+36/1 312 53 47 HU | EN

Azerbajdzsán mélyén hosszabbítás
Feliratkozás hírlevélre

5 nap Guba szőnyeges városától Shahdag hegyvidékéig (Keresztül a Kaukázuson: Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán úthoz)

Részletes program:

1. nap: Baku - Guba

Utunk folytatása előtt egy kis reggeli pihenéssel gyűjtünk erőt, majd a délelőtt folyamán indulunk útnak Azerbajdzsán mélyére, a gyönyörű természettel megáldott hegyvidéki Észak felé. Út közben, a Kaszpi-tenger mentén haladva, először Besh Barmag különös hegyénél állunk meg, ahol Pir Khidir Zinda mecsetje mellett megmoshatjuk kezünket a szent forrásban, majd kora délután érkezünk meg Gubába. Itt az elmaradhatatlan hammam- és mecsetlátogatás mellett a helyi kézművesipar remekeit gyártó egyik szövőműhelyt is megtekintjük. Késő délután pedig a "hegyi zsidók" közösségével és saját városával is megismerkedünk: Gyrmyzy Gasabában teszünk látogatást. Szállás: Guba.

2. nap: Guba – Khinalyg – Gusar

Reggeli után rögtön a Kaukázus hegyeinek magaslataira hágunk. A délelőttöt Khinalyg ősi településén, mintegy 2200 méter magasban fejezzük be. Ebédre leereszkedünk a Gusarchay folyó völgyébe, hogy azután Shahdag hegyvidékén drótkötélpálya vigyen majd vissza minket a hegység ormai közé. Innen estére ismét a fővárosba térünk majd vissza. Szállás: Baku.

3. nap: Gobustan – Baku

Napunkat ismét egy természeti csoda: a gobustani iszapvulkánok megtekintésével indítjuk. Ezután a környékbeli szabadtéri régészeti park újkőkori sziklarajzait is szemrevételezzük, s közben csodás természeti környezetben töltődünk fel energiával a további kulturális programokra. Késő délután Bakuba visszatérve a Nemzeti Szőnyegmúzeumban tett látogatással mélyítjük el a keleti szőttesek terén már megszerzett ismereteinket. majd a Baku öböl mentén tett esti sétával zárjuk a napot.

4. nap: Baku

A rendkívüli természeti látnivalók, és eddig megszerzett kulturális élményeink után, végül időnk jut rendszerezettebben is megismerkedni Azerbajdzsán történelmi örökségével. Először a Nemzeti Történeti Múzeumban (a néhai iparmágnás Z. Tagiyev egykori klasszicista palotájában) teszünk látogatást, majd a modern bakui építészet mérföldkövének tekintett Heydar Aliyev Kulturális Központ gazdag kiállításai közül válogatunk. Este szabad programmal, egyénileg veszünk búcsút a "Tűz Országától".

5. nap: Baku – Budapest

Négy nappal később, és számos további élménnyel gazdagabban; mi is hajnalban indulunk korábbi útitársaink után, Budapestre.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)