+36/1 312 53 47 HU | EN

Peru a Machu Picchutól az Amazonasig
Feliratkozás hírlevélre

14 napos kaland a Csendes-óceántól az Andokig, Nasca vonalakkal, kondorokkal, indián piacokkal, Amazóniával

Részletes program:

1. nap: Budapest - Lima

A kora reggeli órákban Budapestről átszállással repülünk a déli Amerika legmisztikusabb célállomására, Peruba. Érkezés az esti órákban. Szállás: Lima.

2. nap: Lima - Peru fővárosa

A nap első felében felkeressük Lima óvárosát. Megtekintjük a Főtéren található elnöki palotát, a Városházát és Főpostát, valamint a Katedrálist. Meglátogatjuk a Szent Domonkos kolostort, majd pillantást vetünk a város egyik modern negyedére, a tengerparton épült, üzleti központként szolgáló Mirafloresre. Délután megkezdjük ismerkedésünket Peru ősi múltjával. Erre alig van jobb hely, mint a Larco Herrera múzeum, ahol több mint 44 000 szebbnél szebb régészeti leletet őriznek. Este opcionális kulináris kalandozás. Szállás: Lima.

3. nap: Lima - Nasca: irány a sivatag

Hajnalban a Paracas Nemzeti Parkba indulunk. Reggel a Humboldt-áramlat hideg vizeire szállunk, hogy közelebbről is megismerhessük a Ballestas- szigetek egyedülálló állatvilágát. Fókák, pingvinek, csérek, szulák és kormoránok a guanóbányászatáról híres sziklaformációkon. Hajónkról szemrevételezzük a legendák övezte, titokzatos Candelabro nevű földrajzolatot is. Délután tovább indulunk. Úton Nazca felé rövid megállót teszünk az Huacachina oázis homokdűnéinél, ahol a bátrabbak kipróbálhatják a négy kerék meghajtású homokjárókat vagy éppen homok boardra pattanhatnak. Érkezés az esti órákban. Szállás: Nazca.

4. nap: A Nasca-vonalak felett

Délelőtt felkeressük a Nasca-kultúra sivatagi homokkal borított fővárosát, Cahuachit. Ezután következik a nap és az egész utazás egyik fénypontja, a repülés a Nasca-vonalak fölött, ahol végig nézhetjük a különleges alakzatokat a gépből. Szállás: Nasca.

5. nap: Keresztül az Andokon

Ezen a napon hosszú ízelítőt kapunk a sivatag és a hegyvidék találkozásából. Átszeljük az Andok nyugati, esőmentes oldalát, hogy megérkezzünk Peru talán legszebb városába, a 2500 m magasan fekvő fehér Arequipába, majd délután meglátogatjuk a Museo Santuarios Andinost. Szállás: Arequipa.

6. nap: Arequipa fehér városa és a kondorok útja

Délelőtt olyan kiemelkedő látnivalók várnak ránk, mint a Szent Katalin-apácakolostor és a jezsuiták temploma. Délután továbbindulunk az Andok mélyébe a monumentális Colca kanyonhoz. A kondorok útja egy majd 5000 méteres hágón is átvezet bennünket. A fárasztó, de gyönyörű utat La Calera 40 °C-os hőforrásának öt medencéjében pihenhetjük ki. Szállás: Chivay (3600 m).

7. nap: Keselyű lesen a Colca-kanyon peremén

Hajnalban a Cruz del Condorhoz indulunk. Lábunk alatt a világ egyik legmélyebb kanyonja, fejünk fölött az Andok havas csúcsai, a Chachani és az Ampato. Kitartóan várjuk, hogy egy három méter szárnyfesztávolságú andoki kondor elhagyja fészkét, hogy lencsénk végére kerüljön. Délután visszatérünk Arequipába. Szállás: Arequipa.

8. nap: Cusco lejtős utcáin

Reggel Cuscoba repülünk. Egész napunkat a különleges, spanyol és indián építészeti hagyományokat ápoló hegyi városban és szomszédságában töltjük. A csodálatos barokk főtér és a jezsuita templom után bekukkantunk a 16. századi katedrálisba és a Coricancha Naptemplomába. Délután körbejárjuk a Cusco környéki inka romterületeket, a soktonnás kövekből összerótt Saqsaywamant, a különös sziklaformációjáról ismert Kenkót, Puca Pucarát, a vörös erődöt, végül a forrásba épített Tambo Machayt. Szállás: Cusco.

9. nap: Az inka Szent-völgy romvárosaiban

Átkelünk az Urubamba-folyó völgyébe. Előbb felkeressük Pisaq inka romjait, majd megcsodáljuk Moray különös teraszait, a Cordillera Vilcabamba havas csúcsait, hogy leereszkedjünk Ollantaytambo romvárosához, ahol mélyebb ismeretséget kötünk az inkák spirituális és építészeti hagyományaival.Szállás: Ollantaytambo.

10. nap: Szakrális központ az Andokban: a Machu Picchu

Reggel vonattal utazunk Aguas Calientesbe, ahonnan kisbusszal közelítjük meg az inkák titokzatos szellemvárosát, Machu Picchut. Kora délutánig időzünk a 2500 m magasan elterülő, lenyűgöző városban. Estére kisvonatunkkal, majd busszal visszatérünk Cuscóba. Szállás: Cusco.

11. nap: Irány Amazónia

Délelőtt egy félórás repülőút vár ránk a trópusi Puerto Maldonadóba, ahonnan a Madre de Dioson tett csónakúttal közelítjük őserdei lodge-unkat. A helyi ízeket felvonultató ebédet követően a lodge-ot körülvevő őserdővel ismerkedünk egy órás séta keretében. Este ismét csónakba szállunk, hogy a Madre de Dios éjszakai állatvilágával ismerkedve kajmánlesre induljunk. Szállás: lodge.

12. nap: Barangolás az amazónia őserdőben

Reggel csónakútra indulunk a Madre de Dios folyón, majd túrázunk a Tambopata Természetvédelmi Területen, hogy a Sandoval-tavon csónakázva megismerkedjünk a vidék őshonos állatvilágával, az óriás folyami vidrával, a fekete kajmánnal, a bőgő majommal. Délután ismét csónakba ülünk, és felmászunk az őserdő 30 m magas fáira épített toronyra, ahonnan hét függőhídon át lombkorona sétára indulunk. Szállás: lodge.

13-14. nap: Útban hazafelé

A nap folyamán visszarepülünk Cuscóba, majd onnan Limába, ahonnan – pihenő idő után – következhet ismét az óceán átrepülése, de ezúttal hazafelé.

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)