+36/1 312 53 47

A Tsingy de Bemaraha tű sziklái Madagaszkáron

„A hely, ahol mezítláb nem járhatsz” – nagyjából így lehetne lefordítani a malgas tsingy szót. És valóban: Tsingy de Bemaraha olyan, a világon egyedülálló karsztjelenség, ahol egy mészkőmasszívumot tűszerű oszlopokká, „gótikus” formájú „katedrálisokká” erodált a víz.

A terület a Kis Tsingyre és a Nagy Tsingyre tagolódik, délről a Manambolo folyó szegélyezi. A látnivalók nemcsak az egyedülálló geológiai formációkra korlátozódnak, hiszen a karszttűerdőket felszabdaló szurdokvölgyekben lombhullató trópusi erdők tenyésznek, meglehetősen egyedi állat- és növényvilággal. A területen tizenegy lemúrfaj egyedeivel lehet találkozni, de madár- és hüllőfaunája is unikális. A Kis Tsingy könnyebben bebarangolható szurdokaival szemben a Nagy Tsingy függőhidakon, létrákon bejárható mészkőtűi szó szerint szédítő kalandokat tudnak nyújtani, a Manambolo partját szegélyező sziklákon a vazimbák családi sírjai is megtekinthetőek.

A Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park 1990. óta a Világörökség része.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. A Tsingy de Bemahara szikláit Madagaszkár nagykörutunkon keressük fel legközelebb. Útra fel!