+36/1 312 53 47 HU | EN

Maja lábnyomokon keresztül Közép-Amerikán
Feliratkozás hírlevélre

16 nap a maják dzsungelmélyi romvárosaitól guatemalai vulkánok mentén a Karib-tenger türkizéig

Részletes program:

1-2. nap: Elutazás és Mexikóváros fő látnivalói

Indulás Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba, érkezés az esti órákban. Akklimatizáció. Másnap egész napos program a nyüzsgő metropoliszban: Zocalo, katedrális, elnöki palota, Iturbide palota, Szent Ferenc templom, Csempék háza, Bellas Artes, Főposta, Museo Nacional de Antropología, Azték Nagytemplom. Szállás: Mexikóváros.

3. nap: Guadalupe és a Szent Szűz

Délelőtt az ország védőszentjének katedrálisához, és annak legnagyobb zarándokhelyéhez, a Guadalupei Szűz Mária bazilikájába látogatunk. Délután kirándulás Teotihuacánba, az „Istenek városába”, Mexikó egyik leghíresebb rommezejéhez. (Holtak útja, Nappiramis, Holdpiramis, Quetzalcoatl-piramis). Visszaúton megállunk a Frida Kahlo múzeumban is. Szállás: Mexikóváros.

4. nap: Irány Chiapas

Repülés a chiapasi őserdőkig. Másnap már megkezdjük az amerikai kontinens meghatározó kultúrájának, a majának feltérképezését. Délután szabadprogram. Szállás: Palenque

5. nap: Bonampak - Yaxchilán és az első maja élményeink

Kalandos kirándulásra indulunk. Először Bonampak rejtőzködő maja városát keressük fel (csodálatos, épségben fennmaradt freskók), majd háromnegyed órás csónakút végén Yaxchilánba, az őserdő és az Usumacinta folyó kanyarulata által védett „Zöld kövek városába” érkezünk. Szállás: Palenque.

6. nap: A dzsungellel borított Palenquében

Palenque – az egyik legszebb maja romváros. A dzsungellel borított helyszínen felkeressük a Feliratok templomát, a Nap-, a Kereszt- és a Leveles Kereszt templomát, az uralkodói palotaegyüttest, majd a helyi múzeumot is. Továbbindulunk a chiapasi hegyvidéken át San Cristobal de las Casas koloniális városáig. Érkezés késő este. Szállás: San Cristobal de las Casas.

7. nap: San Cristobal de las Casas utcáin

Reggeli után hangulatos sétára indulunk a városban: Katedrális, Szent Domonkos templom. A szomszédba is kiruccanunk. San Juan Chamula egyedülálló maja-keresztény temploma valódi időutazással ér fel. Szállás: San Cristobal de las Casas.

8. nap: Panajachel felé

Reggeli után Guatemala felé vezet az utunk. Célunk az Atitlán-tó és környéke, egész napos utazás a chiapasi, guatemalai hegyvidéken át. Hagyományos indián falvak, gyönyörű vulkánok. Szállás: Panajachel.

9. nap: Az Atitlán-tó környékén

Egész nap a tó környékén. Chichicastenango indián kisvárosa után csónakázunk egyet Santiago de Atitlanba is. Estére átutazunk a gyönyörű La Antiguába, Guatemala régi fővárosába. Szállás: La Antigua.

10. nap: La Antigua

Egész napos gazdag program a barokk egyházi emlékek (katedrális, jezsuita kolostor, La Merced- és Szent Ferenc templom) és a színes Közép-Amerika elképesztő hangulatú kisvárosában. Szállás: La Antiqua

11-12. nap: Hondurason át a Rio Dulcéig

Délelőtti pihenő után átutazunk Hondurasba, hiszen itt található az egyik legnagyszerűbb maja város: Copán. Másnap délelőtt nézzük meg a területet. A Főtér hatalmas sztéléi, a Hieroglifák lépcsője, Szobrok Múzeuma kerülnek sorra. Guatemalába visszatérve estére a Rio Dulcéhoz érkezünk. Szállás: Copán és Rio Dulce.

13. nap: Csónaktúra a Karib-tengerig

Délelőtt csónaktúrára indulunk a Rio Dulcén a Karib-tengerig: a mangrove-erdők madárvilága, San Felipe spanyol erődje, a guatemalai fekete garifunák lakta Livingston kikötővárosa vár ránk. Kora este átutazunk a Petén-Itzá tavon fekvő Floresbe. Szállás: Flores.

14. nap: A Tikal Nemzeti Park csodái

Az egyik leghatalmasabb maja romváros, Tikal és a körülötte elterülő nemzeti park meglátogatása tölti ki a napunk. Ismerkedés az őserdő állatvilágával (papagájok, majmok, ormányos medvék). Szállás: Flores.

15. nap: Flores - Guatemala City

Reggeli után átrepülünk Guatemala Citybe. Délutáni sétánkon nemcsak a várostól, hanem Latin-Amerikától is búcsúzunk.

16. nap: Guatemala City - Budapest

Hazautazás Európába.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság