+36/1 312 53 47 HU | EN

Kelet-India és Bengália legszebb vidékein
Feliratkozás hírlevélre

15 nap Északkelet-Indiában az orisszai csodatemplomoktól a Himalájáig

Részletes program:

1-2. nap: Irány Nyugat-Bengália!

Nyugat-Bengália fővárosába, Kalkuttába utazunk, ahol India legszentebb folyamának, a Gangesznek a torkolata és India egyik legvadabb Káli temploma található. Pihenést követően elkezdjük felfedezni a város látnivalóit: a Victoria Memorialt, a Szent Pál Katedrálist, és adózunk Kőrösi Csoma Sándor emlékének az Ázsiai Társaságnál. Szállás: Kalkutta.

3. nap: Kalkutta utcáin

Egész napos elmerülés a bengáli metropoliszban. Káli véres kultuszának közelebbi megismerése után békésebb vizekre evezünk, amikor a város legfontosabb keresztény emlékhelyeit, Szent Teréz anya sírját és az általa alapított szegényeknek szánt kórházat látogatjuk meg. A nap hátralévő részében a brit gyarmati múlt és az indiai kultúra nyomába eredünk. Szállás: Kalkutta.

4. nap: A Bengáli-öböl partján

Délelőtt Bhubaneshwarba repülünk, hogy közelebbről megszemléljük egész India leghíresebb templomcsoportjainak kiváló példáit. Érkezés után Puriba indulunk. Dhauliban India első egyesítőjének, Asókának kőbe vésett, buddhista szellemben íródott rendeleteit olvashatjuk. Ezután Piplin haladunk át, mely kézzel készített, hímzett lámpáiról világhíres. A Jagannath ezeréves, Visnu helyi megtestesítőjének szentelt templomegyüttese ezután következik. Szállás: Puri.

5. nap: A világhírű konaraki Nap-templom

Reggel a szubkontinens talán leggyönyörűbb műemlékét, a Nap-templomot fedezzük fel. A körzet gyönyörű példája annak, ahogy egy épületen keresztül feltárul a korabeli udvari kultúra és a vallás finom egysége. Később Raghurajpur falvát látogatjuk meg, ahol a családban öröklődő kézművesség remekműveiben gyönyörködhetünk. Szállás: Puri.

6. nap: Sziklába vésett remetelakok

Halászfalvakon keresztül utazunk Bhubaneshwarba. Délután a dzsain vallású remeték számára, mesterségesen kialakított barlangokhoz látogatunk el, az Udayagiri és Khandagiri csoporthoz. Az esős évszak idején nyújtottak védelmet, falaikat a sziklába vájt gazdag díszítések tagolják. Szállás: Bhubaneshwar.

7. nap: Bhubaneshwar templomvárosában

A város közel hatszáz temploma közül többet is meglátogatunk, de felfedezzük a Bindusagar-tavat, – melynek környéke további, számos, zöldellő parkkal körülvett hindu templomot rejt –, majd Odisha állam másik arcát, a mai napig virágzó törzsi kultúrát is. Szállás: Bhubaneshwar.

8. nap: Fel a Himalája lábaihoz

Ma átszállással Bagdográba repülünk. A bennünket körülölelő buja, pálmafás táj könnyen elhiteti, hogy másik országban járunk. Izgalmas kitérőnk lesz: az egykor független Sikkimbe, a karmapák és a tibeti buddhizmus egyik speciális irányzatának államába utazunk. Szállás: Kalimpong.

9. nap: Kalimpong

A mai napon meglátogatjuk a dalai láma által 1976-ban felszentelt, durpin-hegyi kolostort, majd egy gelugpa központot, és végül a „bhutáni” gompával ismerkedünk. A gompa a buddhista kolostorok egyik megnevezése, vallási és oktatási központot jelöl. Ezután egy virágkertészet megtekintésével zárjuk a sétánkat, majd Sikkim centruma, Gangtok felé indulunk. Igazi pihenőváros fogad minket, kolostorok és orchideák ölelésében. Csak 1750 méter körül vagyunk a tengerszint fölött, mégis hamisítatlan himalájai környezetben érezhetjük magunkat. Szállás: Gangtok.

10. nap: Titkos tibeti hagyományok

Ma megismerkedünk a sikkimi spirituális hagyományokkal és a Karma Kagyü irányzat titkos tanításaival. Két kolostort látogatunk meg, Phodangot, és Labrangot, melyek Sikkim északi, Kínához közel eső részén találhatóak. Este Gangtok belvárosát mindenki egyénileg fedezheti fel. Szállás: Gangtok.

11. nap: Át Darjeelingbe

A délelőtt folyamán Enchey kolostorát és a tibetológiai intézetet látogatjuk meg. Darjeeling felé a rumteki kolostorközpontot fogjuk még útba ejteni, mely a Karma Kagyü irányzat központja. Átvágunk a szubtrópusi növényzettel benőtt hegyeken, hogy délutánra megérkezzünk India egyik legszebb fekvésű városába, a teaillatú ültetvények karjaiban fekvő Darjeelingbe. Szállás: Darjeeling.

12. nap: Vörös pandák között a nyolcezres hegyek városában

A Tigris-hegyen kísérletet teszünk eloszlatni a felhőket és nagyon igyekszünk megpillantani a Kancsendzönga nyolcezres óriását. Visszaúton megállunk Ghoomban és felszállunk a világörökség részét képező brit kisvasútra is. Délután meglátogatjuk a Hegymászó Intézetet, ahol az Edmund Hillaryt az Everest csúcsáig segítő serpa, Tenzing Norgay felszerelését is kiállították. A Himalája Állatkertben olyan ritkaságok várnak ránk, mint a hópárduc, a vörös panda vagy a tibeti farkas. Kőrösi Csoma Sándor sírjánál is tiszteletünket tesszük a nap folyamán. Szálllás: Darjeeling.

13. nap: Hill Station pihenőnap

Ma egy teaültetvényen ismerkedünk a teafajtákkal. A kóstolás és ebéd után szabadprogram keretében városnézésre indulhatunk egyéni ritmusban, melyhez az aláfestést a Himalája panorámája, angol templomok, remek hangulatú utcácskák adják. Szállás: Darjeeling.

14. nap: Úton Európába

Reggeli után visszautazunk Bagdográba, majd delhi átszállás után hazaindulunk.

15. nap: Hazaérkezés

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)