+36/1 312 53 47 HU | EN

Az Arany templom és a Dzsaina szent hegyek hosszabbítás
Feliratkozás hírlevélre

Az Arany templom és a Dzsaina szent hegyek hosszabbítás

Részletes program:

1. nap: A szikhek szent városában

Reggeli után elrepülünk Amritszárba, a szikhek szent városába. Délutáni séta a semmihez nem hasonlítható, roppant medence közepén álló Arany-templomban. Ismerkedés a szikhekkel, India talán legbarátságosabb embereivel. Vacsora után, aki kíván, részt vehet az esti szertartáson, amikor éjszakai nyughelyére viszik az Adi Granthot, a szikhek szent könyvét. Szállás: Amritszár.

2. nap: A Kék Város uralkodói emlékei

A hajnali szertartás, majd reggeli után repülés következik Jodhpurba, Rádzsasztán második legnagyobb, kéknek is nevezett városába. Egésznapos városnézés Jodhpurban: Elsőként a város fölé emelkedő, elképesztő falaitól kissé zord. Méhrangarh erődöt keressük fel, mely önmagában is számos látnivalót rejt. Királyi palota,templomok, síremlékek. Szállás: Jodhpur.

3. nap: Rádzsasztán különleges pontjai

Ezután ellátogatunk a Jodhpurhoz közeli Mandore gyönyörű egykori királyi központjába, majd Osiyan oázisvárosba, amely a 8–11. század között komoly vallási központnak számított. Erre utalnak azok a káprázatos templom- és épületmaradványok, melyek a hindu és a dzsaina hívek számára a mai napig fontosak. Szállás: Jodhpur.

4. nap: Az Abu-hegy dzsaina kultusz helyei

Nagyjából hat órás utazás után érkezünk majd a legendás Mount Abuba, amely korábban királyi székhely volt, de 1000 méter fölötti magasságával, az itt található tavakkal és a dús vegetációval amúgy is igazán üde színfoltnak számít. Természetesen felkeressük a csodálatos márványfaragásairól világhírű 11–12. századi dzsaina Dilvára-templomegyüttest is. Végül a Nakkí-tónál teszünk egy sétát. Szállás: Mt. Abu.

5. nap: Ránakpur temploma és az út Udaipur felé

Némi szabadprogram után egy újabb fontos állomásra, a Kelet Velencéjének is becézett Udaipurba utazunk, mely sokak szerint Rádzsasztán legszebb városa. Odafelé menet a főútról letérve felkeressük Ránakpur csodálatos dzsaina templomát. A márványból faragott műremek építését a 15. században kezdték, a templomát tartó 1444 oszlop közül nem találni két egyformát. Szállás: Udaipur.

6. nap: Kelet Velencéjében

Udaipur felfedezése. A tavak városában szebbnél szebb főúri és vallásos épületet találni szinte mindenütt. Felkeressük a mahárádzsa palotáját és a palotamúzeumot. Nem hagyjuk ki a 17. század kiemelkedő hindu emlékét, a Dzsagdís templomot, és nem mulasztunk el sétálni a tóparton sem. Este fakultatív táncbemutató. Szállás: Udaipur.

7. nap: Visszarepülés a fővárosba

Délelőtt szabadprogram. Az esti órákban visszarepülünk Delhibe. Éjszaka indulunk a repülőtérre.

8. nap: Viszlát Ázsia!

Repülés átszállással Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Kálacsakra 2014. június, Leh, Ladak, Északnyugat-India

Bizony hangulatokat szeretnénk veletek megosztani. Ezúttal a nemrég befejeződött Kálacsakra beavatás a képek témája. Volt szerencsénk egy csoporttal kint járni a két hetes esemény sorozat első napján és Somogyi Richárd valamint Pálmai Viktor jóvoltából megosztunk veletek pár, szerintünk nagyon érdekes, első kézből származó képet.

Japán ünnepel - 1. rész

Idei Japán nagykörutunkon egy igazán különleges harci fesztiválon is részt veszünk majd Himedzsiben. A Nada no Kenka Matsuri alkalmával hét csapat küzd meg egymással. A fiatal férfiak hatalmas hordozható szentélyekkel a vállukon esnek egymásnak, a cél a másik csapat ledöntése a lábáról. Két részes cikkünk Japán nagy felvonulásait veszi sorra. Agra - Társ az ismeretlenhez

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)