+36/1 312 53 47 HU | EN

Sáfrány Burma
Feliratkozás hírlevélre

13 nap barangolás Bagan sejtelmes pagodáitól Mandalay tikfa kolostoráig, shánföldi látogatással

Részletes program:

1. nap: Budapest – Yangon

A néhai Rangoonba, Burma (Myanmar) fővárosába repülünk.

2. nap: Yangon érkezés

Érkezés után a szállás elfoglalása. A reggeli után elmerülünk Burma legnyüzsgőbb és legsokszínűbb városának életében. Yangon – az egykori Rangoon – egyformán tartogat izgalmas látnivalókat a brit gyarmatosítás korából, s az azt megelőző korszakokból. Ezt a napot a 27 tonnányi aranylappal borított Shwedagon Pagodánál zárjuk, csatlakozva a teliholdkor tartott, rendkívül látványos és különleges élményt jelentő „Thadingyut”-fényfesztiválhoz. Szállás: Yangon.

3. nap: Yangon – Heho – Inle-tó

Reggeli után Hehóba repülünk, majd onnan az Inle-tóhoz utazunk. A legnagyobb burmai kisebbség, a sánok tartományának megismerését Shwe Yan Pyay tikfából faragott kolostorával kezdjük, melynek belsejét gazdag, másfél évszázados üvegmozaikok díszítik. Még ugyanaznap ellátogatunk a cheroot – burmai szivar-manufaktúrába, ahol kívánság szerint meg is kóstolhatjuk az ősi hagyományok szerint készített helyi különlegességet. Szállás: Inle.

4. nap: Inle-tó

Szinte az egész napunkat csónakos felfedező-körúton töltjük. Számos, már csak itt élő ősi mesterséggel ismerkedünk meg, többek között csónakgyártással Nampanban, vagy selyemszövéssel Inpawkonban. A tavon, cölöpökön lévő falvakban szintén vannak kolostorok, mint amilyen a déli Shan legszentebb helye, a Phaung Daw Oo pagoda. A bambuszerdőségekben rejtőzködő Shwe Inn Dei ezer sztupájának misztikus romjai után a napot Nga Phe Kyaung monostoránál zárjuk, mely a vidék legrégibb szentélye, s itt őrzik a több évszázados, arannyal vastagon borított Buddha-szobrokat. Szállás: Inle.

5. nap: Inle-tó – Heho – Lashio – Hsipaw

Reggeli után Heho repülőteréről Lashióba repülünk, ahol először felkeressük a híres hévíz-forrásokat, majd továbbutazunk Hsipawba, egykoron az egyik legjelentősebb Shan állam fővárosába. A különleges fekvésű hegyvidéki város szépségét a Hsipaw-hegyről csodálhatjuk meg a nap zárásaként. Szállás: Hsipaw.

6. nap: Hsipaw – Mandalay

Megreggelizve felkeressük Hsipaw rejtőzködő kincseit: a régi shan palotát, az utolsó shan herceg és osztrák feleségének egykori lakóhelyét; és az ősi pagoda épületegyüttesét több, mint száz évvel ezelőtt bambuszból készült Buddha-képmással. Délután vonatra szállunk Mandalaybe, a világviszonylatban is mérnöki mesterműnek számító Goteik viadukt érintésével. Szállás: Mandalay.

7-8. nap: Mandalay – Amarapura – Innwa – Sagaing

Két napos ismerkedés a burmai buddhizmus szívének, Mandalay és környékének emlékeivel. Rudyard Kipling és George Orwell nyomában felkeressük Mahamunit, az Élő Buddha pagodáját, a buddhizmus összes tanát őrző Kuthodawt és Burma egyetlen fennmaradt, tikfából épült királyi palotáját, Shwenandawt. Az egymást váltó egykori fővárosokban megtekintjük a hagyományos helyi kézművesek munkáját, s a vidék jelképének számító U Bein tikfahídjánál bevárjuk a naplementét. A második nap délutánján, Nanmyint ferde tornya és Bagaya tikfakolostora után Baganba repülünk, Burma legősibb és napjainkig számos titkot őrző fővárosába. Szállás: Mandalay, Bagan.

9-10. nap: Bagan

A burmai királyság aranykorának (9–13. század) emlékei között töltjük a következő két napunkat. A majdnem 70 km2-en elterülő romváros megismerését panorámaképpel kezdjük Gu Bynuk Gyi tetejéről, majd a négy álló Buddha szobráról és 12. századi faragott ajtajairól híres Ananda kolostorral folytatjuk. A következő helyszín Bagan legnagyobb szentélye, az 1218-ban épült Htilomilo. Délután a helyi különlegességnek számító, lakkedény-készítő műhelybe látogatunk el, s útba ejtjük az UNESCO által is védett Myingaba Gu Byaukgyi kolostor páratlanul fennmaradt falfestményeit. Az egyik szentélyen gyönyörködhetünk a naplementekor ködbe burkolózó bagani szentélyek látványában. Szintén kihagyhatatlan a burmai mindennapok nyüzsgő piaca Nyaung Oo-ban, és a precízen helyreállított 11. századi Shwezigon pagoda, ahol szemtanúi lehetünk a buddhista novíciusok kolostorba vonulási szertartásának. Szállás: Bagan.

11. nap: Yangon

A bagani reggeli után Yangonba repülünk. A városközpontban rácsodálkozhatunk a hagyományos burmai építészet (Sule-pagoda) és a brit koloniális stílus együttélésére, elsétálhatunk az Iravádi-delta yangoni ágához, s ajándékokat vásárolhatunk a Bogyoke (Scott)-piacon. Szállás: Yangon.

12-13. nap: Yangon – Budapest

Hazautazás átszállással.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság