+36/1 312 53 47 HU | EN

Séták Bizáncban - Isztambul
Feliratkozás hírlevélre

Részletes program:

1. nap: bevezetés

Utazás, ismerkedés a várossal. Bevezető Konstantinápoly topográfiájába. Érkezés és a szállás elfoglalása után egy alkalmas helyen leülünk egy csésze török tea mellé áttekinteni a város történetét Byzantiontól Isztambulig.

2. nap: a császárok városa

Első nap a Nagy Konstantin által megálmodott Új Rómát térképezzük fel a Város alapkövétől a császárok nyughelyéig. Konstantin fórumától indulva bejárjuk a Nagy Palota helyét, megmaradt részeit, a Great Palace Museumban szemügyre vesszük pompás mozaikjait, és megtekintjük az egykori városközpontot: a Hippodromot, a Nagy Ciszternát, a Milion-t, az egykori nulla-kilométerkövet, melytől a távolságokat számították egykor az egész Birodalomban; a Bukoleon-palota falait, és Jusztinosz nagyra törő építészeti álmát, a Hagia Szophiát. Délután barangolunk egyet a „Pera”-negyedben, amely valaha a nyugati kereskedő-kolóniák területe volt, ami rajta is hagyta bélyegét a városrészen: a Grand Rue de Pera-n, a kávézók és antikváriumok mellett sétálva úgy érezhetjük, mintha Párizs vagy London utcáin járnánk.

3. nap: a pátriárkák városa

Másnap az ortodox Bizáncot járjuk be. Kezdjük két hírneves templommal, a Pammakarisztosszal és a Pantokrátor monostorral, melyet Szent László királyunk leánya, Piroska alapított (és akit a keleti egyház egyébként szentként tisztel). Utána ellátogatunk a Fanarba, a Konstantinápolyi Pátriárka rezidenciájára, és teszünk egy rövid sétát a görög negyedben, hogy bepillantást nyerjünk a ma is élő Bizáncba. Ezt követően a falak felé vesszük utunkat, ahol előbb a Hóra-monostor színpompás mozaikjait és freskóit igyekszünk megfejteni.

4. nap: Európa és Ázsia

Az 1453-mas ostromot felidézve végigsétálunk a theodosius-i falak mentén egész a Márvány-tenger melletti Aranykapuig. Megnézzük az egész ortodox világ egyik leghíresebb monostorát, a Sztudiont, és a pátriárkák sírjait őrző szent forrást, a Balikli-t. Délután a Boszporusz partjára, a Rumeli-erődbe megyünk, melyet a törökök azért építettek, hogy megvessék a lábukat a Város végső ostroma előtt az európai partokon.

5. nap: felfedezés

Szabadprogram: vásárlási és bóklászási lehetőség; Kék mecset (opcionális) és Nagy Bazár (opcionális); majd indulás a reptérre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság