+36/1 312 53 47 HU | EN

Burma és Laosz: Délkelet-Ázsia ismeretlen tájain
Feliratkozás hírlevélre

17 napos különleges útvonal Burma ritkán látogatott vidékeitől az Egymillió Elefánt Királyságáig

Részletes program:

1–2. nap: Megérkezés Rangoonba

Budapestről átszállással Yangon-ba repülünk. Rövid pihenés után máris elmerülünk a bájos burmai nagyváros nyüzsgésében: felkeressük a Sule payát, a gyarmati negyed régi britépületeit, majd egy órára burmaiakká válunk magunk is: bennfentes élmény vár ránk, mihelyt felszállunk a helyi tömegközlekedés legforgalmasabb járművére, az 1961-ben megnyitott körvasútra. Munkába siető burmaiak, iskolások, piaci kofák között utazunk, az este pedig a sejtelmes fényekben pompázó Shwedagon payánál talál bennünket: burmai beavatás. Szállás: Yangon

3. nap: Hsipaw hercegi városa

Délelőtt Lahsió-ba repülünk, felkeressük a híres hévízforrásokat, majd busszal utazunk tovább a felföld hegyvölgyes útjain Hsipaw-ba. Érkezés után séta egy hajdanvolt sán állam drámai fekvésű, folyóparti fővárosában. Szállás: Hsipaw.

4. nap: Séták Sánföld hegyein

Ma egész napos könnyű és izgalmas túra vár ránk Sánföld hegyvidéki tájain. Falvakon megyünk keresztül, kertek és rizsföldek mentén haladunk, egy helyi piacon megkóstolhatjuk a thai-módi szerint készített tésztaételek egyikét is, majd hajóra szállunk és a Dotthawaddy folyó hátán folytatjuk e kevesek által látogatott környék megismerését. Szállás: Hsipaw.

5. nap: Utazás Mandalayba

Reggeli után vonatra szállunk és a mérnöki mesterműnek számító Goteik viadukt érintésével, vadregényes tájakon át Mandalay irányába haladunk. Az igazán ritka élményt jelentő vasúti kaland után buszra váltunk és délután érkezünk az egykori királyi székvárosba, a burmai buddhizmus szívébe. Szállás: Mandalay.

6. nap: Sáfrány Mandalay és U Bein tikfa hídja

Kipling nyomába szegődve indulunk Délkelet-Ázsia egyik legromantikusabb városának felfedezésére: felkeressük az egyedülálló szépségű Shwenandaw tíkfapalotáját, majd megcsodáljuk a Kuthodaw pagoda 729 márvány lapját, amely a Megvilágosodott tanítását őrzi. Füstaranykészítő, bronzöntő és jádefaragó műhelyekbe is ellátogatunk, majd U Bein ikonikus tíkfa hídján zárjuk e csodálatos napot. Szállás: Mandalay.

7. nap: Ava és Sagaing kolostoraiban

A korán kelőkkel hajnalban kilátogatunk a Mahamuni pagodába, ahol minden reggel megmosdatják az Élő Buddha szobrot, majd két korábbi burmai főváros emlékeinek felfedezésére indulunk: Avá-ban lovas kocsikkal közelítjük meg a Bagaya kolostor tíkfaépületét, Sagaingban látogatást teszünk egy buddhista apácakolostorban. Szállás: Mandalay.

8-9. nap: Bagani varázslat

Reggel Bagan-ba, a burmai királyság aranykorának 9–13. századi fővárosába repülünk, hogy a korai buddhizmus csodás emlékei: lenyűgöző templomok, téglasztúpák és kolostorok között töltsük a következő bő másfél napot. Szállás: Bagan (2 éj).

10-11. nap: Inle-tó: csónakon - nyakgyűrűs asszonyok vendégségében

Reggel Hehó-ba repülünk, majd busszal a festői Inletóhoz utazunk. Tavi szállásunkról csónakkal keressük fel a szobor-ereklyéket őrző Phaung Daw Oo payát, és a régió úszó kertjeit, másnap egy piacon elvegyülünk a színes forgatagban, megcsodáljuk a halászat helyi módját, cölöpökön álló kovácsműhelybe, ezüstművesekhez, selyemszövő-, és szivarkészítő manufaktúrába látogatunk. Halászok, hajóépítők, nyakgyűrűs asszonyok társaságát élvezzük. Szállás: Inle-tó (2 éj).

12-13. nap: Visszatérés Yangonba - majd irány az Egymillió Elefánt Királysága

Délelőtt visszarepülünk Yangonba, majd Yangon általunk még nem látogatott látnivalóit vesszük sorra. Másnap délelőtt szabadprogram, majd repülés Luang Prabang-ba. Este már a Mkong parti kisváros rendkívül hangulatos utcácskáit rójuk, melyeket füstölők illata és buddhista szerzetesek kántálása tesz még misztikusabbá. Szállás: Yangon és Luang Prabang.

14-15. nap: Luang Prabang: romantikus világörökség

Luang Prabang épített öröksége párját ritkítja a világon, s ezt a saját szemünkkel tapasztaljuk meg. A hagyományos templom és kolostorépítészet kiválóságai mellett felkeressük a régi királyi palotát is, miközben francia koloniális villák és kitűnő éttermek között barangolunk. Délután lao és hmong falvak között kanyargó úton jutunk el az őserdőben megbúvó Kuang Si vízesés türkiz teraszrendszeréhez, ahol elefántokkal is találkozhatunk. A naplementét egy Mekong-parti kis étterem teraszáról figyelhetjük végig. Másnap hajnalban részt vehetünk a szerzetesek adománygyűjtő ceremóniáján, majd a Mekongon nyugatnak hajózva elérjük Pak Ou szent barlangjait, több ezer Buddha szobor rejtekhelyét. Délután Bangkokba repülünk. Szállás: Luang Prabang és Bangkok.

16-17. nap: Bangkoki ráadás

Szabadprogram Bangkokban, vagy fakultatív városnézés: felkeressük a Királyi Palotát a hírneves Smaragd Buddha szoborral, vagy a Wat Pho-t, Thaiföld legnagyobb kolostorát. Este indulunk a repülőtérre, mert egy másnapi kora hajnali indulással, átszállással érkezünk Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)