+36/1 312 53 47 HU | EN

Dunhuang Ezer Buddha Barlangjai és a Tai Shan hosszabbítás
Feliratkozás hírlevélre

9 nap éneklő dűnék, ősi barlangszentélyek között, találkozás a terrakotta hadsereggel és Shanghai felhőkarcolóival

Részletes program:

1. nap: Dunhuang felé

Miután elbúcsúztunk a csoporttól szabadidő következik az esti vonatig. Éjszaka Dunhuang felé indulunk, hogy Stein Aurél nyomába szegődjünk. Szállás: a vonaton (kényelmes soft sleeper kategória).

2. nap: Stein Aurél és a Mogao barlangok

Érkezés után némi pihenő következik, majd látogatás a világhírű Ezer Buddha barlangtemplom-csoportban (Mogao), melynek freskói a világon egyedülállók, s amelyekhez oly sok sztori és tudományos eredmény kötődik. Az egész napos program keretében meglátogatjuk a fontos barlangokat, valamint a Dunhuang múzeumot. Lehetőségünk lesz egy kis összehasonlításra a korábban látott Kizillel. Délután sivatagi túra az "Éneklő dűnékhez" és a felejthetetlen Félhold-tóhoz. Opcionális tevegelés. Szállás: Dunhuang.

3. nap: A császári Xianban

Menetrendtől függően átrepülünk Shaanxi tartomány központjába. Xian számos császári dinasztia felemelkedésének és bukásának helyszíne, egykor a világ harmadik legnagyobb városa volt, Róma és Konstantinápoly után. Délután és másnap délelőtt opcionális ismerkedés a várossal: Városfalak, pagodák, kirándulás a császári nekropolisz mellé, Kína kétségkívül egyik legnagyobb attrakciójához, a Terrakotta Hadsereghez. Szállás: Xian.

4. nap: Luoyang és nemes hagyományai

Reggeli után az opcionális program folytatása következik, majd tovább vonatozunk (fast train) Henan tartományon át Luoyangba, mely város a 10. századig 13 uralkodói dinasztiának adott otthont. Jelenleg egy több milliós „álmos kisváros”. Szállás: Luoyang.

5. nap: Longmen buddhizmusa

Látogatás a 1000-1500 éves Longmen, buddhista barlangtemplomokban (Unesco Világörökség) A felemelő látogatás után Qufuba vonatozunk (fast train). Szállás: Qufu

6. nap: Konfuciusz öröksége

Reggeli után Konfuciusz (Kr.e. 551-479 ) szülővárosában sétálgatunk. Minden jelentős Konfuciusz emlékhely felkeresése: templom, kúria, temető. Estére átgurulunk a Tai Shan hegy lábához. Szállás: Taian

7. nap: Fel a Taishan hegyre

Délelőtti könnyű kirándulás az 5 taoista szent hegy legfontosabbikára, a Tai Shanra (1545 m.). Lehetőség lesz a 6660 lépcsőfok megmászására is (az össz. túra mintegy 7,5 km a csúcsig), de mi alapból járművekkel indulunk neki a magasságnak. Az este némi vonatozás (fast train) után már Shanghaiban ér Bennünket. Szállás: Shanghai

8. nap: Shanghai labirintusában

Hatalmas Selyemút kalandunkat egész napos pihenéssel dolgozzuk fel az esti hazaindulásig. A városban még nem járt utasainknak opcionális városnézést biztosítunk Kína üzleti vérkeringésének központjában: Jade Buddha Templom, , piacok, bazárok, pagodák. Késő este visszaindulunk Európába.

9. nap: Újra Budapesten

Hazaérkezés isztambuli átszállás után a reggeli órákban

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)