+36/1 312 53 47 HU | EN

Szudán ismeretlen piramisai BETELT
Feliratkozás hírlevélre

9 nap Núbia legszebb vidékein, régész csoportvezetővel a fekete fáraók nyomában

Részletes program:

1-2. nap: Budapest–Kartúm

Késő esti érkezésünk és a megérdemelt pihenés után felfedezzük a szudáni fővárost. A nagymecset müezzin-éneke kísér minket Afrika egyik legnagyobb piacára, Omdurmanba. Délután a kopt és orotodox templomok közé ékelt néprajzi múzeumban kezdünk, majd a Nemzeti Múzeumban alapos leckét kapunk a régió gazdag történetéről. Teljes óegyiptomi templomokat csodálunk a kertben, amiket kövenként menekítettek ide a Nasszer-gát építésekor. Este a mellékfolyóit összefűző, hatalmas Nílus partján sétálunk majd.

3. nap: Kóstoló a Szaharából

Irány Núbia! Sivatagi terepről fordulunk rá a Darb el-Arbain karavánútra – jóleső látvány lesz itt a minket kísérő Nílus. Rövid megálló az ősi keresztény állam, Makuria fővárosában, a nap végére pedig elérjük a zöldellő Kerma-medencét.

4. nap: Egyiptomi fáraók kéznyoma és Kerma - a bronzkori Núbia szíve

Kerma az ókori Egyiptom nagy riválisa, az Afrika mélyére hatoló kereskedelmi utak vámszedője. Az ötezer éves város lenyűgöző romjai és halomsírjai után Tombosz és Szoleb felé tartunk. Itt a Núbiát igába hajtó egyiptomi fáraók templomaiban kerengünk majd.

5. nap: Amon isten szülőhelye

Mai sivatagi utazásunk jutalma Dzsebel Barkal. A magányos sziklatömb a fáraókat védelmező ureusz-kígyó alakjában tetszeleg, körben a rommező faragott kövei istenek és uralkodók hőstetteit suttogják. A naplemente arany fényében végre megpillantjuk az első núbiai piramisokat is!

6. nap: A fekete fáraók nyomában

Ezt a napot Núbia (Kús) harcos uralkodóinak szenteljük. A legendás fekete fáraók piramisai és ragyogó színekkel festett sírkamrái várnak ránk Nuriban és El-Kurruban. Talán még a Dzsebel Barkal megmászására is jut időnk, pazar kilátással a rommezőre és a Nílus negyedik zuhatagára.

7. nap: A Bayuda-sivatag bazaltja

A Bayuda hív! Egész napos utunk során gyönyörködünk a porló homokból kibukkanó ébenfekete vulkáni kőzetek formáiban. A világ egyik legelhagyatottabb részén vágunk át, szinte halljuk majd a földkéreg reccsenő-roppanó tektonikus zaját.

8-9. nap: Meroé piramismezői

A bronzkori Kerma, a vaskori Kús után Meroé birodalmában járunk. Afrikai és egyiptomi stílusokat vegyítő épületek, gigantikus víztározók, égbe törő piramisok tucatjai! Felejtsük el az árusoktól hemzsegő világörökségi helyszíneket, itt a sivatag csendjében lesz módunk ámuldozni. Talán utoljára láthatjuk így e méltóságteljes romokat az új erőre kapó szudáni turizmus sodrában. A látnivalók után ismerősként köszöntjük majd Kartúmot, ahol elbúcsúzunk ettől a csodálatos országtól.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Virunga, az utolsó hegyi gorillák otthona

Virunga az utolsó 700 hegyi gorilla hazája, lávától vörös vulkánok és elképesztően zöld őserdők földje, a Kongói Demokratikus Köztársaság dísze, melyet 1979 óta az UNESCO világörökségi státusza véd. Egy igazi 21. századi sztori és Leonardo DiCaprio kellett hozzá, hogy ismét Afrika legrégebbi nemzeti parkjára figyeljen a világ.

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság