+36/1 312 53 47 HU | EN

Kedves Utazóink! Kedves Barátaink!

Álmodtunk egy céget. Egy céget, mely mutatja az utat, vagyis inkább utakat az egzotikus világokba vágyó szenvedélyes utazóknak. Egy céget, mely mindig kicsit szembe megy az áramlatokkal, de nem öncélúan dolgozik, hanem abban a kitartó hitben, hogy a megfelelő szaktudás világokat képes megnyitni azok előtt, akikben a kíváncsiság tettrekészséggel párosul.

Nem a magába zárkózó elitizmus volt a célunk, hanem a nyitott szem és nyitott szív, a világ dolgainak mindenkor pozitív megközelítése. Ezért a nálunk dolgozó szakemberek a kezdetektől arra törekszenek, hogy felkutassák és megmutassák a világ rejtett kincseit az arra fogékony partnereinknek.

Mark Twain szavaival „az utazás végzetes az előítéletekre nézve." Nem hírcsatornák műsoraiból szerezzük ismereteinket. Fontosnak és értékesnek tartjuk a tájékoztatást, minden olyan szándékot, ami a jobb megértésre irányul, ugyanakkor fenntartottuk két évtizeden keresztül a közvetlen tapasztalatok elsőbbségét. Megnéztük, megtapasztaltuk, s úgy ítéltük meg, hogy mindezt másnak is látnia kell.

Aki utazik, másképpen látja a valóságot maga körül. Nem rózsaszínben, de nem is feketében, hanem színesben. Mi az érem szebb, tartalmasabb, értékesebb oldalát mutatjuk meg. Elmegyünk Irántól Szudánig, Kambodzsától Patagóniáig, Japántól Spanyolországig, széltében és hosszában bejárjuk a világunkat, hiszen az tele van szépséggel, mélységgel, izgalmas szegletekkel és mindenhol kedves emberek lakják, akiket érdemes megszólítani. Mi meg is tesszük, méghozzá úgy, hogy mindenkivel a saját nyelvén értsünk szót.

Ahol kevés az idő, ott segít a helyismeretünk.

Ahol drága az élet, ott segít a szaktudásunk, a gyakorlatunk, miáltal könnyebben tudunk anyagi egyensúlyt teremteni.

Ahová pedig el sem utaznánk, mert azt hisszük, hogy oda nem is lehet, ott segít az elkötelezettségünk, hogy megmutassuk, nincs lehetetlen. De a legfontosabb mégis talán az, hogy minden utasunk haza tudja hozni a legmesszibb tájak szépségeit, élményeit is, s egy utazás jóval tovább tartson fejben és lélekben, mint a távolt töltött idő.

Köszönjük és megszolgáljuk a bizalmukat. Jó utat mindnyájunknak!

Nagy Elek

ügyvezető, tulajdonos

Fejes László

stratégiai igazgató, tulajdonos

Történetünk

Több mint másfél évtized tapasztalatával a hátunk mögött felismertük, hogy az utazás voltaképpen útkeresés.
A különlegeset, szépet, ismeretlent kutatva keresünk utakat a magunk számára ahhoz, hogy többek legyünk. Amikor határokat lépünk át, saját határainkat akarjuk átlépni. Ha új utakat keresünk, valójában mindig az Utat keressük. Mi abban tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak, hogy utakat találjanak. Azokat keressük, akikben ugyanúgy él az útkeresés vágya, mint bennünk. Azt vállaljuk, hogy a sok más, utaztatással foglalkozó cég mellett mi olyan társaság leszünk, amely utat nyit a keresőnek az ismeretlenhez; rajta keresztül pedig a valódi Ismeretlenhez, vagyis önmagához.

1998-ban alakultunk. Hivatalosan májusban, nem hivatalosan a Dzsungel Caféban néhány hónappal korábban. Négy fiatal, akik elhatározták, hogy utazni, horizontot tágítani, megszokott határokat átlépni márpedig kell.
Első utunk igen ambiciózus volt: Iránba vittük a kalandvágyókat – igazi közvetlen tapasztalat volt Perzsiáról! A következő években társaságunk is, és a velünk utazni vágyók köre is jelentősen bővült. Indulunk Marokkóba, a Közel-Keletre, Dél-Amerikába. 2000-ben már tizenkét utat viszünk! 2001-ben a világ arculata megváltozik: az utazókedv - érthető okokból megcsappanni látszik. Hűséges utasainknak és vezetőink ötletességének köszönhetően azonban az Agra hamar talpra áll. 2003-ban már 13 remek úton tartanak velünk: Tibetbe, a Baltikumba, Jemenbe. Megjelenik első könyvünk, az India ezer arcát bemutató „Istenek gyermekei”. Mire tízévesek leszünk, 28 úton 424 utas tart velünk. A következő öt évben könyvek kiadásában segédkezünk, előadóesteket, kiállításokat szervezünk. Támogatjuk a Kőrösi Csoma Sándor által lakott zanglai palota rekonstrukciós munkálatait.

Persze fő profilunkról, az utazásról sem feledkezünk meg: a Kaukázus, a Szentföld, Belső-Ázsia, Afrika, Madagaszkár, hogy csak néhányat említsünk. Keressük az új utakat, a ránk váró kalandokat, a lehetőségeket, és várjuk azokat, akik fáradhatatlanul keresik az újat.

Agra - Társ az ismeretlenhez!

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság

katalógus letöltése (PDF, 15 MByte)