+36/1 312 53 47 HU | EN

Felderítetlen India: Asszám - Nágaföld - Méghálaja
Feliratkozás hírlevélre

18 napos vadregényes, spirituális kaland Kelet-India legrejtettebb államaiban

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2022. Februárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

Minden bédekker elmondja, milyen szédületesen változatos világ India: Ladaktól Keraláig, Darjeelingtől Agráig elképesztő sokféleségben kavarognak a legkülönbözőbb nyelvi, vallási, törzsi kultúrák. A klasszikus északi, déli körök, majd a himalájai India meglátogatása után már-már azt hihetnénk, hogy nem sok újdonsággal találkozhatunk errefelé… Pedig nagyobbat nehezen tévedhetnénk! Észak-kelet India legkülönlegesebb államaiba eddig csak feketeöves utazók tértek be – érthetetlen, hogy miért. Hiszen itt élhető meg igazán az az eredetiség, az a régi érintetlenség, ami ma is leginkább világlátásra csábít! Az utazás során találkozhatunk az egykor „indiai fejvadászként” ismert nágákkal, sétálhatunk a kelet-tibeti kolostorokban, és együtt kalandozhatunk a vadregényes bangladesi határszélen is. Mert az Agrával India korántsem korlátozódik Agra városára…

Részletes program:

1-2. nap: Érkezés a Hét Nővér földjére

Kalkuttai átszálással Guwahatiba, Asszám központjába repülünk, ahonnan busszal folytatjuk az utunkat. Pihenünk egyet a Umiam-tó szépséges partján, majd Méghálaja központjába, Shillongba érve belevetjük magunkat a város színes forgatagába, a Police bazárba. Szállás: Shillong.

3. nap: Kirándulás a vízesések völgyében

Reggeli után a vízeséseiről és barlangjairól világhírű Csérrapundzsíba kirándulunk. Saját bőrünkön is tapasztalhatjuk meg, miért is nevezik India ezen részét a Felhők Lakhelyének. Alkalmunk lesz sétálni a zöld rengetegben és egy kilátóból átkukkantunk a szomszédba, Bangladesbe is. Szállás: Shillong.

4. nap: Élő hídon át az erdő mélyére

Reggeli után Mawllynongba sétálhatunk át Méghálaja szimbólumainak számító, élő gyökerekből font hidak egyikén. Innen a Bangladesi határ mellé, Dawkiba megyünk tovább, ahol az Umngot-folyó felett kifeszített függőhídról gyönyörködhetünk a környék természeti szépségeiben. Szállás: Shillong.

5. nap: Ősi hagyományok találkozása: Shilong – Nartiang

Ma Nartiangba kirándulunk, ahol sétát teszünk az akár 8 méter magasra törő monolittüskék között, melyeket a helyi törzsek állítottak. Meglátogatunk egy Durgá istennőnek szentelt hindu templomot, Shillongba visszatérve pedig a helyi kereszténységgel is ismerkedünk a város katedrálisában. Szállás: Shillong.

6. nap: Asszám központjában

Reggeli után az északkelet-indiai törzsek kultúráját bemutató Don Bosco Múzeumba látogatunk, majd visszaindulunk Asszámba. Guwahatiban hajóval hódítjuk meg a világ kilencedik legnagyobb folyóját, a Brahmaputrát. Szállás: Guwahati.

7. nap: Szent helyek között

Reggeli után a hindu istennőkultusz egyik legszentebb helyére, a Kámákhjá templomhoz látogatunk. Majd a közeli Szaulakucsiba kirándulunk, ahol betekintést nyerhetünk a világhíres asszámi textilipar kulisszái mögé; Hadzsóban pedig a hinduizmus, a buddhizmus és az iszlám egy-egy szent helyét keressük fel. Szállás: Guwahati.

8. nap: A madarak paradicsomában: Namérí

Reggeli után a Brahmaputra mentén kelet felé indulunk, hogy négy és fél óra alatt elérjük a több mint 370 madárfajnak és számos ritka állatnak otthont adó Namérí Nemzeti Parkot. Este tábortűz mellett hallgathatjuk az erdő lenyűgöző hangjait. Szállás: Namérí.

9. nap: Evezés zúgókon át

Korán ébredünk, hogy még reggeli előtt sétáljunk egy kellemeset a hajnali élettől nyüzsgő erdőben. A nap további részét a Jia Bhoreli folyón, csónakban töltjük. Szállás: Namérí.

10. nap: Kelet-Tibet buddhista templomai

Ma egy újabb államban, Arunácsal Pradésben is megvetjük a lábunkat. A tibeti és bhutáni kultúrával átitatott térség buddhista hagyományaival és a keleti Himalája csúcsaival ismerkedünk, ahol három buddhista templomot is meglátogatunk. Szállás: Namérí.

11. nap: A rinocéroszok otthonában

Reggeli után az indiai egyszarvú rinocérosznak és más nagytestű allatnak otthont adó rezervátumba, a Kaziranga Nemzeti Parkba indulunk. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat, majd dzsippel kezdjük el a terület felfedezését. Szállás: Kaziranga.

12. nap: Elefántháton a vadonban: Kaziranga Nemzeti Park

Kora reggel kezdjük a napot a park középső részén. Ha szerencsénk van, elefánthátról pillanthatjuk meg a rinocéroszokat. Reggeli a szálláson, majd dzsippel cirkáljuk be a nyugati területeket. Szállás: Kaziranga.

13. nap: Egy folyami sziget kézművesei

Busszal és komppal érjük el a térség legnagyobb folyami szigetét, Madzsulit. A sziget az asszámi vaisnava hinduizmus és az itt élő törzsi közösségek kulturális és kézműves központja, ahol egy törzsi táncelőadásban is részünk lesz. Este megérkezünk Dzsórhátba. Szállás: Dzsórhát.

14. nap: Úriemberek földjén

Reggeli után üdítő sétát teszünk Asszám híres teaültetvényeinek egyikében, délután pedig megnézzük az 1876- ban alapított Gymkhana Clubbot, ahol a brit – most pedig már az indiai – úriemberek üthetik a labdát Ázsia legrégebbi golfpályáján. Szállás: Dzsórhát.

15. nap: Úton a fejvadászok országába: Kohima

Reggeli után Nágaföld felé vesszük az irányt és nagyobb lélegzetvételű utazással érjük el a nága népcsoportok kultúrájáról és a hírhedt – de ma már békés keresztényként élő – fejvadász törzseiről nevezetes állam központját, Kohimát. Szállás: Kohima.

16. nap: Nágaföld múltja és jelene

Reggeli után Khonomába indulunk, amely az angami nága törzs egyik települése. Megismerkedünk Khonoma leghíresebb fiának, a nága függetlenségi mozgalom vezetőjének történetével is. Délután a 20. századi történelem egyik mementóját, a második világháborús katonai temetőt látogatjuk meg. Szállás: Kohima.

17-18. nap: indulás haza

Reggeli után transzfer a 75 kilométerre lévő dimapuri reptérre és kalkuttai átszállással indulunk haza.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)