+36/1 312 53 47 HU | EN

Keralai gyógytúra - Dél-India - csak nőknek
Feliratkozás hírlevélre

12 trópusi nap spirituális- és gyógyközpontokkal, pálmaligetekkel, lagúnákkal, és az Arab-tenger partjával


Részletes program:

1-2. nap: Kochi gyarmati világa

Élményekben gazdag, pihentető program számos látnivalóval. Olyan hölgyeknek ajánljuk, akik szívesen utaznak kisebb női csoportban, akik örömmel nyernek bepillantást a dél-indiai nők életébe, és a látnivalók, a pihenés és testi-lelki feltöltődés is fontos számukra. Dél-Indiában egy kicsit minden más. Itt találkozhatunk papnőkkel, megismerkedünk majd a keralai Nair közösség életével, akik a matrilineáris családi hagyományokat követik, azaz: pl. a családnév, a vagyon is női ágon, az anya után öröklődik. Felkeressük a Nyugaton is ismert női mester, Amma ashramját, és minden lehetőséget megragadunk, hogy dél-indiai nőkkel beszélgessünk.

Budapestről dubai átszállással érkezünk Kochiba. Rövid pihenő után elindulunk felfedezni a várost, portugál, holland és angol gyarmati emlékekkel teli negyedeket, Fort Kochit és Mattancherryt. Meglátogatjuk a Szent Ferenc-templomot, Vasco da Gama egykori nyughelyét, Kochi utolsó működő zsinagógáját, a Holland-palotát és a kínai halászhálókat, a napot pedig egy hindu templomi szertartással zárjuk. Szállás: Kochi.

3. nap: Indiai mindennapok

A mai nap folyamán megismerkedünk egy nőknek létrehozott, őket segítő központtal, a Vimala Welfare Centre-rel, ahol a rászoruló nőknek oktatást és munkát biztosítanak. Ebéd után mehendit készíttethetünk hennával, majd megnézünk egy kathakali táncelőadást, és megtanuljuk néhány indiai étel elkészítését. (Bővebben a weboldalunkon található “Kiemelt értékek” között lehet róla olvasni.) Szállás: Kochi.

4. nap: Muziris kulturális hagyatéka

Reggel elindulunk a történelmi Muziris felfedezésére. A Periyar-folyó torkolatánál elhelyezkedő város már az i.e. is központi helyet foglalt el a fűszerek, a drágakövek, a különféle textilek kereskedelmében: Ebben a korabeli multikulturális közegben épült meg India első mecsete, számos zsinagógája, korai Tamás-keresztény templomok, hindu paloták, melyek most mind múzeumok, a letűnt korok mementói, ahol az örökségvédelmi projektbe a helyi közösségeket is bevonták. Délután busszal megyünk át Thrissurba. Szállás: Thrissur.

5. nap: Kerala matrilineáris közössége

A mai napon bepillantást nyerhetünk Kerala Nair közösségének életébe. A közösség részben még ma is matrilineáris családi hagyományokat követ, melynek rendkívüli hatása a mai napig jelenlévő Kerala kultúrájában. Thrissur városa pedig az állam kulturális fővárosa, számos templommal, múzeummal, művészeti intézménnyel. Ezek közül is meglátogatunk néhányat. Szállás: Thrissur.

6. nap: Periyar és a fűszerültetvények

Délelőtt tovább indulunk a Periyar-vidék fele, ahol India egyik legromantikusabb természeti környezete és a vidéki élet nyugodtsága vár ránk. Megérkezés után meglátogatunk egy fűszerültetvényt-kertet, és persze találkozunk mindennel, ami itt megterem az egzotikus fűszerektől a helyi gyümölcsökig, a teától a kávéig. (Bővebben a weboldalunkon található “Kiemelt értékek” között lehet róla olvasni.) Szállás: Thekkady.

7. nap: Periyar vadvilága

Még a hajnali órákban hajóra szállunk, hogy együtt ébredjünk a természettel és meglessük korai óráiban! A Periyar Tigris Rezervátum számos vadon élő állat és növény lakhelye. Reggeli után egy teaültetvényt és teagyárat látogatunk meg, végül újra visszatérünk a természethez, immáron elefántháton. A napot egy Kalaripayattu bemutató megtekintésével zárjuk. Ez az ősi, dél-indiai harcmodor reneszánszát éli, és nemcsak férfiak, hanem nők, fiatal lányok is előszeretettel tanulják és oktatják is! Szállás: Thekkady.

8. nap: Víziúton Kerala pálmaligetei között

Reggel útnak indulunk Alleppey felé, ahol pihentető és szemet gyönyörködtető vízi élmények várnak ránk. Itt, a pálmákkal övezett, álmos trópusi lagúnákon, különleges építésű helyi járművel, a Kettuvallammal ringatózunk bele az estébe és az éjszakába is! (Bővebben a weboldalunkon található “Kiemelt értékek” között lehet róla olvasni.) Szállás: hajón.

9. nap: Kígyótemplom és papnők

Az éjszakai ringatózást követően, hajnalban egy Szent Tamás által alapított templomban részt veszünk egy szír-malabár szertartáson, majd délnek vesszük az irányt. Útközben megállunk egy, a Kígyók királyának szentelt hindu templomnál. Sok nő a várt gyermekáldás miatt zarándokol el ide, ahol egyes szertartásokat idősebb papnők végeznek, ők a közösség női remetéi. Innen indulunk tovább Varkala felé, ahol mindenkit egy ajurvédikus masszázs vár az út végén! Szállás: Varkala.

10. nap: Amma - aki ölelésével gyógyít

Reggeli után Amritapuriba, az élő, női mester, Amma ashramjába látogatunk. Amma spirituális mozgalmának központja található itt, ahol a tanítványok, hívek és a látogatók együtt vannak jelen a közelben lévő falu közösségével és támaszkodnak Amma gyógyító erejére, jelenlétére, útmutatására. Amma gyógyító ölelésével már Nyugaton is sokan találkozhattak. (Bővebben a weboldalunkon található “Kiemelt értékek” között lehet róla olvasni.) Szállás: Varkala.

11. nap: Pihenés az Arab-tenger partján

Pihenés Varkala tengerpartján. Szabad program, és számos más lehetőség is vár ránk. Varkala, azon túl, hogy az ajurvédikus gyógymódok és a pihenés Mekkája, egyben hindu szent hely is, a Dél Benáreszének is hívják. Szállás: Varkala.

12. nap: Hazautazás

Trivandrumból utazunk vissza Európába, átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)