+36/1 312 53 47 HU | EN

A Szentföld ösvényein Galileától Jeruzsálemig
Feliratkozás hírlevélre

12 nap három kultúra vonzásában Galileától Jeruzsálemig

Részletes program:

1. nap: Budapest – Názáret

Érkezés Tel Avivba a délutáni órákban. Transzfer Galilea központjába, Názáretbe. Szállás: Názáret

2. nap: Caesarea Maritima – Megiddó

Reggeli után megkezdjük gazdag programunkat. Először Cesarea Maritima, egy káprázatos hajdani metropolisz felé vesszük az irányt: Palesztina egykori székvárosa, Nagy Heródes világszínvonalú kikötője, a keresztes lovagok fallal övezett városa. Ezután Megiddo következik: a Szentföld egyik legősibb, és leghosszabb ideig használatban volt erődítménye, a végidők Armageddona. Ha időnk engedi a napot a Muhraqa kolostorával, Illés próféta áldozatának helyszínével zárjuk, majd visszatérünk szállásunkra. Szállás: Názáret.

3. nap: Akkó – Sepphoris – Názáret

Reggel átutazunk a nyüzsgő, mediterrán, keleti, színes és ízes Akkóba. Ez a város maradt a legtovább a keresztesek kezén a Szentföldön, s utána is évszázadokon át fontos kikötő. Al Jazzar pasa kecses mecsetjével kezdjük ismerkedésünket, majd a keresztes lovagok földalatti városa, a templomosok alagútja, karavánszerájok, kikötő, valamint a térség egyetlen felújított, és múzeumnak berendezett török fürdője zárja látogatásunkat. Alsó-Galilea lankáin keresztül Sepphorisba, a régió késő-ókori központjába buszozunk, ahol a palesztinai mozaikművészet legkiemelkedőbb alkotásaival, többek közt a Galilea Mona Lisa-jával találkozunk. Kora estére ismét Názáretbe érkezünk, ahol megtekintjük az angyali üdvözletnek, Jézus fogantatásának két helyszínét. Szállás: Názáret.

4. nap: Szafed – Tiberias

A termékeny síkság fölé merészen emelkedő Tábor-hegy, Jézus színeváltozásának helyszíne nyitja kora reggel a programunkat. Ezután látogatást teszünk Szafedben, a zsidó kabbalista misztika őshazájában, ahol megtekintjük a zsinagóga-negyedet és a művészek bazárját, majd a közeli Meironban Simon bar Johaj kabbalista rabbi sírját. A Genezáreti-tó partjára érve Hammat Tiberias nemzeti parkját keressük fel, a késő-ókori zsinagóga csodálatos mozaikpadlójával. Lazításképpen este hajókázunk a Genázáreti tavon. Szállás: Názáret

5. nap: Tabgha – Kafarnaum – Baniasz

Izgalmas napi programunk lesz Jézus galileai működésének helyszínei mentén. A Nyolc boldogság hegye, a Szentföld újkori ferences építészének, Barluzzinak az egyik legszebb temploma, majd a tóparti Tabgha, amely Péter primátusának hagyományára, és a csodás kenyérszaporításra emlékeztet. Kafarnaum lélegzetelállító rommezeje következik: a monumentális ókori zsinagóga, és Péter háza, az egyik legelső keresztény templom. Ezután a misztikus Hermon-hegy tövébe, egész északra buszozunk. A határ menti Baniaszban Kr.u. első századi emlékek közé kerülünk: Pán szentélye, Agrippa palotája, majd egy természeti csoda, a Hermon-patak vízesése. Szállás: Názáret

6. nap: Bét Seán – Jerikó

Dél felé indulunk s először Bét Seán óriási rom mezejére látogatunk. Az ókori egyiptomi helyőrséget rejtő tell őrizetében egy döbbenetes méretű és szépségű hellenisztikus nagyváros tárul fel előttünk, színházával, fő útjaival, fürdőjével, piacával. Tovább haladunk a Jordán völgyében, az ősi Jerikó, a világ egyik legrégebben lakott települése felé. A Jordán partján megállunk Jézus megkeresztelkedésére emlékezni, majd drótkötélpálya emel a sziklaoldalban függő Megkísértés monostorához, majd még napszállat előtt Hísám palotájának maradványaihoz, a szentföldi omajjád építészet egyik ékkövéhez látogatunk. Szállás: Jerikó.

7. nap: Qumrán – Maszada

Reggeli után továbbutazunk és felmegyünk a zsidó hősiesség egyik szimbólumához, Maszada lélegzetelállító, hatalmas erődjéhez, illetve Qumrán romjait, a Holt-tengeri tekercseket író közösség központi épületét keressük fel. Levezetésképpen fürdünk-lebegünk a Holt-tengerben. Szállás: Jeruzsálem.

8. nap: Hebron – Betlehem

Reggel Hebronban kezdjük a napot, ahol szinte megállt az idő: Ábrahám mecset és zsinagóga (a pátriárkák sírjainak évezredes emlékhelye), a megszállt, és kihalt szuk. Herodionban Nagy Heródes temetkező erődjének dombjára hágunk föl, hogy a zseni és zsarnok építészeti hagyatékának megismerésére feltegyük a koronát. Napunkat Bethlehemben zárjuk: a Születés temploma, egy csodálatos ókori bazilika vezet át bennünket az elkövetkező napok programjához. Szállás: Jeruzsálem.

9. nap: Jeruzsálem

Jeruzsálem. Három rendkívüli nap következik a három monoteista vallás legfontosabb szent városában. Reggel korán kelünk. Úti célunk az iszlám harmadik legszentebb helye, a jeruzsálemi zsidó szentély hajdani helyszíne: a Templom hegy és környéke, mameluk épületek. Ezután a Zsidónegyeden vágunk keresztül: Siratófal, Cardo (a római kori oszlopos főutca), Hiszkíja Kr.e. 8. századi fala, majd az Óvárost elhagyva Sion hegye, az Utolsó Vacsora terme, Mária elszenderülésének temploma. A nap megkoronázásaként sajátos hangulatú délutáni liturgia az örmény negyedben. Szállás: Jeruzsálem.

10. nap: Jeruzsálem

Főként Jézus passiójára emlékeztető zarándokhelyek következnek: az Olajfák hegye, a Miatyánk temploma, a Dominus Flevit templom, a Getszemáné kert és a Nemzetek Temploma, Szűz Mária sírja, Szent Anna templom. Végighaladunk a Via Dolorosán, Jézus hagyomány szerinti keresztútján, Krisztus börtöne, Ecce Homo, Etióp kolostor, majd a föld köldöke, minden templom legtitokzatosabbika: a Szent Sír bazilika. Szállás: Jeruzsálem.

11. nap: Jeruzsálem

A Kidron völgy hellenisztikus sírjainak kietlen világa után, Dávid városa mellett elhaladva, a Péter tagadására emlékeztető Gallicantu-templom és a Szent Lépcsőt tartalmazó környező rommező köti le figyelmünket. Az Izrael Múzeum fantasztikus gyűjteményeibe megyünk (Holt-tengeri tekercsek, gyűjtemények korszakonként), rendszerezni az út során látottakat. Az Óvárosba visszatértünk előtt Jeruzsálem egyik legrégibb templomát, a grúz Szent Kereszt monostort tekintjük meg. Szállás: Jeruzsálem.

12. nap: Jeruzsálem - Jaffa - Budapest

A repülőtérre érkezés előtt látogatást teszünk Tel Aviv óvárosában, Jaffában: templomok, kikötő, bazár. Majd hazautazunk.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság