciares Nemzeti Park

Los Glaciares Nemzeti Park. Egész napos program a kontinens egyik legmonumentálisabb látnivalójához: hajóval navigálunk a Perito Moreno-gleccser 70 méter magas jégfalához. Séta a gleccser fölé magasodó félsziget kilátópontjainál, életre szóló fotóstoppokkal. Szállás: El Calafate.

8. nap: Ushuaia és a Világ vége

Gépre szállunk, és átrepülünk Tűzföld központjába, a felfedezők meséinek fővárosába, Ushuaiába. A helybeliek által határozottan sz hanggal ejtett Ushuaia modernkori története a bennszülött tűzföldi indiánok kiírtását követően egy fegyencekből álló teleppel kezdődött a 19. század végén. A Világvége Börtönének enyhén panoptikumszerű kiállítása a mai napig látványosság, a világvége sípályáival és kilátóival, isteni halas-rákos éttermeivel, illetve a kellemes sétákra csábító Tűzföld Nemzeti Parkkal. Ismerkedés a várossal, hajókirándulás a Beaglecsatornán, albatroszok, pingvinek és kormoránok rajai közt. Szállás: Ushuaia.

9. nap: A Tűzföld Nemzeti Parkban

Egész napos kirándulás a partokkal szabdalt, lenyűgöző parkban. Ellátogatunk a Világvége múzeumba is, majd estére a fantasztikus argentin fővárosba, Buenos Airesbe repülünk. Szállás: Buenos Aires.

10. nap: Buenos Aires színes városnegyedeiben

Országnyi (17 milliós) lakosságával Buenos Aires Argentínán belül is egy külön világ. Palermo és La Recoleta kerületek eleganciája és előkelősége, San Telmo bohém nyüzsgése, több utcányi bolhapiacai, lepukkant és így a környezetéhez teljességgel passzoló utcai zenészei és nyilvános tangóbemutatói (idős férfiak gyakran egymással táncolnak), La Boca pasztellszínű házakból álló utcácskája Maradona és a pápa hasonmásaival, no meg a Boca Juniors bonbonosdobozával, azaz stadionjával, az Óvilágot is megszégyenítő Colón operaházzal, a három nekifutásból keresztezhető Július 9 sugárúttal (a világ egyik legszélesebbje), gyönyörű parkjaival lenyűgözi az ide látogatókat – talán egy életre. Egész napos program a pulzáló metropoliszban: Május tér, Casa Rosada, Katedrális (San Martín sírja), San Telmo negyed, Plaza de los Dos Congresos, La Boca negyed, La Recoleta temető, Teatro Colón (opcionális belépéssel). Este megismerkedünk a lüktető argentin tánchagyományokkal (opcionális). Szállás: Buenos Aires.

11-12. nap: Buenos Aires – Budapest

Pihenés, szabadprogram. A menetrend szerint hazaindulunk. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre, várhatóan a délutáni órákban. Viszlát Latin-Amerika!

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)