+36/1 312 53 47 HU | EN

Nyugat-Tibet és a dalai láma hegyi menedéke
Feliratkozás hírlevélre

13 napos himalájai kaland keresztül India tibetiek lakta vidékein Lehtől Shimla városáig

Részletes program:

1-2. nap: Budapest – Delhi

Napközbeni indulás Budapestről átszállással Delhibe. Érkezés a hajnali órákban Észak-India legsűrűbb közegével bíró városába. Pihenés után opcionális programlehetőséget kínálunk Indiában még nem járt utazóinknak. A közép-ázsiai eredetű mogul dinasztia vörös homokkő öröksége könnyen lenyűgözi a látogatókat. Előbb megtekintjük a Régi Erődöt alapító, de tragikus sorsú Humájún sah mauzóleumát, majd egy korábbi korszak muszlim örökségével ismerkedünk a város talán leghangulatosabb kertjében, a Lódi Gardenben és az egyik legfotogénebb szegletében, a Qutub Minar világörökségi helyszínén. Napunkat kellemes hotelünk medencéjének partján zárhatjuk. Szállás: Delhi.

3. nap: Delhi – Leh

Kora reggel Lehbe repülünk, az egykori himalájai királyság Ladak fővárosába. Maga az út is fantasztikus élmény, különösen amikor ráfordulunk gépünkkel a Leh-völgyre. Délelőtt akklimatizációs pihenőt tartunk a 3500 méteres magasság miatt. Délután ismerkedő sétát teszünk a város főutcáján, mecsetek, kasmíri árusok és tibeti kereskedők forgatagában. Fellátogatunk a Potala palota előképének számító királyi palotába, és naplementekor a japán kezdeményezésre épült látványos Béke sztúpát keressük fel, ahol faragott jeleneteken keresztül ismerkedhetünk a történeti Buddha életének epizódjaival. Szállás: Leh.

4. nap: Hemisz – Tiksze

Reggeli után az Indus-folyó völgyét követve bevetjük magunkat a tibeti buddhista kolostori hagyományokba, és elvegyülünk a drukpa kagyü rendhez tartozó Hemisz kolostor éves fesztiváljának forgatagában. Démonűző csam táncosok, középkori viseletek, zarándokok sokasága. A sűrű program után visszaúton megállunk a völgy leglátványosabb kolostorában, a gelukpa-rendi Tikszében. Szállás: Leh.

5. nap: Lamajuru – Alcsi

Reggel tovább indulunk nyugat felé s a vad, zabolátlan Zanszkár és az Indus folyók találkozásához tartunk. A látványos megálló után a zalaszántói sztúpát is fenntartó Drikung kagyü rend anyakolostorához indulunk, Lamajuruba. Itt, Zanszkár határán már a legrégibb spirituális tanításokkal barátkozhatunk. Visszautunkon megállunk Alcsiban, ahol az éjszakát is töltjük. Még este meglátogatjuk ennek a békés ligetnek világhírű kolostorát, ahol a nyugat-tibeti stílusban festett óriás mandalák és falra álmodott titkos beavatások képei nyűgözik le az érdeklődőket. Szállás: Alcsi.

6. nap: Basgo – Leh

Egy kellemes reggeli után, roppant hegyek oldalába kapaszkodó utakon térünk vissza Lehbe. Útközben meglátogatjuk Basgo fellegvárát is. Délután a legfinomabb szövésű pashmina kendők között válogathatunk a nagy bazárban. Szállás: Leh.

7-8. nap: Leh – Jispa – Manali

Reggeli után hihetetlen, két napos expedíciós utazásra indulunk Kelet és egyben a világ egyik leglátványosabb kereskedelmi útvonalán Jispa érintésével Manaliba. A Leh-Manali hágórendszeren többször elérjük az 5000 méteres magasságot és számtalan fotó stoppon ismerkedhetünk meg azokkal a természeti látványosságokkal, amiket Kőrösi Csoma Sándor is láthatott hosszú, emlékezetes útja során. Manaliba érkezésünk után meglátogatjuk a Hidimba Dévi hindu templomkomplexumot is. Szállás: Jispa és Manali.

9. nap: Manali – Dharamsala

Délelőtt továbbindulunk Himachal Pradesh immár zöld tájain a Dalai lámának menedéket adó Dharamsalába. Többszöri megállás után érkezés a kora esti órákban. Szállás: Dharamsala.

10. nap: Dharamsala

Teljes napot töltünk itt, a XIV. Dalai láma jelenlegi menedék városában, ahol összekeveredik a keleti és a nyugati világ. Ismerkedés az egykori Lhásza mintájára épült településsel szerzetesek, jósok, zarándokok társaságában. Szállás: Dharamsala.

11. nap: Dharamsala – Shimla

Búcsút intünk a tibeti világnak, de nem úgy az elő-Himalájának. Továbbindulunk délkelet felé, először a 2000 méteres magasságban fekvő Shimlába, ahol a britek egyes vezetői előszeretettel időztek a forró évszak idején. A júliusi érzést mi is kipróbálhatjuk itt, de egy kellemes sétánk is lesz az anglikán városközpontban. Szállás: Shimla.

12-13. nap: Shimla – Delhi – Budapest

Egy kényelmes reggel után, a csoport ritmusának megfelelően indulunk vissza a fővárosba. Búcsúvacsora a már ismert hotelünkben (opcionális), pihenés, majd éjszaka a reptérre s hazaindulunk. Átszállás után érkezünk Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)