+36/1 312 53 47 HU | EN

Különleges Angkor (Kambodzsa) hosszabbítás
Feliratkozás hírlevélre

6 napos gazdag program Siem Reaptől a thai határig (Burma és Laosz: Délkelet-Ázsia ismeretlen tájain úthoz)

Részletes program:

1-2. nap: Angkor csodája

Kétnapos barangolás Angkorban, az egykori Khmer birodalom fővárosának legfontosabb emlékei között. Zsúfolt programunkból nem hiányozhatnak az olyan korai emlékek, mint Preah Ko, Bakong és Lolei, a gyönyörű Banteay Srei, vagy Pre Rup. Elegendő időt szánunk Angkor Thom roppant városának megismerésére: Baphuon, Phimeanakas, Elefántos terasz, a Leprás király terasza, Bayon, és persze nem marad el a kihagyhatatlan Angkor Wat és Ta Prohm sem. Egyik este egy más műfajú kaland is vár ránk: látogatás a világhírű Phare cirkusz előadásán, melynek tagjai utcagyerekekből verbuválódtak. Megdöbbentő akrobatikus show részesei lehetünk, melynek dramaturgiája mindig egy társadalmi problémát is színpadra „állít”. Szállás: Siem Reap.

3. nap: Beng Mealea dzsungelbe rejtett romjai nyomában

A Khmer birodalom központi területeit magunk mögött hagyva ismét olyan angkori helyszínek felkeresésére indulunk, melyek kívül esnek a hagyományos útvonalakon. Első megállónk Koh Ker „piramistemploma”, mely a 10. században Angkor riválisa volt. Ma az egyik legújabb szenzáció ez a dzsungelmélyi város, melynek feltárásában mi magyarok is komoly szerepet játszottunk. Téglaszentélyeivel, templomhegyével még a birodalmi fővárost már látott utazókat is le tudja venni a lábáról. Délután egy kevéssé ismert, ám nagyszerű templomot, Beng Mealeát keressük fel. Az őserdő-rejtette romok után estére a thai határ közelébe érkezünk. Naplemente a hegytetőn. Szállás: Preah Vihear.

4. nap: Kirándulás Preah Vihear hegyi templomához

Reggeli után egy igazi remekmű, Preah Vihear vár bennünket. A 11-12. századok között épült, Sívának szentelt templomegyüttes az egyetlen az angkori maradványok közül, amely igazán magas hegyen áll. Valaha komoly zarándokhely volt, ma többszintes elrendezésével, korszakalkotó építészeti megoldásaival, finom faragásaival, valamint szédítő panorámájával késztet csodálkozásra. A határvidékről visszafordulva, rövid megállót teszünk Anlong Vengben is, azon a helyen, ahol a 90-es években a hatalomból elüldözött Pol Pot, és a vörös khmerek maradéka meghúzódott. búcsúzunk a régi birodalom emlékeitől. Estére visszatérünk Siem Reapbe. Szállás: Siem Reap.

5-6. nap: Pihenés és hazautazás

Délelőtt pihenés és hazakészülődés. A délutáni géppel indulunk haza, bangkoki és dohai átszállás után érkezés Budapestre másnap.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)