+36/1 312 53 47 HU | EN

Irán legszebb arcai - csak nőknek
Feliratkozás hírlevélre

10 napos különleges program gyönyörű mecsetekkel, drágakövekkel, rózsákkal, és az iráni mindennapokkal, bennfentes vezetéssel

Részletes program:

1. nap: Isten hozta Iránban!

Budapestről átszállással Iránba repülünk, érkezés Teheránba éjfél után, transzfer a hotelbe. Szállás: Teherán.

2. nap: Teherán drágakövei

Pihenés után a nyüzsgő város felfedezését az Észak-Teherán villanegyedében fekvő Szaádábad paloták bejárásával kezdjük. Az utolsó iráni sah és felesége egykori nyári rezidenciájának szalonjai ma is korabeli bútorokkal vannak berendezve, teraszaikról csodálatos kilátással az Alborz-hegység hófödte csúcsaira. Meglátogatjuk egy helyi ékszerkészítő hölgy stúdióját majd átmegyünk a nemzeti ékszermúzeumba, ami egy kisebb csoda. A drágakövek zuhataga próbára teszi minden érzékszervünket. A napot sétával zárjuk a Tabiat hídon. Szállás: Teherán.

3. nap: Festmények - villaparkok - ékszerek kavalkádja

A napot vásárlással kezdjük, majd a Tajrish bazárban barangolunk, és meglessük a helyi nőket vásárlás közben. Délután egy híres magyar festőnő házába látogatunk, aki megmutatja festményeit és mesél nekünk különleges életéről. Ha időnk engedi meglátogatunk egy női parkot és utazunk a teheráni metró női szerelvényében is, ahol autentikus, olykor megmosolyogtató jelenetek szemtanúi lehetünk. Szállás: Teherán.

4. nap: A kashani rózsa

Reggel délnek vesszük az irányt és Kashanba utazunk. A sivatagi oázisváros rengeteg meglepetést tartogat, meglátogatjuk a bazárt és az egykori fürdőket, eszünk a mezopotámiai diziből és veszünk a világhíres kashani rózsavízből is. Sétát teszünk egy történelmi perzsa kertben, majd a Zagrosz-hegység hófedte csúcsai mentén, a Khajou hídon átkelve Iszfahánban zárjuk a napot. Szállás. Iszfahán.

5. nap: Iszfahán: egész napos barangolás a középkori iszlám építészet remekművei között

Kellemes séták a lenyűgöző paloták, mecsetek, színes mozaikcsempék, arany kupolák, faragott minaretek világában. Nagy Abbász egykori fővárosa elvarázsolja az utazót. Ha időnk engedi, ellátogatunk a „Nyolc Édenkert” pavilonba is és teázgatunk a szőnyegbazárban. Szállás: Iszfahán.

6. nap: Nain és a Mesr-sivatag hangjai

Tovább folytatva utunkat a sivatag felé megállunk az ezeréves Nain városkában, majd megyünk tovább a Mesr sivatagba. Útközben tradicionális textilekkel ismerkedünk Mohamadiyeh falvában, majd Garmeh városkában elfoglaljuk a szállásnak kialakított szerájt. Itt garantáltan felemelő élményben lesz részünk, amiről a hely szelleme fog gondoskodni. Lélekterápia és transzcendentális zene a sivatagi naplementében. Szállás: Garmeh.

7. nap: Jazd: egy nap a tűzimádók oázisvárosában

Ebben a katartikus hangulatban folytatjuk utunkat Yazd felé. Látogatást teszünk a régi városnegyed sikátoraiban, a türkiz mozaikcsempékkel díszített Péntek mecsetben és a város leghíresebb kertjében. Késő délután teázás és ismerkedés a híres jazdi édességekkel. Este megnézzük hogyan edzenek az iráni férfiak hagyományos eszközökkel, tradicionális zenére. Szállás. Yazd.

8. nap: Perszepolisz és Náqs-e Rosztám - az Óperzsa Birodalom világörökségei

Reggel Siráz felé vesszük az irányt. Útközben Perszepoliszba, az egykori Óperzsa Birodalom szívébe látogatunk, ahol monumentális oszlopok, díszes paloták és templomok romjai között sétálgatunk. Ékírásos feliratok mesélnek nekünk egy világbirodalom fénykoráról. Később Náqs-e Rosztám királysírjait tekintjük meg. Az esti imára érünk a rózsaligetek és a költők városába, Sirázba. Szállás: Siráz.

9. nap: Perszepolisz és Náqs-e Rosztám - az Óperzsa Birodalom világörökségei

Reggeli után az Eram kertben sétálunk egyet, majd a misztikus, spiráloszlopairól híres Vakil mecsetbe látogatunk el, ami a középkori bazár mélyén fekszik. A leghíresebb perzsa költő, Háfiz hangulatos síremlékéhez zarándokolva megállunk egy pillanatra meditálni. A látogatók itt imádkozni szoktak és kívánnak valamit a sírkövet simogatva. Háfiz nemcsak költő volt az irániak szemében, hanem spirituális vezető és bölcs jós, akinek a verseskötetét fölcsapják még ma is, hogy kiolvassák belőle a személyes jövőt. Sa’adi sírját is meglátogatjuk, majd beülünk egy gyönyörű tradicionális teaházba s felolvasunk egy-két szép verset mind a két költőtől. Virágok és gyógynövények párlatainak kóstolásával és vásárlásával zárjuk a napot. Éjfélkor indulunk a repülőtérre.

10.. nap: Hazautazás

Átszállás után a déli órákban érkezünk Budapestre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)