+36/1 312 53 47 HU | EN

A Fergána-völgy és a kínai Selyemút oázisai (Üzbegisztán-Kirgizisztán-Kína)
Feliratkozás hírlevélre

13 nap a kirgiz-kínai karavánutak lélegzetelállító helyszínein

Részletes program:

1-2. nap: Utazás Üzbegisztánba

Megkezdjük közép-ázsiai kalandozásainkat, de ezúttal a karavánutakat repülőgéppel közelítjük meg. Átszállással repülünk Taskentbe, transzfer a szállodába, ismerkedés a milliővel. Napközben városnézés Taskentben. Mecsetek, medreszék, Korán múzeum és a Romanovok palotája. Szállás: Taskent.

3. nap: Át Tádzsikisztánba

Reggeli után utazás Tádzsikisztánba, Hudzsand (Khujand) mintegy 2500 éves városába, az egykori klasszikus Selyemút központba, ahol meglátogatjuk a Panjshanbe piacot, Sheikh Maslehiddinnek, a város spirituális vezetőjének középkori mecsetét és a szogd történelmi múzeumot. Szállás: Khujand.

4. nap: A szelek városában

Khujand elhagyása után romantikus tájakon haladunk keresztül. Több fotó- és pihenőstop után lépünk át újra üzbég földre, Kokand városába vezet az utunk, ahol újabb ízelítőt kapunk az egykori Selyemút menti életből. Szállás: Kokand.

5. nap: A Fergána-völgyben

Kokandból utazás Osh ősi városába, a Pamír északi lábához, ahol a modern Kirgizisztán hatásai keverednek az ezeréves hangulatokkal. Közép-Ázsia „Kis Mekkája” elnevezést a város közepén emelkedő Szulejmán-hegy számos kegyhelyéről kapta. Látogatás a központi barlangban lévő múzeumban, majd a zarándokok nyomán felkapaszkodunk a hegyre, hogy a nagy mogul dinasztiaalapító, Bábur tiszteletére emelt mecset mellől tekinthessünk alá a városra. Szállás Osh vendégházban.

6. nap: Kirándulás Osh körül

Elhagyjuk egy rövid időre Osh városát és egy könnyű kirándulást teszünk a környék hegyei és tavai között. Szállás: Osh vendégházban.

7. nap: Szédületes utazás Kínába

A reggeli órákban indulás az irkeshtami határátkelőhöz, a kirgiz-kínai határra, égbe kapaszkodó hegyek ölelésében, Sary-Tash falu érintésével. Az egész napos romantikus fotószafari alatt megélhetjük mindazt, amit ez a táj a középkori utazóknak jelenthetett. Az esti órákban érkezünk meg a kínai Kashgarba. Szállás: Kashgar.

8. nap: Kashgar keresztútjain

Reggeli után séták az óvárosban: egyedülálló élménnyel vár bennünket a bazár forgataga, ahol szinte minden kapható, ami a Selyemút mentén csak felbukkanhat, majd felkeressük az Afaq Khoja mauzóleum csodálatos csempés épületét, ahol a 17. század vége nagy uralkodójának és öt későbbi generációjának sírja található, valamint megtekintjük a belső-ázsiai formákkal pompás Id Kah mecsetet is. Szállás: Kashgar.

9. nap: Karakul-tó

Reggeli után egész napos pihenés vagy hosszabb kirándulásra indulunk a környék megejtően szép természeti látványosságához, a Karakul-tóhoz. A 3600 méteres magasságban fekvő tó a Pamír-fennsík legmagasabban fekvő nagyobb kiterjedésű édesvize, nem messze a Karakorum Highway itteni szakaszától és a tádzsik, afgán, pakisztáni határoktól. A kirgiz kisebbséghez tartozó nomádok néhány települése húzódik itt a tó partján, a 7000 fölötti Muztagh Ata és a Kongur hófedte csúcsai árnyékában. Szállás Kashgar.

10. nap: Az ujgúrok székhelyén

Reggel szabadprogram, majd irány a repülőtér és elutazunk Ürümcsibe, Xinjiang tartomány központjába. Ezután következik Közép-Ázsia legnagyobb bazárja, az Erdao Qiao („a második híd”), ahol kézműves termékeket és zöldségeket, gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket vásárolhatunk, illetve kóstolhatunk. Továbbá megkóstolhatjuk a jellegzetes és ízletes ujgur kenyeret a „nang”-ot. Ez a piac több mint bazár, ez a hely a város közösségi életének a központja is. Szállás: Ürümcsi.

11. nap: Ürümcsi - Xinjiang múzeum

Reggel ellátogatunk a Xinjiang–Ujgur Autonóm Terület Múzeumába, ahol a Selyemút régészeti leleteiből és Xinjiang nemzetiségeinek kultúrájából, valamint a Takla-Makán sivatagban fellelt, tökéletesen konzerválódott múmialeletekből álló rendkívüli gyűjteményt tekinthetjük meg. Szállás: Ürümcsi.

12-13. nap: Almati és hazaút

Hajnalban Almatiban repülünk. Néhány órás pihenés után egész napos opcionális programon vehetünk részt a volt kazah fővárosban. Rövid kirándulás a Medeo és a Kok-tobe hegyekhez. Szállás: Almati. Ezután közép-ázsiai kalandjaink véget érnek, és átszállással Budapestre utazunk.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)