+36/1 312 53 47 HU | EN

Srí Lanka és az Andamán-szigetek szellemei
Feliratkozás hírlevélre

15 napos szellemi és aktív kaland a buddhista Lankától a Bengáli-öböl Angkorjáig

Részletes program:

1-2. nap: Budapest – Colombo

A szigetország fővárosába, Colombóba való érkezés után Anuradhapurába megyünk, ami a Kr. e. 5–Kr. u. 10. századig volt az ország fővárosa, napjainkban Sri Lanka legjelentősebb romvárosainak egyike. Legértékesebb kincsei a dagobák (buddhista szentélyek), legismertebb relikviája azonban a szent fa, mely abból a fügefából származik, mely alatt a Buddha elérte a Megvilágosodást. Szállás: Habarana.

3. nap: Sigiriya és Pollonaruwa

Reggeli után Sigiriya híres „Oroszlán-sziklájának” meghódítása vár ránk. A mélyzöld környezetből kétszáz méter magasra emelkedő kőszirt tetejére az 5. században a menekülő Kassjapa király építtetett erődöt. Nem csupán lépcsők és medencék maradtak ránk örökül, de itt találhatók a mennyei leányokat ábrázoló híres freskók is. Délután a sziget középkori központja, Polonnaruwa meglátogatása következik. A palota maradványai, hatalmas Buddha szobrok, az ún. Lótusz-fürdő és számos templom látogatható itt. Szállás: Habarana.

4. nap: Dambulla és Matale

Reggel Dambullába utazunk. A Kr. e. 1. században épült sziklakolostor szobrokkal és festményekkel pazarul díszített termei a buddhizmus jellegzetes örökségei, s a legnagyobb barlangtemplomot alkotják az egész szigeten. Majd folytatjuk utazásunkat a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, Kandy-be. Útközben megállunk Mataleban, a híres ceyloni fűszerkertek egyikében. Szállás: Kandy.

5. nap: Kandy és környéke

Kandy kellemes természeti környezetben terül el. Felkeressük a Botanikus Kertet, mely gondozott pázsitjával, orchideáival az egyik legszebb a térségben. Délután a piactér, a kézműves centrum, valamint a Fog Templomának megtekintése következik. Ez utóbbi a leghíresebb zarándokhely a szigeten. Szállás: Kandy.

6. nap: Nuwara Eliya

Először egy teaültetvényt keresünk fel, így megkóstolhatjuk a ceyloni teákat is, melyek a legjobbak között vannak a föld kerekén. Ezután a hegyvidéki üdülőhelyre, Nuwara Eliyába érkezünk. Ez a káprázatos fekvésű település trópusi környezetben is angliai hangulatot idéz. Koloniális épületei, parkja, kellemes klímája külön világot képvisel. Szállás: Nuwara Eliya.

7. nap: Galle

Reggeli után Galle ókori kikötővárosba indulunk, amely a fűszerkereskedelem helyi központja volt. Legtöbb emléke a holland időszakból maradt ránk. Felkeressük a 17. századi erődöt s a Holland Múzeumot is. Szállás: Galle.

8. nap: Colombo

Reggeli után visszaindulunk Colombóba. A nap egyik fő látnivalója az eklektikus Gangaramaya templom-komplexum lesz. Meglátogatunk még számos, múltat idéző épületet, felfedezzük a modern Colombót, a Pettah-negyed nyüzsgő utcáit is. Szállás: Colombo.

9. nap: Colombo – Mahábalipuram

Reggel repülővel India egyik metropoliszába, Chennaiba érkezünk, melynek közelében meglátogatunk egy krokodilrezervátumot, majd egyből indulunk is Mahábalipuram felé. Itt estébe nyúló programok következnek: a 7-8. században épült, a világörökség részét képező emlékek, a parti templom, a Pancha Rathas-nak (Öt Szekér) nevezett templomok és a monumentális dombormű, a sziklába faragott Gangesz alászállásának megtekintése. Szállás: Mahábalipuram.

10. nap: Chennai – Havelock (Andamán- és Nikobár-szigetek)

Reggel Chennaiból repülünk Port Blairbe, az Andamán- és Nikobár-szigetek fővárosába. A szigeteket számos őslakos nép lakta, a Nikobár-szigeteken elzártan élők még ma sem igazán kerültek a civilizációval kapcsolatba. Mi az Andamán csoportra látogatunk, ahol keveredtek az őslakosok a burmaiakkal, indiaiakkal. Havelock szigetére utazás katamaránnal, majd a sziget túloldalára autózunk bambuszligeteken keresztül szállásunkra. A trópusi környezet egészen háborítatlan, a világtól univerzumokra lévő szigeten. A Rádhanagar Ázsia legszebb tengerpartjainak egyike, fehér homok, lagúnák teszik felejthetetlenné. Délután bejárjuk a sziget nevezetes pontjait is. Szállás: Havelock.

11-12. nap: Havelock

Zavartalan pihenés a szigeten. Ha valaki kalandokra is vágyik opcionális lehetősége nyílik búvárkodni, tengerfenéken-járni, túrázni a trópusi erdőben, éjszakai kajakozásra menni. Szállás: Havelock.

13. nap: Ross Island

Visszautazás Port Blair-be, majd hajó visz minket Ross Islandre, ahol az angol gyarmatbirodalom tisztjei, a fegyenctelep alkalmazottai élték életüket. Mára az épületeket visszahódította a természet, különleges atmoszférát hozva így létre, mely sok szempontból a kambodzsai Angkorra emlékeztet. Szállás: Port Blair.

14. nap: Port Blair-Chennai

Mielőtt visszarepülünk Chennaiba, az indiai szubkontinensre, Port Blair hírhedt fegyenctelepét, a Cellular Jailt látogatjuk meg és az antropológiai múzeumot, mely a helyi őslakos kultúrát mutatja be. A búcsúvacsora után a hajnali órákban repülünk haza.

15. nap: Hazaérkezés

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)