+36/1 312 53 47 HU | EN

Dél-Etiópia törzsei hosszabbítás
Feliratkozás hírlevélre

Részletes program:

1. nap: Addis Abeba

Délután búcsút veszünk a csoporttól. Szállás: Addis Abeba.

2. nap: Addis Abeba - Jinka

Kora délután Dzsinkába (Jinka), a Dél-Omo Körzet székhelyébe repülünk. Itt megtekintjük a nemrég nyílt múzeumot, amely egyben kilátóhely is. Szállás Lodge-ban.

3. nap: Mago Nemzeti Park - murszi szállásterület

Mai első programunk a murszi nép meglátogatása a Mago Nemzeti Parkban. Kora reggel indulunk, hátha a nemzeti park területén találkozunk vadállatokkal: bivaly, Grant gazella, topi és zebra, valamint gyöngytyúkokkal. Ezt követően megkeressük a murszikat, akik (a nők) híresek az alsó ajkukba illesztett agyag vagy fa tányérjaikról. Ezután 7-8 órás utazás következik a hamar néphez. Mind a hamar férfiak, mind a nők jellegzetes dekorációkat viselnek (ékszerek, hajviselet). Szállás Turmi.

4. nap: Arba Mincs

Elutazás Arba Mincs-be. Ha az idő engedi, megállunk a Csámó (Chamo) tónál egy kis hajókirándulásra, hogy meglessük a tóban élő vízilovakat és krokodilokat. Éjszaka a Paradise Lodge-ban, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a közeli őserdőre, a két közeli tóra (Csámó és Abaya), valamint a kettőt összekötő, “Isten hídja” néven ismert földnyelvre. Szállás: Arba Mincs.

5-6. nap: : Csencsa – Addis Abeba - Budapest

Reggel látogatás a dorze népnél Csencsában (Chencha). A dorzék különösen ismertek nagy műgonddal megépített méhkasra hasonlító gyönyörű kunyhó-házaikról. Mint a számos környékbeli nép, a dorzék is előszeretettel termesztik az “enszet” néven ismert hamis banánt (szakajtott úgy néz ki, mint a banánfa, de nem terem gyümölcsöt, hanem módosult gyökerét eszik erjesztéses eljárással, valamint a fa valamennyi többi részét is hasznosítják). A látogatás után a reptérre hajtunk, és Addisz Abebába repülünk. Hajnalban hazaindulás és átszállással érkezés Budapestre.

Önnek ajánljuk

Kult cikkek

Virunga, az utolsó hegyi gorillák otthona

Virunga az utolsó 700 hegyi gorilla hazája, lávától vörös vulkánok és elképesztően zöld őserdők földje, a Kongói Demokratikus Köztársaság dísze, melyet 1979 óta az UNESCO világörökségi státusza véd. Egy igazi 21. századi sztori és Leonardo DiCaprio kellett hozzá, hogy ismét Afrika legrégebbi nemzeti parkjára figyeljen a világ.

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)