+36/1 312 53 47 HU | EN

Japán rejtett arcai: művészetek, gasztronómia, hegyi kolostorok
Feliratkozás hírlevélre

14 nap ritkaságok nyomában a szigetország Edo-kori kertjeiben, nagyvárosaiban és titkos múzeumaiban

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2021. októberére
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a bal oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

Amint kezünkbe vesszük Mijamoto Muszasi harcos élettörténetét, szinte biztos, hogy rögtön nagyon, de nagyon szeretnénk a vidéki Japán útjait róni… Kedvünk támad rá, hogy betérhessünk a teázókba, illatosra fürdessük magunkat a hegyi onsenekben, megkóstoljunk egy jó házi szakét, vagy épp eldugott várárkok mellett üldögéljünk, csendben befelé figyeljünk egy zen kolostor szabályos udvarán, esetleg sógunok palotáinak fülemüle padlóin sétáljunk... Ebbe a japánba visszük el utazóinkat, és nem csak ide! A múltból kiszakadva a jelent, de még inkább a jövőt is megláthatjuk: felhőkarcolók labirintusaiban bolyonghatunk, a természettel ölelkező múzeumok parkjaiban meditálhatunk a különleges kontrasztokon, és együtt tanulhatjuk a japán gasztronómia nyelvezetét – a beavatatlanok számára reménytelenül elrejtett ételbárok asztalainál ülve. Mindezt a legértőbb vezetéssel: japánul, magyarul Japánról, Nektek!

Részletes program:

1. nap: indulás

Indulás Budapestről

2. nap: Osaka Street Food

Délutáni érkezés, este Dotonbori-ban, a japán street food fellegvárában kezdjük az ismerkedést az ázsiai gasztrokultúrával, opcionálisan jazz-hajóval. Szállás: Osaka.

3. nap: A sógunátus fénykorának kertjei - Japán Velencéje

Az ágyúgolyó vonattal elindulunk Okayamába. Séta Japán három legszebb kertjének egyikében, a lélegzetelállító Korakuen-ben. A helyi földesúr Edo-kori remekműve, közepén a varjú kastélynak becézett fekete palotával, saját zöldtea ültetvénnyel. Délután, a Japán Velencéjének nevezett Kurashiki csatorna partja valódi időutazás élményével kecsegtet. Séta közben a helyi földesurakból iparmágnásokká vált arisztokrácia villáit és magángyűjteményeit is meglátogathatjuk. Este közös vacsora, egy ötven éve érlelt mester-alaplével büszkélkedő étteremben. Szállás: Okayama.

4. nap: A Japán beltenger gyöngyszeme

Ma megismerkedünk a világ egyik legkülönlegesebb, művészeteknek szentelt szigetével, a Setouchi Triennale helyszínével, Naoshimával. Egész napos program az Art House-ok, föld alá rejtett múzeumok és kültéri installációk világában. Szállás: Okayama.

5. nap: Korai zen kertek és a Hakata Ramen

Reggeli után, alig helyeztük magunkat kényelembe az ágyúgolyó vonaton, máris átérünk Japán déli szigetére, Kyushu-ra, ahol először a sziget egykori központjával, Dazaifu-val ismerkedünk. Korai zen kertek, Japán egyik legfontosabb shinto szentélye, és négy nemzeti múzeumának egyike vár ránk. Este a Japán street food mekkájába teszünk zarándoklatot, Hakata Ramen a Nakasu sziget utcai kifőzdéiben (Yatai). Szállás: Fukuoka.

6. nap: Kyushu válogatott kertjei - füstölgő vulkánnal

Egésznapos túra Kagoshimába, séta a festői Sengan-en kertben, Kagoshima Edo kori hűbérurának birtokán, háttérben a füstölgő Sakurajima vulkánnal, majd rövid túra a Sakurajima utolsó kitörésének lávafolyamán, lábfürdő a vulkán melegvizében. Hazafelé rövid pihenő Kumamotóban, a híres Suizenji kertben, ahol az ősi Tokaido kereskedelmi útvonal állomásait reprodukálták. Szállás: Fukuoka.

7. nap: Kobe steak és a szamurájok kovácsa

Továbbutazunk Kobe-ba, a világ minőségi marhatenyésztésének fogalommá vált központjába. Délelőtt libegő a város fölött, majd séta a híres Nunobiki fűszer- és gyógynövénykertben, lefelé pihenő a Nunobiki vízesésnél. Ebédre a világhírű Kobe steak-et is megkóstolhatjuk. Délután egy Edo-kori késkovács műhelyébe látogatunk, ahol szénnel fűtött kemencében, a kardkovácsok ősi technikáját leshetjük el, egy ötödik generációs mestertől. Este séta Osaka felhőkarcoló-negyedében, panoráma az Umeda Sky City iker-felhőkarcoló tetejéről. Szállás: Osaka.

8. nap: Éjszaka egy kolostorban

A Koya-san, olyan, mintha Vatikánt nem Róma közepére, hanem egy őserdővel borított hegy tetejére álmodták volna meg, elvágva a külvilágtól, hogy az elmélyülésre és a meditációra nyújtson lehetőséget. Ezer éves kolostorok, sztúpák és Kobo Daishi mauzóleuma, őscédrusok közé ágyazva. A nap fénypontja ezúttal az éjszaka, melyet kolostori szálláson töltünk a shingon buddhizmus központjában. Szállás: Koya-san.

9. nap: Louvre a hegyekben

Részvételi lehetőség a hajnali meditáción, majd búcsú a kolostoregyüttestől. Délelőtt a világ egyik legkülönlegesebb múzeuma, a Miho múzeum vár ránk, egy festői környezetbe rejtett kristálypalota, egy milliárdos japán hölgy magángyűjteményének pazar bemutatójával. Délután vonatra ülünk, irány Nagoya, a Japán robottechnológia fővárosa. Esti séta Nagoya futurista belvárosában, majd a leghíresebb helyi étel, a szénparázson sült angolna kerül terítékre. Szállás: Nagoya.

10. nap: Szamurájok ösvényén

Túra a Kiso völgybe, ahol a Japán Alpok eredeti állapotában fennmaradt, Edo-kori állomáshelyeit látogatjuk meg. A híres kereskedőút, a Tokaido legszebb kisvárosai, Magome és Tsumago között, akár az eredeti gyalogos ösvényen is végigsétálhatunk. Szállás: Nagoya.

11. nap: Szoborpark a virághegyen - Tokyo kocsmakultúrája

Délelőtt a világszínvonalú Clematis no Oka múzeumegyüttesbe látogatunk, ahol a múzeumok mellett egy pazar szabadtéri tájkertben sétálunk a világ jelentős szobrászművészeinek alkotásai között. Délután már Tokyoban vesszük a nyakunkba az örökké mozgó várost, és Shinjuku éjszakai életében és kocsma-sikátoraiban keresünk válaszokat az élet nagy kérdéseire. Szállás: Tokyo.

12. nap: Halpiac és a művész-felhőkarcolók

Reggeli látogatás a Tsukiji halpiacra, majd egész napos városnézés Tokyoban, Omote Sando, Tokyo Champs-Élysées-je, séta az Olimpiai létesítmények között. Délután Roppongi, Tokyo felhőkarcolós művésznegyede. Este Shibuya, a tokyoi divat és kreativitás bölcsője. Szállás: Tokyo.

13. nap: szabadprogram

Szabadprogram, amelyen a Nemzeti Múzeumba, de akár a Fuji lábához is eljuthatunk. Majd az esti órákban búcsút intünk Japánnak és indulunk haza.

14. nap: hazautazás

Hazaérkezés a déli órákban.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)