+36/1 312 53 47 HU | EN

Vietnam és Sapa hegyi törzsei
Feliratkozás hírlevélre

17 napos kalandozás Saigontól Közép-Vietnamon át az északi törzsekig

Részletes program:

1-2. nap: Budapest-Saigon

Indulás Budapestről európai átszállással Saigonba (Ho Chi Minh város). Éjszaka a repülőn. Érkezés a reggeli órákban. Szállás elfoglalása, majd ismerkedés a zsúfolt délkelet-ázsiai miliővel. Kismotorok, riksák, gyarmati épületek Vietnam sodró lendületű városóriásában. Vinh Ngiem pagoda. Szállás: Saigon.

3. nap: Saigon

Délelőtt a vietnami háború megdöbbentő és szomorú emlékhelyeit keressük fel a város közelében. Cu Chi földalatti járatrendszere. Ebéd után Saigoni városnézés. Megtekintjük a Miasszonyunk katedrálist, a Gustave Eiffel tervei alapján épült Központi Postahivatalt és a volt elnöki palotát. Utcai piac a Cholon negyedben, kávézók, éttermek, hatalmas nyüzsgés mindenütt. Kínai negyed, Thien Hau pagoda. Szállás: Saigon.

4. nap: Mekong-delta

Egész napos kirándulás a Mekong roppant deltavidékére. My Tho városából kiindulva kóstolunk bele a hatalmas folyó mentén élő népek mindennapjaiba. Halászfalvak, rizsföldek. Lehetőség szerint látogatást teszünk egy, a Cao Dai szektához tartozó templomban is. Szállás: Saigon.

5-6. nap: Da Nang-My Son-Hoi An

Felrepülünk Da Nang városába, a háborús idők „északi Saigonjába”, melynek környékén találhatók a Champa birodalom (2-15. sz.) legnagyszerűbb emlékei. Kilátogatunk a világörökséghez tartozó My Son ősi romjaihoz, „Vietnam Angkorjához”. A Macskafog Hegység bérceitől ölelt területen találhatók a Champa birodalom legszebb emlékei, majd Hoi An ősi kikötővárosát keressük fel. Kínai templomok és közösségi házak, régi kalmár-rezidenciák, a portugál negyed maradványai, négyszáz esztendős fedett, japán híd. Szállás: Hoi An.

7. nap: Hoi An-Hué

Reggel a Márvány Hegyekbe teszünk rövid kirándulást, majd a Cham múzeum egyedülálló gyűjteményével ismerkedünk Da Nangban. Délután buszra szálunk, és Huéba utazunk a Hai Van (Tengeri felhő) szoroson keresztül. Az út a tengerparton, bámulatos szépségű szirtek között kanyarog. Nem csupán a régi Vietnam és Champa határvidékét jelölték ezek a sziklák egykoron, de egyfajta időjárási választóvonalként is szolgálnak: megakadályozzák, hogy a Dél-Kínai tenger hidegebb szelei délre jussanak. Fotóstop Lang Co halászfalunál. Szállás: Hué.

8. nap: Hué

Reggel megtekintjük Hué királyi városát, az utolsó dinasztia, a Nguyen egykori székhelyét, amely szintén a világörökség része. Az Illatos folyó partján található Thien Mu pagoda után csodálatos környezetben, elegáns kert és tó ölelésében fekvő Khai Dinh és Tu Duc királyok sírjait látogatjuk meg. Ezután a királyi városrész következik: Citadella, Tiltott Bíbor Város. Szállás: Hué.

9. nap: Hué-Hanoi

Északra, Hanoiba repülünk, és elfoglaljuk a szállást. Érkezéstől függően körül nézünk a tavak városában. Megnézzük kívülről Ho Shi Minh mauzóleumát és a mellette lévő Egyoszlopos pagodát, majd Quan Thanh templomot. Huc híd, Hoan-Kiem-tó. Este megtekintünk egy észak-vietnámi különlegességet, a vízi bábszínházat, ahol is a művészek különleges módokon mozgatják a felszínen táncoló figurákat. Szállás: Hanoi.

10. nap: Hanoi-Sapa

Korai reggeli után a vadonatúj északi autóúton utazunk el Vietnam legszebb és legkülönlegesebb törzsi vidékére, a Sapa régióba. Lao Chai falu után érkezünk meg szállásunkra. Rövid sétára indulunk Cat Cat faluba, ahol közelebbről is megismerkedünk a fekete h’mongokkal. Sapa- völgy falvai között a vörös daók településéig vezet utunk. Szállás: Sapa.

11. nap: Sapa

A festői Muong Hoa -völgy mesés falvait látogatjuk meg. Lao Chai, és Ta Van. Ta Van, az egyetlen giay-törzs lakta kis falu. Délután a közeli Ban Ho faluból hosszabb sétára indulunk, hogy a közeli vízesésben megmártózhassunk. Szállás: Sapa.

12. nap: Sapa-Hanoi

Utolsó napunk következik ezen az izgalmas vidéken. Elmerülünk a helyi piacok forgatagában, a kínai határ közelében. Délután kis pihenő után visszaindulunk Hanoiba. Szállás: Hanoi.

13. nap: Hanoi- Ninh Binh/ Bich Dong – Tam Coc

Reggel újra elhagyjuk a fővárost, és délre, Ninh Binhbe, a vidéki Vietnam mélyére indulunk. Busszal, sétálva, biciklivel, hajóval fedezzük fel a környék falvait, barlangjait, buddhista szent helyeit. Csodálatos nap lesz! Szállás: Ninh Binh.

14. nap: Ha Long-öböl

Reggel elhagyjuk a vidéket és Észak-Vietnam legnagyobb természeti látványosságához, a Ha Long- öbölbe utazunk. Itt hajóra szállunk, és felejthetetlen utazáson járjuk be a festői szépségű vizeket. Barlangok és változatos méretű, formájú szigetek között visz majd az utunk. Az éjszakát itt, kényelmes dzsunkánkon töltjük.

15. nap: Ha Long-öböl - Hanoi

Reggel tai chi gyakorlási lehetőség a fedélzeten. Délelőtt visszatérünk a fővárosba, majd folytatjuk a városnéző programot. Ellátogatunk Vietnám legrégebben alapított egyetemére, az Irodalom Templomába, a Tran Quoc pagodához és a vietnámi háború során „Hanoi Hilton” gúnynéven emlegetett Hoa Lo börtönbe. Szállás: Hanoi.

16-17. nap: Hanoi-Budapest

Szabadprogram, pihenés, vásárlás, készülődés a hazaútra. A délutáni járattal indulunk vissza Európába. Viszlát Ázsia! Érkezés előreláthatólag a déli órákban Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság