+36/1 312 53 47 HU | EN

A Szentföld öröksége Galileától Jeruzsálemig - Március
Feliratkozás hírlevélre

10 nap három virágzó kultúra vonzásában

Részletes program:

1. nap: Budapest – Názáret

Érkezés Tel Avivba a délutáni órákban. Transzfer Galilea szívébe, Názáretbe. Szállás: Názáret.

2. nap: Akkó – Sepphoris – Názáret

Reggel átutazunk a nyüzsgő, mediterrán, színes és ízes Akkóba. Ez a város maradt a legtovább a keresztesek kezén a Szentföldön. Al Jazzar pasa kecses mecsetjével kezdjük ismerkedésünket, majd a keresztes lovagok földalatti városa, a templomosok alagútja, karavánszerájok zárják látogatásunkat. Alsó-Galilea lankáin keresztül Sepphorisba utazunk, ahol a palesztinai mozaikművészet legkiemelkedőbb alkotásaival találkozunk. Kora estére Galilea szívébe, Názáretbe érkezünk, ahol megtekintjük az angyali üdvözletnek, Jézus fogantatásának két helyszínét. Szállás: Názáret.

3. nap: Tábor hegy – Bét Seán – Tiberias

A termékeny síkság fölé merészen emelkedő Tábor-hegy, Jézus színeváltozásának helyszíne nyitja kora reggel a programunkat. Ezután látogatást teszünk Száfedben, a zsidó kabbalista misztika őshazájában, ahol megtekintjük a zsinagóga-negyedet és a művészek bazárját, majd a közeli Meironban Simon bar Johaj kabbalista rabbi sírját. Ezután a Genezáreti-tó partjára érve Hammat Tiberias nemzeti parkját keressük fel. Lazításképpen este hajókázunk egyet a Genázáreti tavon. Szállás: Názáret.

4. nap: Tabgha – Kafarnaum – Banias

Igen tartalmas napi programunk Jézus galileai működésének helyszínei mentén zajlik. A Nyolc boldogság hegye, majd a tóparti Tabgha, amely a csodás kenyérszaporításra emlékeztet. Kafarnaum lélegzetelállító rommezeje következik: a monumentális ókori zsinagóga és Péter háza, az egyik legelső keresztény templom. Ezután a misztikus Hermon-hegy tövébe, egész északra buszozunk, ahol Baniasban Kr.u. első századi emlékek között találjuk magunkat: Pán szentélye, Agrippa palotája, majd egy természeti csoda, a Hermon-patak vízesése. Szállás: Názáret.

5. nap: Bét Seán – Jerikó

Dél felé indulunk s először Bét Seán óriási rom mezejére látogatunk. Az ókori egyiptomi helyőrséget rejtő tell őrizetében egy döbbenetes méretű és szépségű hellenisztikus nagyváros tárul fel előttünk, színházával, fő útjaival, fürdőjével, piacával. Ezután tovább haladunk Jerikó, a világ egyik legrégebben lakott települése felé. A Jordán partján megállunk Jézus megkeresztelkedésére emlékezni, majd a palesztinai szerzetesség ősi központjait látogatjuk meg. Drótkötélpálya emel minket a Megkísértés hegyének sziklaoldalában függő monostorhoz, majd még napszállat előtt Hísám palotájának maradványaihoz, a szentföldi omajjád építészet egyik ékkövéhez látogatunk. Szállás: Jerikó.

6. nap: Maszada – Qumrán

A napot a zsidó hősiesség egyik szimbólumának, Maszada lélegzetelállító, hatalmas erődjének megtekintésével kezdjük, majd Qumrán romjait, a Holt-tengeri tekercseket író közösség központi épületét keressük fel. Levezetésképpen fürdünk-lebegünk a Holt-tengerben. Szállás: Bethlehem.

7. nap: Hebron – Betlehem

Hebronban kezdjük a napot, ahol szinte megállt az idő: Ábrahám mecset és zsinagóga (a pátriárkák sírjainak évezredes emlékhelye); majd Nagy Heródes temetkező erődjének dombjára hágunk föl. Napunkat Bethlehemben zárjuk: a Születés temploma, egy csodálatos ókori bazilika vezet át bennünket az elkövetkező napok programjához. Szállás: Bethlehem.

8. nap: Jeruzsálem

Három rendkívüli nap következik a három monoteista vallás legfontosabb szent városában. Reggeli úti célunk az iszlám harmadik legszentebb helye: a Templom hegy és környéke. Ezután a Zsidónegyeden vágunk keresztül: Siratófal, Hiszkíja Kr.e. 8. századi fala, majd Sion hegye, az Utolsó Vacsora terme, és Mária elszenderülésének temploma. A nap megkoronázásaként sajátos hangulatú délutáni liturgia az örmény negyedben. Szállás: Jeruzsálem.

9. nap: Jeruzsálem

Főként Jézus passiójára emlékeztető zarándokhelyek következnek: az Olajfák hegye, a Miatyánk temploma, a Getszemáné kert, Szűz Mária sírja, és a Szent Anna templom. Végighaladunk a Via Dolorosán, Jézus hagyomány szerinti keresztútján, Krisztus börtöne, Ecce Homo, Etióp kolostor, majd a föld köldöke, minden templom legtitokzatosabbika: a Szent Sír bazilika. Szállás: Jeruzsálem.

10. nap: Jeruzsálem / Jaffa - Budapest

A Kidron völgy hellenisztikus sírjainak kietlen világa, a Gallicantu-templom és a Szent Lépcsőt tartalmazó környező rommező megtekintésével búcsúzunk a Szent Várostól; majd délután útnak indulunk a reptérre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)