+36/1 312 53 47 HU | EN

Ősi és modern Kína
Feliratkozás hírlevélre

15 nap az ezerarcú fővárostól Shanghai üzleti központján át a messzi délig

Részletes program:

1-2. nap: A cél Kína

Elutazás Budapestről Pekingbe, az „Ég fiának”, a császárnak fővárosába. Érkezés másnap. A szállás elfoglalása után egy kellemes sétán megismerjük Peking keleti és olimpiai negyedét. Szállás: Peking.

3. nap: A császári főváros monumentális emlékei között

Reggeli után elmerülünk a dicső múlt emlékei közt, de lépten nyomon szembesülünk a mindent feledtetni akaró modernitás átalakító hatásaival. Séta az évszázadokig zárt császári székhelyen, a Tiltott városban, a nehéz emlékű Tiananmen téren és környékén, rácsodálkozunk a 15. századi Mennyei Béke kapujára és a Mao Ce-tung mauzóleumra a hetvenes évekből (kívülről). Estébe nyúlik barangolásunk a belvárosban. Szállás: Peking.

4. nap: A Ming-korból a 21. századba

Délelőtt folytatjuk pekingi barangolásainkat. Ellátogatunk az eredetileg hercegi rezidenciának épült Láma templomba, ahol a tibeti buddhizmus sajátos átalakulásának lehetünk szemtanúi, majd a város egyik szimbólumához, a középkori Ég Templomához, mely taoista szent hely, a Ming-kori építészet talán legszebb példája az országban. Bekukkantunk a császárokat ezernyi jóval kényeztető Nyári palotába, és kicsit közelebbről megismerjük a mai modern építészet remekeit. Szállás: Peking.

5. nap: A ma is elképesztő Nagy Fal magasában

Reggeli után kirándulunk a 2000 éve elkezdett, majd évszázadokig épült, Kína keleti partjairól a Góbi sivatagig nyúló Kínai Nagy Fal Mutianyu nevű szakaszához. Fotó-séta a csodálatos védelmi rendszeren, melyet csak a szerelem volt képes egyszer áttörni. A délután már a 21. századé, vadonatúj gyors vonattal Xianba, a kínai Arany Háromszög másik központjába utazunk. Szállás: Xian.

6. nap: Xian és a föld alatti hadsereg

Xian számos császári dinasztia felemelkedésének és bukásának helyszíne, egykor a világ harmadik legnagyobb városa volt, Róma és Konstantinápoly után. Ismerkedés a várossal, egész napos nagyon gazdag program következik a városban és környékén. Városfalak, kirándulás a császári nekropolisz mellé, Kína egyik legnagyobb attrakciójához, a földalatti Terrakotta Hadsereghez. Szállás: Xian.

7. nap: Shanghai és a jövő arcai

Reggeli után újabb expressz vonattal Shanghaiba, az egész ázsiai kontinens egyik leggyorsabban alakot váltó modern metropoliszába utazunk. Bennfentes vezetésünkkel felfedezzük Kína üzleti vérkeringésének központját: Shanghai Torony, séta a Bundon (Wai Tan) a Pu (Huangpu) folyó mentén elnyúló híres parti sétányon, ahonnan csodás kilátás nyílik a Pudongra, ami a világ vezető építészeinek játszóterévé vált, és ennek több, mind feljebb törő mesteri épület lett a gyümölcse. Szállás: Shanghai.

8. nap: Suzhou lebegő kertjei

Az ultramodern negyedek felfedezése után magunk mögött hagyjuk a nagyvárosi szédületet és vidékre hajtunk, ahol Suzhou világhírű kertjei és Tongli vízi városa vár ránk. Megérdemeljük a pihentető nyugalmat, s a csendes séták és csónakázások alatt fel tudunk készülni a következő napok dél-kínai kalandjaira. Estére térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás: Shanghai.

9. nap: Le délre

Reggel repülőre ülünk, és egy nagyszerű városba vezet utunk, nevezetesen Dél-Kína egyik regionális központjába, Guilinbe, a kétezer éves kereskedelmi csomópontba. Érkezésünk után néhány órás ismerkedő sétára indulunk a karsztformációiról ismert helyen. Bekukkantunk a Nádsípbarlangba, és elmerülünk kicsit a színkavalkádban, majd lebaktatunk a folyópartra, az Elefánt (Ormány) sziklához. Szállás: Guilin.

10. nap: A Li-folyón

Reggeli után vízre szállunk, és akvarellbe illő tájon, cukorsüveghegyek között hajózunk le a Li-folyón egészen Yangshuo kisvárosáig. A festői kínai vidék sétálásra, kirándulásra és kerékpáros túrára egyaránt alkalmas. Délután kedvünkre válogathatunk különféle opcionális programok között. Akinek kedve van, akár az éjszakai halászatba is belekóstolhat. Szállás: Yangshuo.

11. nap: Longji teraszai és a „hosszúhajú törzs”

Reggeli után a vidéki Kína távolabbi tájaira is elmerészkedünk. Busszal jutunk el a káprázatos zöld teraszokkal ölelt Longjiba. Itt és a környéken nem csupán a rizsültetvényeket vehetjük testközelből is szemügyre, de meglátogatjuk a vörös yao nemzetiséghez tartozó „hosszúhajú törzs” egy falvát is. Szállás: Longji, vendégházban.

12. nap: Átutazás a fénylő Hongkongba

Korán indulunk vissza Guilinbe. Innen gyorsvonattal, kantoni átszállással Hongkongba, az egykori brit gyarmati központba utazunk. A nap hátralévő részében ismerkedő sétára indulunk. Szállás: Hongkong.

13. nap: Hongkong utcáin

Ezúttal egy másfajta Kína vár ránk. A város szívében a brit gyarmati örökség modern épületei, parkok, kétszintes villamosok várnak ránk. Felkapaszkodunk a Viktória-csúcsra (könnyű) és behajózunk a romantikus öbölbe egy sampan fedélzetén. Szállás: Hongkong.

14-15. nap: Hongkong

Mai napunkat szabad barangolással tölthetjük, majd késő este indulunk a reptérre, és átszállással hazarepülünk. Reggel kezdődő opcionális program: rövid látogatás a szomszédos Makaó szigetén, elmerülhetünk a különleges kínai-portugál hangulatban. Viszlát Kína!

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)