+36/1 312 53 47 HU | EN

Szingapúr és Malajzia: Ázsia ezer arca
Feliratkozás hírlevélre

12 nap a trópusokon Szingapúrtól Langkawi szigetéig, esőerdei kalandokkal

Részletes program:

1-2. nap: Repülés a trópusokra

Budapestről átszállással Szingapúrba repülünk, késő délután landolunk a világ legszebb repülőterén. Ahogy a tengerparti autópályán hatalmas esőerdei fák lombkoronája alatt és színes trópusi virágok sűrűjében a belváros felé hajtunk, felidézzük az államalapító miniszterelnök, Lee Kuan Yew szavait: amelyik nemzet képes a kertjeit rendben tartani és kellő fegyelemmel, szorgalommal gondozni, az sikeres lesz a gazdaságban, államigazgatásban, a nevelésben és oktatásban is. Első trópusi esténken az öbölparti Boat Quay kivilágított felhőkarcolói alatt, elegáns éttermek és hangulatos bárok mentén sétálgatva mindannyian a valósághoz mérhetjük szavait. Szállás: Szingapúr.

3. nap: Bennfentes Ázsia

Reggeli után egész napos barangolásra indulunk Szingapúrban. Előbb a brit gyarmati múlt emlékeit vesszük sorba: a régi parlament és a városháza viktoriánus épületei várnak ránk, majd a 21. század kortárs építészeti ínyencségei következnek: Marina Bay Sands és az Esplanade koncertterem. Ez utóbbi kupolái a durián gyümölcsre hasonlítanak, mellyel a szingapúriak viszonya finoman szólva is ambivalens: imádják mennyei íze miatt és tiltják förtelmes szagáért. A városállam kultúrpolitikájának krikritikusai szerint a helyi „Művészetek Palotája” nem véletlenül lett a „gyümölcsök királyáról” mintázva. A belvárosból egy kevésbé megosztó világörökséghez, a Botanikus Kertbe látogatunk. Nehéz lesz betelni az orchideacsodákkal! Az Orchard Road sugárút patinás szalonjai következnek, majd Chinatown templomai és teraszházai között ismerkedünk a város lakosságát 75%-ban alkotó kínai közösség építészeti hagyatékával és kulináris jelenével. Szállás: Szingapúr.

4. nap: Szingapúri mindennapok közelről - majd beköltözés a maláj esőerdőbe

Kora reggel különleges, urbánus-esőerdei sétára indulunk: a Southern Ridges pallóiról gyönyörködünk a tengerben és a burjánzó trópusi erdőben, miközben régi gyarmati luxusvillák kertjeibe is bepillanthatunk. Akinek kedve tartja, azok fakultatív program keretében a Gardens By the Bay üvegházaiba is ellátogathatnak, majd Malajziába repülünk. Az éjjel már a Taman Negara Nemzeti Park egyik állatlesén talál bennünket, hangulatos dzsungel szállónk közelében. Szállás: Taman Negara.

5. nap: Taman Negara: Függőhidakon és csónakban a dzsungel mélyén

Az esőerdő hangjaira ébredünk, majd egész napos dzsungelkaland vár ránk: átkelés a világ egyik leghosszabb függőhídján, 40 méter magasban a lombkorona szintjén, majd csónaktúra az erdő mélyén, a ritkán beszűrődő napfény sejtelmes félhomályában evezve. Szállás: Taman Negara.

6. nap: Koktél a Petronas-tornyok tövében

Egy újabb reggel a trópusi esőerdőben, majd csónakba szállva búcsút intünk a vadvilágnak: irány Kuala Lumpur! Magasvasúton indulunk a város felfedezésére, este már egy koktéllal a kezünkben gyönyörködünk a lenyűgöző ikertornyokban. Szállás: Kuala Lumpur.

7. nap: Kuala Lumpur: Malajzia bájos metropolisza

Magasból alá tekintve, a TV-torony kilátójában kezdjük ismerkedésünket ezzel a barátságos, ázsiai nagyvárossal, majd egész napos városnéző program következik: Masjid Negara nagymecset, a Főtér és gyarmati épületei, tárlatvezetés a Nemzeti Múzeumban, Central Market piac, megálló egy gyömbéres teh tarek italra egy elrejtett indiai kifőzdében. A napot a nyüzsgő Bukit Bintang negyed street food „paradicsomában” zárjuk, a trópusok ínyencségeit és hangulatát kóstolgatva. Szállás: Kuala Lumpur.

8. nap: Utazás Penangba – vissza a „régi Ázsiába”

Reggel majmokkal hadakozva megmásszuk a Batu Caves 272 lépcsőjét, majd északnak indulunk: ködbe burkolózó mészkőhegyek mentén érjük el Penang városát. Este már a színes kínai teraszházakkal díszített, zegzugos óvárosban barangolunk, a mólóparti Eastern & Oriental Hotel árkádjai alatt megérezve valamit a Grand Tour romantikájából. Szállás: Penang.

9. nap: Penang: Ázsia ezer arca

Délelőtt Penang legfontosabb látnivalóit vesszük sorba: a Street of Harmony füstölős-misztikus kínai és hindu templomai, a Khoo Kongsi klánház és a Brit Kelet-Indiai Társaság erődje. Kora délután kompra szállunk és behajózunk az Andamán-tengeren Langkawi mesebeli szigete felé. Első esténk a trópusi tengerparton, mezítláb sétálgatunk a homokban, fakultatív gyertyafényes vacsora egy cölöpökre épített étteremben. Szállás: Langkawi-sziget.

10. nap: Pálmafák alatt Langkawi szigetén

Ma egész napos pihenés vár ránk Délkelet-Ázsia egyik legszebb tengerpartján. Akiknek kedve tartja, azokkal a világ egyik legmeredekebb felvonó-kabinjával mintegy 700 méteres magasságba emelkedünk, hogy egy átlátszó hídon egyensúlyozva tekintsünk alá a napsütötte tengerre (fakultatív). Szállás: Langkawi-sziget.

11-12. nap: Langkawi – Budapest

A délelőttöt a tengerparton töltjük, majd átszállásokkal hazarepülünk, éjszaka a repülőn.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)