+36/1 312 53 47

Queenstown és Te Anau tavi világa

Queenstown egy európai, alpesi kisváros is lehetne, ha nem épp a földgolyó másik oldalán lenne. Erről, vagyis elhelyezkedéséről azonban egy pillanatra sem tud megfeledkezni az utazó: a fények és árnyak különleges játéka, mely a hegyoldalakat borító selymes-smaragd legelőket és a türkiz-tiszta tavakat a zöldek és kékek végtelen változatosságába öltözteti – lépten-nyomon emlékeztet arra, hogy a világ végén járunk, vagy még azon is túl.

Queenstown városkája hangulatos éttermeivel és bárjaival ugyan megpróbálja megidézni a régi világ ismerős ízeit és illatait – a hely mégsem lusta reggelikkel és kényelmes sétákkal hívogat. Az extrém sportok, a kaland (és a hobbitok) birodalmában járunk: a térkép szélén állva saját határainkat is feszegetjük.

Délnek tovább indulva a fjordok világába lépünk, ahogy Milford Sound felé tartva elérjük a 65 km hosszú Lake Te Anau-t, Új-Zéland második legnagyobb tavát. Fésű-szerű alakját három fjord becsatlakozása adja. Túloldalán 1700 méteres csúcsok magasodnak. Beleborzong az utazó a kérdésbe: még mindig van tovább?

Queenstown és Te Anau tavi világa
Queenstown és Te Anau tavi világaÚj