+36/1 312 53 47 HU | EN

Kuba: karibi hangulatok, spanyol világörökségek
Feliratkozás hírlevélre

13 napos lüktető program talán az utolsó pillanatban, egy merengő, de életvidám szigetországban

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2022. januárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

A nyugati (bárhonnan is érkezzünk, az innen "nyugatnak" számít), hajtáshoz szokott látogató Havannában szembesül először az életritmusból adódó különbségekkel, de az érzés kitart az utazás végéig. Valamikor - talán az első koktélos estén - elkezdünk lelassulni, és elmerengünk a parkban dominózó öregeken, a gyermekkorunkat trópusi környezetben felidéző Ladákon, az utcák ötven éve érintetlen patináján. Olyan természetességgel nincs áruválaszték, internet, járműforgalom, hogy eleinte nem is értjük, hogy lehet így élni. De aztán megtanuljuk élvezni a lelassult időt, a rendkívül tehetséges festők és a még zseniálisabb zenészek állandó jelenlétét, felidézzük az öregedő Hemingway alkoholos emlékezetét... Kuba egy ma már eltűnő félben lévő világ, ami mégis csupa várakozás és vágyakozás.

Részletes program:

1-2. nap: Budapest - Havanna

Reggeli indulás Budapestről átszállással Kubába. Délután érkezés a legendás fővárosba, Havannába. A szállás elfoglalása, az utazás kipihenése. Másnap estig tartó városnézés Havannában, ebben a csodálatos városban, ahol sajátosan keverednek a spanyol gyarmati, az amerikai „imperialista”, és a szocialista stílusok: Hemingway-ház, Szent Kristóf katedrális, Szent Ferenc templom, Kolumbusz sírkert, Capitolium, Plaza Vieja. Megállunk a Plaza de la Revolucionnál is és autózunk egyet régi amerikai cabriókkal, majd egy helyi család autószerelő műhelyébe is betekintünk. Szállás: Havanna.

3. nap: Havanna – Vinales

További városnézés következik, majd délután átutazunk Pinar del Río-ba, a furcsa mészkőhegyeiről és dohányáról híres tartományba. Látogatás a soroai orchideafarmon és a mellette található vízesésnél. Elképesztő karsztformációk. Később egy dohányültetvényen is megállunk. Szállás: Viñales.

4. nap: Vinales – Havanna

Reggeli után csónaktúrát teszünk a vidék egyik legszebb cseppkőbarlangjában. Séta Viñales kisvárosában, meglátogatunk egy helyi közösséget, majd visszatérünk Havannába, ahol befejezzük a második napi programot. Szállás: Havanna.

5. nap: Havanna – Guama – Cienfuegos

Reggel továbbindulunk, kitérő a hírhedt Disznó-öböl felé, ahol a rendkívül érdekes kis helyi múzeumot és a partot is megnézzük, majd a Halak Barlangját és továbbállunk Cienfuegosba, és városnézéssel zárjuk a napot. Szállás: Cienfuegos.

6. nap: A Dél Gyöngye: Cienfuegos

A nap folyamán Cienfuegos látnivalóit vesszük sorra szárazon és vízen: Terry színház, Martí Park, Castillo de Jagua, Palacio de Valle. Szállás: Trinidad.

7. nap: Trinidad

Trinidadi városnézés, séták a szinte eredeti állapotban megmaradt csodás koloniális városkában, melyet harmadikként alapítottak a spanyolok a frissen meghódított szigeten a XVI. században. Spanyol paloták, (Santísima Trinidad-templom), múzeumok, látogatás egy kerámia műhelyben, Canchanchara-bár. Szállás: Trinidad.

8. nap: Trinidad – Iznaga-völgy

Látogatást teszünk az Iznaga-völgy cukormalmainál, melyek a gyarmati időszak legelejétől fogva a rabszolgákkal működtetett cukornád-ültetvények leghíresebbjei közé tartoztak. Felkaptatunk az Iznaga toronyba is, ahol remek kilátás nyílik a környékre. Szállás: Trinidad.

9. nap: Trinidad – Guanayara Park – Cayo Blanco

Ezen a napon mindenki kedvére választhat opcionális programot. Aki egy kis kalandra vágyik, az a vadregényes Guanayara Parkba kirándulhat és egy vízesés tavában fürdőzhet. Azonban aki pihenni szeretne a Karib-tenger egyik gyönyörű partján, az egy hajókirándulással összekötve eljuthat oda. Szállás: Trinidad.

10. nap: Sancti Spíritus – Santa Clara – Varadero

Reggel Sancti Spíritusba, majd Santa Clarába utazunk: Nuestra Señora del Carmen templom, Che Guevara síremléke, páncélvonat, Parque Vidal. Szállás: Varadero.

11-12. nap: Varadero

Jól megérdemelt pihenés következik a tengerparton.

13. nap: Havanna - Budapest

Transzfer a repülőtérre, majd átszállással repülés Budapestre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)