+36/1 312 53 47 HU | EN

Ismeretlen Mongólia
Feliratkozás hírlevélre

12 nap egy nomád világban, ahol a Buddha is jurtába költözött

Részletes program:

1.. nap: Irány Mongólia

Délután elindulunk Budapestről, átszállással Mongóliába repülünk. Éjszaka a repülőn.

2.. nap: Ulanbátor: kolostorok - luxus terepjárók és jurtanegyedek

Hajnalban érkezünk Ulánbátorba és a repülőtérről egyenesen a Zainsan-hegyre hajtunk, hogy a napfelkelte reggeli fényében tekinthessünk alá az ébredező városra, ahol a hárommilliós ország teljes lakosságának majdnem fele él. Reggeli után ellátogatunk Dzsingisz kán hatalmas lovasszobrához is, majd városnézésre indulunk. Első állomásunk a 18. században épített Gandan (Gandantegcsnlen) kolostor lesz, mely a mai napig a mongol buddhizmus legfontosabb központja. Itt látható a 25 méter magas aranyozott Dzsanraiszeg (Avalokitesvara) szobor is. Innen a lenyűgözően gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumba látogatunk, majd az Ulánbátor központjának számító Szühebátor tér és a környező épületek (Parlament, Opera) következnek. Ebéd után pihenés, szabadprogram, este első találkozás a mongol nemzeti itallal, a kancatejből készült, alkoholos kumisszal. Szállás: Ulánbátor

3.. nap: Elszen Taszarkhai homokdűnéi között

Reggeli után magunk mögött hagyjuk a városi világ kényelmét és megkezdjük kalandozásunkat Mongólia vadregényes tájain. Festői dombok és apró tavak mentén, sziklás hegycsúcsok tövében és zöld réteken át haladunk az Elszen Taszarkhai homokdűnék felé. Szállás: jurtatáborban.

4.. nap: Karakorum: a birodalom ősi fővárosa

Felfedező utunk következő állomása Karakorum: a Mongol Birodalom régi fővárosa. Dzsingisz kán a 13. században helyezte ide központját, mely nomád sátorpalotákból, kolostorokból és jurtákból állt. A régi dicsőségre ma Mongólia első buddhista kolostora, az Er-deni Dzú emlékeztet. A világörökség részét képező ősi imahelyre csak a kommunista rendszer bukása után költözhetett újra vallási élet, ma működik itt egy kisebb szakja buddhista közösség is. 108 sztúpával megerősített falai újra a régi dicsőségét hirdetik, csakúgy, mint az város egykori határait jelölő hatalmas kőteknősök. Megtekintjük a Karakorum Múzeumot, majd látogatást teszünk egy lótenyésztő család farmján. Szállás: jurtatáborban.

5.. nap: Ongi kolostor

Délnek vesszük az irányt, megdöbbentő tájakon haladon keresztül, ahogy a füves puszta lassan átadja helyét a köves Góbi-sivatagnak. Átkelve az Ongi folyón megtekinthetjük a XVII. században alapított Ongi kolostor komplexum romjait és az 1990-ben újjáépített kolostort is.Szállás: jurtatáborban.

6.. nap: Lángoló sziklák – Bayan Zag – és a dinoszaurusz lelőhelyek

Ömnögovi megyében található lángoló sziklák megtekintése, amelyek a sivatagban a napfényt izzó narancs színben verik vissza, valamint a világ egyik jelentős dinoszaurusz lelőhelyének meglátogatása a Góbi-sivatagban. Szállás: jurtatáborban.

7.. nap: Khongoryn Els - az éneklő homokdűnék

Utazás Monóglia legnagyobb homokdűnéihez a Góbi sivatagban, ahol a mongol sztyeppe, a ritka erdős terület és a Góbi sivatag legnagyobb homokdűnéi összeérnek. Szállás: jurtatáborban.

8.. nap: Az éneklő homokdűnék

Barangolás a lenyűgöző éneklő homokdűnék között a Góbi sivatag vadregényes részén. A sivatagi sétát követően meglátogatunk egy teve tenyésztő családot, ahol lehetőség van kipróbálni milyen is az utazás a sivatag hajóján, azaz teveháton. Szállás: jurtatáborban.

9.. nap: Yolyn Am - a keselyű szoros

Kirándulás a Keselyű szorosba, ami Mongólia déli részének az egyik egyedülálló látványossága. A különlegessége a helynek az egész évben megtalálható jégtakaró a szoros alján, mivel olyan keskeny és mély a hasadék, hogy a napsütés soha nem éri el a szoros alját. Ugyanezen a helyen egy rövid piknik. Szállás: jurtatáborban.

10.. nap: Baga Gazariin Chuluu sziklái

Utazás Baga Gazriin Chuluu gránit kanyonjához, amely 15 km hosszú és helyenként 10 kilométer széles. Több mint 20 fajta gyógynövény találhat a kanyonban, valamint számos vadon élő állat, mint a vadjuh, a kőszáli kecske vagy a mormota. Szállás: jurtatáborban.

11.. nap: Vissza a fővárosba

Utazás vissza Ulanbátorba. Szabadidős program, majd este egy folklórprogrammal egybekötött búcsúvacsora. Szállás: Ulánbátor

12.. nap: Hazautazás

Viszlát Mongólia!

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság