+36/1 312 53 47 HU | EN

Ausztrália: Keresztül a kontinensen
Feliratkozás hírlevélre

20 nap az ismeretlen déli földön Perth és a nyugati part természeti csodáitól Sydney metropoliszáig, tasmániai hajózással

Részletes program:

1-2.. nap: Repülés Perth-be

Budapestről dubai átszállással, ha nem is a világ végére, de a földgolyó másik oldalára repülünk. Érkezés Perthbe másnap délután, az ANZAC-napi ünnepségek idején. Szállás: Perth.

3.. nap: Perth és Fremantle kikötöje

Miss Maud reggelizőjében kezdjük a napot, majd a napfényes óceánparti város felfedezésére indulunk. Ellátogatunk Fremantle kikötőjébe is: nosztalgikus hangulatú, bájos utcácskák idézik elénk a 19. századi telepesvilág hangulatát. Késő délután szabadprogram, pihenés. Szállás: Perth.

4.. nap: A Pinnacles-sivatag sziklaszobrai között

Reggeli után északnak indulunk és megkezdjük Nyugat- Ausztrália természeti csodáinak feltérképezését. A Nambung Nemzeti Parkba lépve érjük el a Pinnaclessivatagot: bizarr, a homokból kiemelkedő „sziklaszobrok” százai várnak ránk – földöntúli látvány. Szállás: Geraldton.

5.. nap: Naplemente hajóról - a Cápa-öböl peremén

Folytatjuk utunkat a Cápa-öböl és Monkey Mia irányába, megállóval Hamelin Pool megdöbbentő látványt nyújtó élő „kövületeinél” és a kagylók millióival „kirakott” Shell Beach partján. Érkezés után hajóra szállunk, hogy a fedélzetről csodálhassuk meg a naplementét. Szállás: Monkey Mia.

6.. nap: Monkey Mia delfinjei vendégségében

A Cápa-öböl névadó halairól: a félelmetes tigriscápáról és a hatalmas, de ártalmatlan rablócápáról híres. Monkey Mia legkedvesebb lakói azonban a palackorrú delfinek: ezek a szabadon élő állatok minden reggel a part közelébe úsznak, hogy az emberekkel találkozhassanak. Jakes Point és Blue Holes érintésével innen a Kalbarri Nemzeti Parkba utazunk tovább. Szállás: Kalbarri Nemzeti Park.

7.. nap: Akáciaerdők a Kalbarri Nemzeti Parkban

A délelőttöt könnyű sétákkal töltjük: végtelen fotózás a Loop és Nature’s Window lenyűgöző sziklaformációinál, majd visszatérünk Geraldton városába a Pink Lake kilátó érintésével. Szállás: Geraldton.

8.. nap: A Swan Valley édes lankáin

Az óceánparton haladunk tovább Perth-be: részegítő látvány, és borkóstoló vár ránk Nyugat-Ausztrália leghíresebb bortermelő vidékén. Vacsora a Mandoon Estate pincészetben. Szállás: Perth.

9.. nap: Ayers Rock: a kontinens vörös szíve

Reggel időzónát váltunk és Alice Springs érintésével az outback közepébe: Ayers Rock-ba repülünk. Érkezés után kirándulás Kata Tjuta ösvényein, majd varázslatos naplemente az Olgák tövében, koktéllal a kezünkben, véget nem érő vörös sztyeppékkel a háttérben. Szállás: Ayers Rock.

10.. nap: Uluru és az Álomidőszak meséje

Hajnalban, a napfelkelte izzó vörösében zarándokolunk Uluru sziklatömbjéhez: a világ egyik legszentebb helyére. Látogatás az őslakosok kultúráját bemutató központban, majd kora délután repülés Cairns-be. Szállás: Cairns.

11. . nap: Piknik a Nagy-korallzátonyon

Egy egész nap a tengeren! Reggel kihajózunk a világ legnagyobb és legszínpompásabb korallmezőihez: könnyűbúvárkodás, úszkálás, napozás (és piknik ebéd) vár ránk a mintegy 350 korallfajtának otthont adó, 700 szigetből álló zátonyrendszeren. Szállás: Cairns.

12.. nap: Sydney: szerelem első látásra

Reggeli után Sydney-be repülünk, ismerkedés Ausztrália nyüzsgő, fiatalos metropoliszával Darling Harbour utcáin és bárjaiban. A Rio és San Francisco energiáit egyszerre megidéző nagyváros hangulata mindenkit magával ragad. Szállás: Sydney.

13.. nap: Világváros az óceán peremén

Városnéző program Sydney-ben: The Rocks, Botanikus Kert, Kings Cross, Bondi Beach. Bennfentes, privát idegenvezetés az 1973-ban megnyílt Operaházban, majd délutáni hajókázás a kikötői öbölben. Kora este szabadprogram. Szállás: Sydney.

14-15.. nap: Kalandok a Kék-hegységben - majd repülés Tasmániába

Ma sziklaszirtek és völgyek lenyűgöző világába látogatunk: kirándulás a Kék-hegységben. Az eukaliptusz illóolajától vibráló levegőben valóban valószerűtlen színekbe öltözik a táj: kabinos libegőből nézhetünk alá a völgybe, kipróbálhatjuk a világ legmeredekebb siklóját, vagy pallókon sétálhatunk az esőerdő hatalmas fái között. Ellátogatunk a Featherdale Wildlife Park állatkertbe is: koalák, kenguruk, vombatok és erszényes ördögök – testközelből. A Három Nővér sziklaormait fotózva zárjuk ezt a csodálatos napot. Másnap délelőtt szabadprogram Sydneyben, Manly és North Head tengerpartjára látogathatunk, pihenés, vásárolgatás. Kora este Tasmánia „fővárosába”, Hobart-ba repülünk. Szállás: Sydney és Hobart.

16-17.. nap: Spirit of Tasmania: erdők mélyén és hajón

Kétnapos barangolás Ausztrália legnagyobb szigetén, a 19 nemzeti parkkal borított, vadregényes Tasmániában. Hangulatos hobarti városnézésünk és a MONA múzeumban lett látogatásunk után látványos, buszos kirándulás következik a Freycinet Nemzeti Parkban, Swansea és Coles Bay tengerpartján. Az éjszakát egy romantikus lodge-ban töltjük a nemzeti parkban, másnap lenyűgöző tájakon haladunk keresztül a Cradle Mountain ikonikus csúcsához. Este lépünk óceánjárónk fedélzetére Devenport kikötőjében: éjszaka a Spirit of Tasmania hajón. Szállás: lodge-ban és hajón.

18.. nap: Panorámaút a „Tizenkét apostolhoz” – tanúkövek az óceánban

A napfelkelte az óceánon ér bennünket, onnan látjuk meg először Melbourne felhőkarcolókkal szegélyezett sziluettjét. Igazi ausztrál reggeli a kikötőben, majd buszra szállunk és Ausztrália leghíresebb óceánparti útján, a Great Ocean Road-on haladva érjük el a „Tizenkét Apostol” 40-50 méter magas sziklaoszlopait. Este már Melbourne hangulatos utcáin sétálgatunk. Szállás: Melbourne.

19-20.. nap: Melbourne üvegtornyai és hazautazás

Ma mintegy három hetes ausztráliai felfedező utazásunk utolsó napjára ébredünk a világ legélhetőbb városának választott Melbourne-ben. Városnéző programunk csúcspontjaként az Eureka Skydeck 88. emeleti kilátójából, a déli félteke legmagasabban fekvő nyilvános szintjéről tekintünk alá a nyüzsgő metropoliszra, elmélázva az elmúlt hetek életre szóló kalandjain (és izgalommal tekintve újzélandi hosszabbításunk felé). Este transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre, érkezés másnap.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)