+36/1 312 53 47 HU | EN

Uganda: Vendégségben a hegyi gorilláknál
Feliratkozás hírlevélre

11 felejthetetlen nap áthatolhatatlan erdőkkel, csimpánzokkal, gorilla lessel

Részletes program:

1-2. nap: Budapest-Entebbe

Egész napos repülés után megérkezünk Uganda fővárosa, Kampala melletti Entebbe nemzetközi repülőterére. Az éjszakát Kampalában töltjük.

3. nap: A Viktória-Nílus mennyei vízeséseinél

Reggeli indulás Uganda talán legszebb, de mindenképp legnagyobb védett területére, a Murchison Falls Nemzeti Parkba. Megállunk ebédelni Misindi környékén, majd kisvártatva megérkezünk a vízeséshez, amelynek tetejéről gyönyörködhetünk abban, ahogy a fenséges Viktória-Nílus lezúdul a keskeny sziklahasadékon át a 45 méteres mélységbe, majd tovadübörög kisebb vízesések sorozatán. Opcionális lehetőségként meg lehet látogatni a nemzeti park orrszarvú menedékét. Az éjszakát a közeli lodge-ban töltjük.

4. nap: Zsiráfok és elefántok a Murchison Falls Nemzeti Parkban

Korai reggeli után terepjárós szafarira indulunk a Nílus északi partján. Könnyedén összefuthatunk Rothschild zsiráfokkal, oribikkel, víziantilopokkal, elefántokkal, oroszlánokkal, Jackson-tehénantilopokkal és sokféle, az erdős szavannára jellemző madárral. Ebéd után hajóra szállunk, és a Níluson ringatózva csodálhatjuk meg, ahogy a vízilovak fürdőznek, elefántok jönnek inni a folyóhoz, vagy ahogy krokodilok sütkéreznek a parton. Éjszaka a lodge-ban.

5. nap: Utazás a Holdhegységhez

A hosszú út során látványos afrikai falvakon és banánültetvényeken haladunk keresztül. Fort Portal csinos városkája a legendák Holdhegységének árnyékában fekszik. Az éjszakát itt töltjük.

6. nap: Kibale erdő: csimpánzok vendégségében

A nap első felében egy szenzációs csimpánz-túrán veszünk részt. A Kibale-erdő az egyik legmegbízhatóbb hely csimpánzok becserkészésére, 100 százalékos biztonsággal figyelhetjük meg Kelet-Afrika legsűrűbb emberszabásúpopulációját. A helyi vezetők segítenek elmerülni a trópusi esőerdő természeti csodáiban, miközben vad csimpánzok, fekete-fehér bundás zászlósfarkú majmok, fehérajkú cerkófok és más majmok kerülnek elénk. Ebéd után a Queen Elizabeth Nemzeti Park felé vesszük utunkat, az éjszakát már ott töltjük.

7. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park: Csónakkal vízilovak között

Kora reggel kelünk, hiszen ez egy szafari nap! A Kasenyi falu környéki csapásokon ugandai mocsári antilopok, kobok serege vár ránk, hisz ez a terület az ő birodalmuk. De könnyen rábukkanhatunk bivalyokra, oroszlánokra, elefántokra és még sok más vadállatra, mielőtt ebédelni térnénk. Délután a Kazinga-csatornán teszünk vízikirándulást, ahol krokodilokkal és vízilovakkal biztosan találkozunk, és még mi mindennel… Szállás az előző napi lodge-ban.

8. nap: Famászó oroszlánok a Bwindi Nemzeti Parkban

A reggelit követően elutazunk a Bwindi Nemzeti Parkba (Világörökségi helyszín!), a kongói Virunga ugandai oldalára. Utunk során zöldellő vidéken utazunk, melyet kis települések és farmok tarkítanak, de áthaladunk az Ishasha szektoron is, amely famászó oroszlánjairól híres. Az éjszakát azon a területen töltjük, ahonnan a gorillák földje már látótávolságra van.

9. nap: A gorillák napja

Az út egyik fénypontja következik: találkozhatunk Bwindi szelíd óriásaival! A gyalogtúrákat kedvelők különösen élvezetesnek találják majd a barangolást a park ökoszisztémájában. Nehéz megmondani, hány órát töltünk itt (minimum kettőt, de lehet, hogy nyolcat), függ az esőtől-sártól, és persze, hogy merre kószálnak a gorillák. De ha rájuk bukkanunk, különleges és felejthetetlen élményben lesz részünk, ahogy látjuk őket táplálkozni, játszani és pihenni. A velük eltölthető idő védelmi okokból egy órára van korlátozva, a minket kísérő természetvédelmi őrök közben részletesen beavatnak a gorillák életének titkaiba. Éjszaka az előző esti lodge-ban.

10-11. nap: Vissza Entebbébe és hazautazás

Reggeli után útra kelünk és visszaindulunk északra, majd hazautazunk. *Sárgaláz elleni oltás kötelező.

Önnek ajánljuk

Kapcsolódó kult bejegyzések

Virunga, az utolsó hegyi gorillák otthona

Virunga az utolsó 700 hegyi gorilla hazája, lávától vörös vulkánok és elképesztően zöld őserdők földje, a Kongói Demokratikus Köztársaság dísze, melyet 1979 óta az UNESCO világörökségi státusza véd. Egy igazi 21. századi sztori és Leonardo DiCaprio kellett hozzá, hogy ismét Afrika legrégebbi nemzeti parkjára figyeljen a világ.

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)