+36/1 312 53 47 HU | EN

Mexikó – Guatemala – Belize – Copán
Feliratkozás hírlevélre

Részletes program:

1. nap: Budapest - Mexikóváros

Indulás Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba, érkezés az esti órákban. Akklimatizáció. Szállás: Mexikóváros.

2. nap: Mexikóváros

Egész napos program a nyüzsgő metropoliszban: Zocalo, katedrális, elnöki palota, Iturbide palota, Szent Ferenc templom, Csempék háza, Bellas Artes, Főposta, Museo Nacional de Antropología, Azték Nagytemplom. Éjszakai élet a Plaza Garibaldin (mariachi zenészekkel). Szállás: Mexikóváros.

3. nap: Mexikóváros

Délelőtt az ország védőszentjének katedrálisához, és annak legnagyobb zarándokhelyéhez, a Guadalupei Szűz Mária bazilikájába látogatunk. Délután kirándulás Teotihuacánba, az „Istenek városába”, Mexikó egyik leghíresebb rommezejéhez. (Holtak útja, Nappiramis, Holdpiramis, Quetzalcoatl-piramis). Visszaúton megállunk a Frida Kahlo múzeumban. Szállás: Mexikóváros.

4. nap: Mexikóváros - Oaxaca

Oaxaca felé vesszük az irányt, hosszú utazás következik Mexikó mélyébe. Útközben látogatás Cacaxtla romjainál: Kr. u. 1. évezred végéről való freskók. Szállás: Oaxaca.

5. nap: Oaxaca

Egész napos sűrű program vár ránk. A régészeti területek közül Mitlát és Monte Alban rommezejét keressük fel, de a romvárosok mellett a hétköznapi élettel is ismerkedünk. Esti séta Oaxacában, a hangulatos koloniális városban. Felkeressük a 18. századi domonkos kolostort, benne ősi zapoték emlékek, Monte Alban aranyleletei. Főtér és remek éttermek. Szállás: Oaxaca.

6. nap: Oaxaca - Palenque

Újabb hosszú, egész napos buszút áll előttünk fotóstopokkal, pihenőkkel a chiapasi őserdőkig. Így azonban másnap már megkezdjük az amerikai kontinens meghatározó kultúrájának, a majának feltérképezését. Szállás: Palenque.

7. nap: Palenque

Palenque – az egyik legszebb maja romváros. A dzsungellel borított helyszínen felkeressük a Feliratok templomát, a Nap-, a Kereszt- és a Leveles Kereszt templomát, az uralkodói palotaegyüttest, majd a helyi múzeumot is. Rövid megállót teszünk az Agua Azul vízesésénél. Szállás: Palenque.

8. nap: Bonampak - Yaxchilán

Kalandos kirándulásra indulunk. Először Bonampak rejtőzködő maja városát keressük fel (csodálatos, épségben fennmaradt freskók), majd háromnegyed órás csónakút végén Yaxchilánba, az őserdő és az Usumacinta folyó kanyarulata által védett „Zöld kövek városába” érkezünk. Szállás: Palenque.

9. nap: Palenque – San Cristobal de las Casas

Továbbindulunk a chiapasi hegyvidéken át San Cristobal de las Casas koloniális városáig. San Juan Chamula egyedülálló, maja-keresztény temploma valódi időutazással ér fel, majd rövid sétára indulunk San Cristobalban: Katedrális, Szent Domonkos templom. Szállás: San Cristobal de las Casas.

10. nap: San Cristobal de las Casas - Panajachel

Reggeli után Guatemala felé vezet az utunk. Célunk az Atitlán-tó és környéke, egész napos utazás a chiapasi, guatemalai hegyvidéken át. Hagyományos indián falvak, gyönyörű vulkánok. Szállás: Panajachel.

11. nap: Panajachel – La Antigua

Délelőtt elindulunk a gyönyörű La Antiguába, Guatemala régi fővárosába. Városnézés: barokk egyházi emlékek (katedrális, jezsuita kolostor, La Merced- és Szent Ferenc-templom) Szállás: La Antigua.

12. nap: La Antigua - Copán

Utolsó séták az elképesztő hangulatú kisvárosban, majd átutazunk Esquipulasba, Közép-Amerika második legfontosabb zarándokhelyére. A csodatévő Fekete Krisztus templomának megtekintése. Szállás: Copán.

13. nap: Copán – Rio Dulce

Korán reggel egy rövid időre átugrunk Hondurasba, hiszen itt található az egyik legnagyszerűbb maja város: Copán. A Főtér hatalmas sztéléi, a Hieroglifák lépcsője, Szobrok Múzeuma. Guatemalába visszatérve, estére a Rio Dulcéhoz érkezünk. Szállás: Rio Dulce.

14. nap: Rio Dulce - Flores

Délelőtt csónaktúrára indulunk a Rio Dulcén a Karib-tengerig: a mangrove-erdők madárvilága, San Felipe spanyol erődje, a guatemalai fekete garifunák lakta Livingston kikötővárosa. Folytatjuk utunkat a Petén-Itzá tavon fekvő Floresig. Szállás: Flores.

15. nap: Tikal

Az egyik leghatalmasabb maja romváros, Tikal és a körülötte elterülő nemzeti park meglátogatása tölti ki a napunk. Ismerkedés az őserdő állatvilágával (papagájok, majmok, ormányos medvék). Szállás: Flores.

16. nap: Flores – Caye Caulker

Reggel Belize felé vesszük az irányt. Határátkelés után Belize Cityből motorcsónakkal Caye Caulker festői szigetére érkezünk. A délután az elcsendesedésé. Naplemente a Karib-tengeren, a mangrovék szegélyezte kis zátonyon. Szállás: Caye Caulker.

17. nap: Caye Caulker - Tulúm

Reggel fürdés, kikapcsolódás és az eddigi fáradalmak feledése. Békatalpakat és búvárszemüvegeket kerítünk, hogy egy feledhetetlen úszkálás keretében ismerkedjünk a korallok élővilágával, rájákkal és cápákkal úszhassunk egyet. Kora délután továbbindulunk Tulúmba. Szállás: Tulúm.

18. nap: Tulúm

Az egyik legfestőibb maja romterület, Tulúm meglátogatása. Fürdőzési lehetőség a türkiz tengerben a csodálatos kőépítmények árnyékában. Szállás: Tulúm.

19. nap: Ek Balam – Chichén Itza - Mérida

Reggeli után folytatjuk a Yucatán-félsziget felfedezését. Ek Balam romterületének megtekintése. A nap fő látnivalója Chichén Itza, amely egykor Közép-Amerika legragyogóbb szakrális városa és a Tollas Kígyó kultusz központja volt. Felkeressük a Főpap Sírját, az Obszervatóriumot, az Ezer Oszlop csoportját, a Harcosok Templomát és a Jaguárok Templomát. Hűsítőként megmártózunk egy ősi maja cenotéban, 30 méterrel a föld alatt: Ik Kilben, este pedig kalandozunk Yucatán koloniális fővárosában, Méridában. Szállás: Mérida.

20. nap: Mérida környéke

Ez a nap Puuc-városok jegyében telik. Megcsodáljuk az uxmali Varázsló piramisát, az „Apácazárdát”, a hatalmas labdajáték teret, felkeressük a labnai Boltívet, megcsodáljuk a kabahi palota Esőistenének végtelenül ismétlődő ormányait, a sayili palota eleganciáját. Mind-mind a yucatáni maják Puuc-vidéki klasszikus kori városai. Szállás: Mérida

21-22. nap: Mérida - Cancún - Budapest

Reggel Cancúnból hazaindulunk. Viszlát, Közép-Amerika! Éjszaka a repülőn. Európai átszállás után Budapestre utazunk. Érkezés a déli órákban. Jó pihenést kívánunk!

Önnek ajánljuk

Miért utazzon az Agrával?

Szakértőkkel utazni elsősorban az élményben jelent különbséget. A megélés mélységében óriási eltérés lehet út és út között. Ha igazi társak tudunk lenni az előkészületekben is és kapunk elég időt Önöktől, az utazás dátuma előtt, akkor az alábbi előnyöket jelenti az Agra:

Ár garancia

Ár garancia

Agra szállás garancia

Agra szállás garancia

Szakértő magyar vezető

Szakértő magyar vezető

Biztonság

Biztonság

Prémium kényelem

Prémium kényelem

Extrém program-gazdagság

Extrém program-gazdagság