+36/1 312 53 47 HU | EN

Borneó, a majmok birodalma
Feliratkozás hírlevélre

11 nap Sandakan cölöpházaitól a Mulu mélyéig, orángutánok nyomában

Részletes program:

1-2. nap: Repülés a trópusokra

Budapestről átszállással Kuala Lumpurba repülünk, érkezés másnap délután. Este már a Jalan Alor utcai kifőzdéinek füstjében ismerkedünk a trópusokkal, engedve az egzotikus illatok és ízek, valamint egy-két hűsítő Tiger Beer csábításának, majd kivilágított pompájában pillantjuk meg először a Petronas ikertornyokat. Szállás: Kuala Lumpur.

3. nap: Kuala Lumpur: a maláj metropolisz

Egy egész napos barangolás a barátságos maláj metropoliszban: megmásszuk a Batu Caves hindu barlangszentély lépcsőit, megcsodáljuk a Merdeka tér gyarmati épületeit, a csillagkupolájú modern Nagymecsetet, a Nemzeti Múzeum történelmi tárlóit, majd esti barangolás a kínai városrész pagodái között és színes piacain. Szállás: Kuala Lumpur.

4. nap: Sandakan cölöpházai között - vendégségben a borneói nagyorrú majmoknál

Délelőtt Borneó keleti szegletébe, a legendás Sandakanba repülünk. Első utunk a Labuk Bay parkba vezet, ahol a hírhedt borneói nagyorrú majmokkal ismerkedünk, majd barangolás a Sulu-tenger partján fekvő kisváros kikötői piacán és a vízi városrészben. Elzarándokolunk a Puu Gih Jih templomba is, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az öbölben horgonyzó halászhajók sokaságára, majd fakultatív vacsora Agnes Keith házában: betekintés egy letűnt brit gyarmati világ hangulatába. Agnes Keith izgalmas könyve: „Amerre a szél jár – élet a trópusokon” magyarul is olvasható. Szállás: Sandakan.

5. nap: Orángutánok nyomában a K inabatangan-folyó esőerdeiben

Orángutánok közt, a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központban kezdjük a napot, majd motorcsónakba szállunk és az 560 km hosszú Kinabatangan folyón délnek hajózva bevetjük magunkat a borneói dzsungel mélyére. A folyóparti esőerdő sós vízi krokodilok, a borneói törpeelefánt, hosszúorrú majmok és a szarvascsőrű madár természetes élőhelye, de itt él a ködfoltos párduc és a rendkívül ritka szumátrai orrszarvú is. Miután elfoglaljuk romantikus esőerdei szállásunkat, csónakunkkal esti vízi szafarira indulunk. Az éjszaka világító szentjánosbogarak ezreinek társaságában talál bennünket a vadregényes folyón. Szállás: Abai.

6. nap: Újabb nap csónakon - még beljebb a dzsungel mélyére

Gibbonok hangjára ébredünk, és még pirkadatkor a Pitastóra irányítjuk csónakjainkat, ahol Borneó mangróve- és láperdei madárvilágával ismerkedünk. Reggeli után vendégségbe megyünk az őslakos Orang Sungai törzs, avagy a „folyami emberek” falujába, majd folytatjuk kalandtúránkat a Kinabatangan-folyón Sukau irányába, ahol az óriás sziget egy újabb arcát mutatja meg nekünk. Érkezés után safari cruise a Menanggul-folyón. Szállás: Sukau.

7. nap: Kota Kinabalu: halpiac - kifőzdék a mólón - és egy „úszó” nagymecset

Reggeli után visszahajózunk Sandakan-ba, majd a sziget nyugati partjára, Kota Kinabalu-ba repülünk. Megcsodáljuk Malajzia egyik legszebb mecsetét, a lagúnára épített, a medinai nagymecsetről mintázott Masjid Bandaraya Kota Kinabalu-t. Este már a hangulatos tengerparti város nyüzsgő, mólóparti kifőzdéi között barangolunk. Szállás: Kota Kinabalu.

8-9. nap: A Mulu mélyén: függőhidak - óriásbarlangok és fejvadászok

Két felejthetetlen nap következik a ritkán látogatott Mulu Nemzeti Parkban! Kis propelleres géppel landolunk a park egyetlen betonozott útján, majd bejelentkezünk szállásunkra: a romantikus esőerdei cölöpházak stílusában épített Mulu Marriott Resortba. Délután bevetjük magunkat a dzsungelbe, pallókon és keskeny ösvényeken egyensúlyozunk, függőhidakon kelünk át a lombkorona magasságában, majd leereszkedünk a Szarvas-barlangba, mely a világ legnagyobb járatát (174 m széles és 122 m magas) is magában rejti. Naplementekor több ezer denevér drámai kirajzásának lehetünk tanúi. Ezzel az élmén- nyel térünk nyugovóra az esőerdő mélyén. Másnap reggel csónakokba szállunk és a Penan törzshöz látogatunk. Megtekinthetjük a kis falu faházait, iskoláját, templomát is, majd a Tisztavíz-barlanghoz evezünk. Megdöbbentő méretű cseppkövek között barangolunk a szikla mélyén, drámai, nem evilági színek és fények fokozzák az élményt. A barlang mintegy 107 km hosszú járatrendszerének kristálytiszta folyóvizében akár úszkálni is lehet. Szállás: Mulu.

10-11. nap: Hazautazás - vagy tovább Celebesz szigetére

Délelőtt szabadprogram, pihenés, majd Kuala Lumpurba repülünk, ahonnan még az éjjeli géppel hazautazunk Budapestre, vagy folytatjuk távol-keleti kalandjainkat az egzotikus Torajaföldön.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)