+36/1 312 53 47

A kontinens vége, Ushuaia

Úgy mondják, a déli világ másik vége Ushuaia, a Húsvét-sziget mellett. De van hova tovább, hiszen innen tengeri utak sokasága vezet a Falkland-szigetekre, Dél-Georgiára vagy a Sandwich-szigetekre, viszont az utak legérdekesebbike kétségtelenül az Antarktiszra vezet.

Tűzföld tartomány központja legalább tízezer éve lakott, persze az első európaiak csupán a 19. században jelentek meg az először kis kolóniaként, majd fegyenctelepként használt kikötőben. A börtönöket Juan Perón elnök záratta be 1947-ben, ettől kezdve a város az argentín flotta egyik fontos állomása lett. A modern Ushuaia rövid, de annál fordulatosabb történetének ma több múzeum állít emléket, manapság a helyi turizmus központjának számít. A “világ legdélibb városa” címet viselő település vonzerejét a természet kincsei mellett az utánozhatatlan világvége hangulat jelenti. A Tűzföld Nemzeti Parkba eljuthatunk a Világvége vasúton (Tren del Fin del Mundo). Létezik világvége kortárs művészeti biennálé (Bienal de Arte Contemporáneo del Fin del Mundo), és az érthető okok miatt népszerű jégkorongszövetség is rendez itt Világvége Kupát (Copa del Fin del Mundo).

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. A világvégi Ushuaia meglepően nyüzsgő központjába legközelebbi Chile-Argentína utunkon látogatunk el. Útra fel!

Utak