+36/1 312 53 47 HU | EN

A holtak ünnepe és a maja ösvény (Mexikó-Guatemala)
Feliratkozás hírlevélre

12 napos latin felfedezőtúra egy másik Mexikóvárostól a guatemalai dzsungelig

Részletes program:

1. nap: Elutazás az Atlanti-óceánon túlra

Kora reggeli indulás Budapestről átszállásokkal a sok milliós Mexikóvárosba, a félreértett, imádott, gyűlölt fővárosba. Érkezés szálláshelyünkre a késő délutáni órákban. Kulturális akklimatizáció, rövid séta, pihenés. Szállás: Mexikóváros.

2. nap: A holtak ünnepe San Andrés Mixquic-ben (Día de Los Muertos)

Egészen különleges közép-amerikai programunk mexikóvárosi részének gerincét egy nagyon ősi és gyönyörű tradíció adja, a két napos Holtak ünnepe, vagyis a Día de los Muertos vagy Dia de los Difuntos, melyet az ország különféle régióiban más és más módon ünnepelnek. A katolikus halottak napjára időzített ünnepségsorozat az egyik legszínesebb és legautentikusabb formáját választjuk. Ellátogatunk San Andrés Mixquic-be, a romantikus elővárosba, ahol a legszebb oltárokat készítik, hónapokig készülnek a családok az ideje korán távozott gyermekek lelkeinek megfelelő fogadására, virágokkal, mécsesekkel, különleges díszítésekkel emlékeznek az Istenhez megtért halottaikra. A nap részeként még a Dolores Olmedo és az itthon is jól ismert Frida Kahlo múzeumban kapunk bevezetést a helyiek gondolkodásába. A mexikói kultúra legszebb rétegeivel fogunk utunk legelején találkozni. Szállás: Mexikóváros.

3. nap: Guadalupe - a Szent Szűz és az azték istenek

Délelőtt az ország védőszentjének katedrálisához, és annak legnagyobb zarándokhelyéhez, a Guadalupei Szűz Mária bazilikájába látogatunk, majd sétálunk egy nagyot a nyüzsgő metropolisz főterén, a Zocalon. Délután templomok, paloták és az úgynevezett Azték Nagytemplom várnak ránk. A nap folyamán még belebele keveredhetünk az „elegáns csontvázak” forgatagába. Szállás: Mexikóváros.

4. nap: Irány Chiapas!

Finom reggelink után Teotihuacánba, az „Istenek városába”, Mexikó egyik leghíresebb rommezejéhez kirándulunk. Holtak útja, Nappiramis, Holdpiramis, már az elnevezések is különös érzéseket ébresztenek bennünk. Délután viszont már búcsút intünk ennek a csodálatos három napnak és egészen a chiapasi őserdőkig repülünk. Másnap reggel kezdjük meg az amerikai kontinens meghatározó kultúrájának, a majának feltérképezését. Az Apocalypto című, komoly hitelességre törekvő film megtekintése erősen ajánlott. Szállás: Palenque.

5. nap: A maja dzsungel szívében – Palenque

Kényelmes ébredés után rövid úton érjük el a mai nap fő látnivalóját, Palenquét. Az egyik legfontosabb és legimpresszívebb maja terület dzsungellel borított helyszínen fekszik. Felkeressük a Feliratok templomát, a Nap-, a Kereszt- és a Leveles Kereszt templomát, az uralkodói palotaegyüttest is. Egy újabb nagyon tartalmas nap végén közelebbről megismerkedünk a chiapasi kulináriával. Szállás: Palenque.

6. nap: A rejtőzködő Bonampak és Yaxchilán - a zöld kövek városa

Reggeli után kalandos kirándulásra indulunk. Először Bonampak rejtőzködő maja városát keressük fel (csodálatos, épségben fennmaradt freskók), majd háromnegyed órás csónakút végén Yaxchilánba, az őserdő és az Usumacinta folyó kanyarulata által védett „Zöld kövek városába” érkezünk. Késő délután érkezünk Guatemalába, a csodálatos Floresbe. Szállás: Flores.

7. nap: Tikal Nemzeti Park

Kora reggel Guatemala szívében ébredünk, a Petén-Itzá tavon fekvő Floresben. Az egyik leghatalmasabb maja romváros, Tikal és a körülötte elterülő nemzeti park meglátogatása tölti ki a napunk. Ismerkedés az őserdő állatvilágával (papagájok, majmok, ormányos medvék, stb.) és a legtitkosabb maja tradíciókkal. Szállás: Flores.

8. nap: Csónaktúra a Karib-tengerig

Reggeli indulással megkezdjük guatemalai átutazásunkat a karib világ irányába. Csónaktúrára indulunk a Rio Dulcén a Karib-tengerig. Útközben a mangrove-erdők madárvilága, San Felipe spanyol erődje, a guatemalai fekete garifunák lakta Livingstone kikötővárosa vár ránk. A folyóvíz után este módunk lesz a tényleg egyedi garifuna kultúrában, konyhában és zenében is kicsit elmerülni. Szállás: Rio Dulce.

9-10. nap: La Antigua és a mexikói barokk

Nagyszerű napunk kipihenése után átutazunk a gyönyörű La Antiguába, Guatemala régi fővárosába. Útközben Quiriguá romvárosán és banánültetvények erdején haladunk át. Másfél napunk lesz a csodás, élénk, sárga-kék utcák labirintusában. Program időnket barokk egyházi emlékek (Szent József katedrális, jezsuita kolostor, La Merced- és Szent Ferenc templomok), paloták, kézműves piacok között töltjük, majd kilátogatunk a közeli San Antonio Aguas Calientesbe és Ciudad Viejába is. Szállás: La Antigua.

11-12. nap: Hazautazás

Reggeli után Guatemala City indulással és átszállással hazautazunk.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)