+36/1 312 53 47 HU | EN

Dél-Korea Top 5 hosszabbítás
Feliratkozás hírlevélre

6 nap a kontrasztok ázsiai központjában (Mandzsúria - Észak-Korea úthoz)

Részletes program:

1. nap: Peking - Szöul

Érkezés Szöulba a délelőtti órákban, majd egész napos városnézés Ázsia egyik legfejlettebb országának futurisztikus metropoliszában, rácsodálkozva múltra és jövőre. Észak-Korea után hihetetlen lesz a kontraszt. Látogatást teszünk a Csoszon-dinasztia (1392-1910) első éveiből származó Kjongbokkung palotában, ami egészen a 19. század végéig a koreai királyi család lakhelye volt, majd megtekintjük a japánokat legyőző Li Szun Sin admirális és a „koreai Mátyás király”, Szedzsong király szobrát. Szöuli barangolásunkat a Koreai Köztársaság Történeti Múzeumában folytatjuk, ahol megismerkedhetünk a dél-koreai modernizáció folyamatával és hátterével. Ezután sétát teszünk az Insza-dong negyed hagyományos üzletsorain, majd megnézzük a Namszan-hegy tetején lévő Szöul-tornyot, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Szállás: Szöul.

2. nap: Szöul

Ma a Demilitarizált Övezet déli oldalához utazunk. Ellátogatunk a két Koreát elválasztó 38. szélességi fokhoz, ahol megnézhetjük az észak-koreai hadsereg által készített 3. diverzáns alagutat. A nap további részében megtekintjük a híres Csangdokung palotát, valamint a királyi család által használt tiltott kertet. Szállás: Szöul.

3. nap: Gaja Nemzeti Park – Kjongdzsu

Reggeli után a Gaja Nemzeti Parkba indulunk, ahol megnézzük a Heinsza kolostort, ami a koreai buddhista írásbeliség elsőszámú őrzője. A kolostor gyűjteményében 80 ezer falap található, melyekbe buddhista szövegeket véstek. Az Ázsia-szerte példa nélkül álló gyűjtemény megcsodálása után Korea kulturális fővárosába, Kjongdzsuba utazunk. Szállás: Kjongdzsu.

4. nap: Kjongdzsu – Szöul

Egész nap Kjongdzsu térségének páratlan szépségű természeti viszonyaival és kulturális örökségével ismerkedünk. Az ókori Silla-királyság időszakából fennmaradt királysírok mellett megtekinthetjük a Csomszongde csillagvizsgáló tornyot, mely a Silla-királyság példa nélküli kulturális fejlettségének elsőszámú bizonyítéka. Megnézzük a Kjongdzsui Nemzeti Múzeumot, ahol tömör összefoglalót kaphatunk a Silla-időszak örökségéből. Látni fogjuk Silla uralkodójának aranykoronáját, az uralkodói ékszereket, valamint számos kőszobrot. Megtekintjük Kelet-Ázsia legnagyobb - 25 tonnás - bronzharangját, valamint az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Szokkuram barlangtemplomot. Este visszautazunk Szöulba. Szállás: Szöul.

5. nap: Szöul-Budapest

Pekingi csatlakozással Budapestre utazunk.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)