+36/1 312 53 47 HU | EN

Japán Foodways
Feliratkozás hírlevélre

10 napos kulináris és kulturális kalandozás föld alatti gourmet piacoktól az utcai kifőzdéken át a Michelin csillagokig

Részletes program:

1. nap: Budapest – Osaka

Elutazás Budapestről, európai átszállással Osaka-ba. Érkezés másnap, a reggeli órákban.

2. nap: Ise -félsziget és a japán homár

Általános bevezető a japán gasztronómia kulturális hátterébe, első ismerkedés a széles körben használt alapanyagokkal és elkészítési módokkal. Első napunkon a buddhista térhódítás előtti ősi Japán kerül terítékre. A shintó vallás legszentebb helye, a több mint kétezer éve alapított Ise a cél. Az Ise-félszigetről, ahol a szentély áll, nevezték el a japán homárt (Ise-ebi), nem véletlenül. Indításnak magasra tesszük a lécet, nyersen, levesben, de akár steak formában is kipróbálhatjuk.

3. nap: Hida steak - kaiseki és egy valódi szamurájváros

Takayama, egy eldugott hegyi falu a Japán Alpok vonulatai között. A Kobe marha világuralmát nem meglepő módon Japánon belülről éri legtöbb kihívás. Az egyik legizgalmasabb ezek közül a Takayama hegyi legelőin nevelkedett Hida marha. Mielőtt Kobeba érnénk, itt teremtjük meg az összehasonlítási alapot. A marhát lángolva, shabu-shabu levesben, vagy steak formában is megkóstolhatjuk. Este tovább vonatozunk Kanazawába, az Alpok túloldalára, ahol még vár ránk egy csúcs kulináris élvezet, a japán kaiseki vacsora.

4. nap: Francia-olasz-japán fúzió - két Michelin csillagos teázó

Egész napos városnézés a szamurájok és nindzsák egyik legismertebb központjában: Japán leghíresebb kertjében, a Kenrokuenben sétálunk, majd francia-olasz-japán fúziós büfé-ebédünk is lesz a 21. század múzeumában, továbbá zöld tea és aranylemezkés édesség kóstolás egy szamuráj egykori rezidenciájában kialakított, két Michelin csillagot érő teázóban.

5. nap: Kiotó kulináris útvesztőiben

Ma a Japán kultúra és gasztronómia fővárosába, Kyotóba vezet utunk. A napot egy rövid sétával kezdjük Kyotó éléskamrájában, a Nishiki piacon, közben kapunk egy általános bevezetőt a japán alapanyagokról és elkészítési módokról. A piac végén meglátogatjuk a tudás sintó istenének Nishiki Tenmangu szentélyét, majd a híres kyotói lángolt ramen-t kóstoljuk meg. A 80-as években még mosolyogtak a japán whisky-készítőkön. 2015-re Japán minden rangos versenyen betört az élvonalba, és megszerezte a világ legjobb whisky-je címet is. A Sherry hordóban érlelt Yamazaki Whisky lepárló üzemében teszünk egy látogatást, majd a tízezer sintó kapu templomát, a Fushimi Inari-t látogatjuk meg.

6. nap: Kóbe - Japán egyik gasztro fővárosa

Egész napos kirándulás következik Kóbéba, ahol a legmagasabban jegyzett marha steak mellett számos más érdekesség is vár ránk. Útközben meglátogatjuk a világ egyik leghíresebb késmanufaktúráját Oszaka Szakai városrészében. Mielőtt azonban belevetnénk magunkat a márványos hús élvezetébe, felkapaszkodunk a híres Rokko- hegyre egy libegő kabinjában, hogy Japán legnagyobb fűszer- és gyógynövénykertjében a Nunobikiben tegyünk látogatást.

7. nap: Organikus ebéd a Miho múzeumban és első szusi vacsoránk

Ki gondolná, hogy a világ magán múzeumainak gyöngyszemei épp a Japán erdők mélyén rejtőznek? Ez a Miho Múzeum. Értő szemek által válogatott műkincsek a világ nagy lelőhelyeiről, egy olyan építész által épített, hegyek közé ékelt üvegpalotában, aki a Louvre bővítését is jegyzi. A napot egy történelmi fürdőben koronázhatjuk meg.

8. nap: Tokió földalatti piacai és kocsmakultúrája

Reggel átvonatozunk az organizált káosz futurista fővárosába, Tokyóba, ahol az öt szinten zajló közlekedés, a metró- és vasútvonalak sűrű szövedéke, a felhőkarcolók közé ékelődő faházak és sintó szentélyek szürreális hangulatot kölcsönöznek a megalopolisznak. Asakusa városrészben nemcsak a legöregebb alapítású buddhista templomot (Senso-ji), de a közelében található konyhafelszerelésekre szakosodott városnegyedet is alaposan felderítjük, ahol az öntöttvas teáskannáktól a vörösréz kávékiöntőkön át a damaszkuszi pengéjű konyhakésekig mindent megtalálunk, ami egy jól felszerelt japán konyhából nem hiányozhat. Következő célpontunk a világ legmagasabb szabadon álló műsorszóró tornya, a nemrég átadott Tokyo Sky Tree. Szállodánk felé útközben Tokyó divat- és szórakozónegyedének, a Sibujának a felfedezése következik, ahol a világ legforgalmasabb kereszteződése mellett végtelen bevásárlási és étkezési lehetőséget találunk. A föld alatti gourmet piacokkal kezdünk, majd egy időre a japán salaryman világába csöppenünk, a munka utáni stresszoldás tokiói lehetőségeit kutatva: izakaya, a japán gourmet kocsma, Maid Café, ahol a japán pincérnők korabeli francia cselédkosztümben szolgálnak fel.

9. nap: Tokió halai és hajókázás az öbölben

A világ legnagyobb választékú Tsukiji halpiacán kezdjünk, ahol a bátrabbak rögtön a legfrissebb sushival egészíthetik ki a reggelijüket. Séta az óriás tonhalak és a tenger gyümölcseinek tarka sokasága között. Később hajóra szállunk, hogy átszeljük a tokyói öblöt, és megcsodáljuk a megapolisz tengerparti látképét.

10. nap: Hajnali birkózás és búcsú a szigetországtól

A korán kelő lelkes érdeklődőkkel meglátogatunk egy reggeli szumó edzést, majd pakolunk, s indulunk a repülőtérre.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)