+36/1 312 53 47 HU | EN

Virágzó Nepál
Feliratkozás hírlevélre

11 különleges nap a gazdagon virágzó himalájai országban

Részletes program:

1. nap: Elrepülés a Himalája lábaihoz

Indulás Budapestről átszállásokkal Kathmanduba, Nepál 1300 méterre a tengerszint felett fekvő izgalmas fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Kathmandu sikátoraiban

Érkezés a délelőtti órákban, pihenünk egy kicsit, majd délután megismerkedünk a várossal. Körben a gyönyörű hegyek és az egyedülálló középkori díszletek. Belevetjük magunkat az óváros sűrűjébe. Sétálunk egyet a régi- és új királyi palota környékén, betekintünk a nepáli vallási- és építészeti hagyományba. Naplemente után a kiváló nepáli konyhát vethetjük össze a déli Nagy Testvér főzési hagyományaival. Utunk elején és végén szállásunk a belvárosban lesz. Szállás: Kathmandu.

3. nap: Hindu- és buddhista tradíciók nyomában

A mai, ritkaságokkal teli programunk keretében kilátogatunk Budhanilkantha Visnu zarándokhelyére (részt veszünk a reggeli szertartáson, melyen a 6 méter hosszú fekvő szobrot lemosdatják és felöltöztetik), majd a gazdagon díszített Szvajambhunath-sztúpához kapaszkodunk fel, mely egy óriási zarándok dombon magasodik, innen nagyszerű kilátás nyílik a városra. Pihenünk egyet, majd délután programunkat Pasupatinath-nál, a hinduk szent halottégetőjénél folytatjuk. A benáreszi hagyományok nepáli változatával ismerkedhetünk meg közelebbről, majd némi séta után Bodnath festői sztúpáját járjuk körbe a tibeti negyedben. Esti kora, azaz a tibetiek rituális körsétája és naplemente itt. Egy kávéházból gyönyörű kilátásunk is lesz a sztúpára. Szállás: Kathmandu.

4-6. nap: A Chitwan elefántjainak hátán

Reggeli után leutazunk Dél-Nepálba, és megkezdjük 3 napos (két éjszakás) programunkat a Terai mocsaras dzsungelének mélyén. Igazi öko kaland vár ránk az indiai határ közelében a Royal Chitwan Nemzeti Park-ban. Gazdag programunkban lesznek dzsungeltúrák, közelebbi ismerkedés a környékbeli falvak életével, elefánt- „lovaglás”, madár- és vadles, elefántfürdetés, krokodil fotózás, stb.. A harmadik nap délután útra kelünk újra és átutazunk Pokharába, a „hegymászók városába”, a Himalája- túrák egyik nepáli központjába. Ennél szebb fekvésű kisvárost nehéz elképzelni. A Dévi vízesés romantikus történetének megismerése után felkeressük a régi bazárt és a Bindhyabasini templomot. Szállásunk a dzsungelben romantikus lodge-ban, Pokharában pedig kényelmes resortban. Szállás: 2 éj Chitwan, 1 éj Pokhara.

7. nap: Séták és csónakázás a festői Pokharában

Délelőtt könnyű kirándulást tehetünk a sarangkothi Himalája- kilátóba, ahol jó idő esetén nyolcezres hegyekben gyönyörködhetünk (a séta megközelítőleg 3 órát tart), majd délután csendesen elringatózunk a Phewa-tavon, kiélvezve a tiszta hegyi levegő és a csend áldásos hatását. Igazi pihenős, aktív kikapcsolódós nap. Szállás: Pokhara.

8. nap: A völgy titkos szegleteiben

Egy reggeli géppel visszaindulunk a fővárosba, majd folytatjuk az ismerkedést a Kathmandu-völgy látnivalóival. Beugrunk egy régi királyi központba, Kírtipur óvárosába, majd egy izgalmas kört teszünk a völgy kevéssé ismert látnivalóihoz. Sekh Narayan sziklába épült temploma után ellátogatunk Nepál leghíresebb Káli szentélyéhez, a sötét hangulatú Dakshinkali-hoz, majd Pharping nevári-tibeti szakrális központjával fejezzük be a délutánt. Szállás: Kathmandu.

9. nap: A nepáli királyi út

Reggel elindulunk, hogy csodás látnivalókkal zárjuk nepáli utunkat. A völgy leghíresebb és legérdekesebb Visnu zarándokhelyét keressük fel elsőként, Changunarayant, mely falucska maszkkészítő mestereiről is ismert. Következő állomásunk Bhaktapur, a völgy leghíresebb királyvárosa lesz. További ismerkedés a lenyűgöző nepáli építészettel és kézművességgel. A program zárásaként és egyben utunk megkoronázásaként Patan óvárosát járjuk be, melynek Durbar tere talán a legszebb és legegységesebb példája a 16-18. századi nepáli építészetnek. Szállás: Kathmandu.

10-11. nap: Köszönjük Ázsia!

Reggeli után még lehetőségünk lesz egyedül barangolni a városban, beszerezni az utolsó csomag teákat, füstölőket, majd késő délután indulunk a repülőtérre. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)