+36/1 312 53 47 HU | EN

Angkor és a khmerek öröksége- Kambodzsa
Feliratkozás hírlevélre

13 különleges nap Kambodzsában virágzó lótuszmezők és mosolygó Buddha szobrok között

Részletes program:

1-2. nap: Irány Indokína

Elutazás Budapestről átszállással Phnom Penhbe. Szállás: Phnom Penh.

3. nap: Phnom Penh az Ezüst Pagodától Pol Potig

Városnézés a kambodzsai fővárosban. A Mekong partján kezdjük a látogatást: felkeressük a Királyi Palotát, benne az Ezüst Pagodával, majd a közelmúlt embertelen történelmére emlékezünk a vörös khmerek egykori börtönében, a Tuol Slengben. Esténket a Nemzeti Múzeum kertjében, hagyományos táncelőadás megtekintésével zárjuk. Szállás: Phnom Penh.

4. nap: Utazás a Tonlé Sap partján - rizsföldek és virágzó lótuszmezők mentén

Reggeli után először a fővárostól északra fekvő Udongot, az Angkor bukása utáni időszak ideiglenes fővárosát, koronázási és temetkezési helyét keressük fel. A hegytetőn sorakozó királyi sztúpák árnyékából remek kilátás nyílik majd a monszun utáni vidék rizsföldjeire, vizeire és lótuszmezeire. Ezt követően Kambodzsa nagy tavát, a Tonlé Sapot délről kerülve folytatjuk utunkat Battambang városáig. A tartományi központ remek koloniális épületekkel idézi Francia Indokína hangulatát. Szállás: Battambang.

5. nap: Banteay Chmar ismeretlen templománál

A reggelit követően utunk egyik fénypontja, Banteay Chmar felkutatására indulunk a thai határvidék felé. A csupán a közelmúltban látogathatóvá lett óriási, 12. századi rom - ha csak a templomok alapterületét nézzük, még Angkor Watnál is nagyobb! - igazi különlegesség. A dzsungel fogságából nem is oly rég szabadult, a felfedezés varázsát még őrző romterület egyelőre kívül esik a tömegek látókörén, így nyugodt körülmények között csodálhatjuk meg remekműveit - bár már nem sokáig. Estére a kambodzsai turizmus fellegvárába, Siem Reapbe érkezünk. Szállás: Siem Reap.

6-7. nap: Angkor csodája

Kétnapos barangolás Angkorban, az egykori Khmer birodalom fővárosának legfontosabb emlékei között. Zsúfolt programunkból nem hiányozhatnak az olyan korai emlékek, mint Preah Ko, Bakong és Lolei, a gyönyörű Banteay Srei, vagy Pre Rup. Elegendő időt szánunk Angkor Thom roppant városának megismerésére: Baphuon, Phimeanakas, Elefántos terasz, a Leprás király terasza, Bayon, és persze nem marad el a kihagyhatatlan Angkor Wat és Ta Prohm sem. Egyik este egy más műfajú kaland is vár ránk: látogatás a világhírű Phare cirkusz előadásán, melynek tagjai utcagyerekekből verbuválódtak. Megdöbbentő akrobatikus show részesei lehetünk, melynek dramaturgiája mindig egy társadalmi problémát állít színpadra. Szállás: Siem Reap.

8. nap: Kirándulás Preah Vihear hegyi templomához

A Khmer birodalom központi területeit magunk mögött hagyva ismét olyan angkori helyszínek felkeresésére indulunk, melyek kívül esnek a hagyományos útvonalakon. Első megállónk Koh Ker „piramistemploma”, mely a 10. században Angkor riválisa volt. Ma az egyik legújabb szenzáció ez a dzsungelmélyi város, melynek feltárásában mi magyarok is komoly szerepet játszottunk. Téglaszentélyeivel, templomhegyével még a birodalmi fővárost már látott utazókat is le tudja venni a lábáról. Estére a thai határ közelébe érkezünk. Szállás: Preah Vihear.

9. nap: A dzsungelbe rejtett Beng Mealea

Reggeli után egy igazi remekmű, Preah Vihear vár bennünket. A 11-12. századok között épült, Sívának szentelt templomegyüttes az egyetlen az angkori maradványok közül, amely igazán magas hegyen áll. Valaha komoly zarándokhely volt, ma többszintes elrendezésével, korszakalkotó építészeti megoldásaival, finom faragásaival, valamint szédítő panorámájával késztet csodálkozásra. A határvidékről visszafordulva, rövid megállót teszünk Anlong Vengben is, azon a helyen, ahol a 90-es években a hatalomból elüldözött Pol Pot, és a vörös khmerek maradéka meghúzódott. Délután egy kevéssé ismert, ám szenzációs templomot, Beng Mealeát keressük fel. Az őserdőrejtette romokkal búcsúzunk a régi birodalom emlékeitől. Estére visszatérünk Siem Reapbe. Szállás: Siem Reap.

10-11. nap: Sihanoukville: tengerparti khmer kulinária

Kambodzsa hallatán jobbára természetesen az istenkirályok városa, Angkor jut eszünkbe, de az ország tengerpartok tekintetében sem vall szégyent. Repülőre szállunk, hogy erről személyesen is meggyőződhessünk. Célunk a déli part egyik legszebb szakasza, Sihanoukville. Itt kellemes trópusi környezetben pihenhetjük ki utunk fáradalmait, azok pedig, akik eddig is csak faszénen grillezett halakra és mindenféle herkentyűkre vártak, végre kedvükre tobzódhatnak. Szállás: Sihanoukville.

12-13. nap: Kampot: francia Indokína emlékezete - majd hazautazás

Kampot álmos, tengerparti kisvárosában tett megállóval térünk vissza a fővárosba. A koloniális időkben Párizs legjobb éttermeiben használt bors szülőhelye francia gyarmati építészettel, pálmákkal és persze kék tengerrel üdvözli az idelátogatókat. Phnom Penhből az esti géppel indulunk haza, érkezés Budapestre másnap.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)