+36/1 312 53 47

Perth és Nyugat-Ausztrália ismeretlen óceánpartja

Perth és Sydney között 4 órát tart a repülőút. A több, mint 4000 kilométeres távolságot a Great Southern Rail vonatszerelvényei 2 éjszaka és 3 nap alatt teszik meg, aki pedig autóval vág neki a vöröslő végtelenbe vesző útnak, 4-5 napos vezetésre számíthat.
Nem véletlen, hogy a kontinens nyugati és keleti partvidékét egy út során ritkán láthatja egyszerre ebbe a messzi országba látogató utazó. Ha mégis megadatik neki, hogy eljut Ausztrália nyugati óceánpartjára is, akkor azonban lenyűgöző látnivalók várják.
Perth kétmilliós metropolisza, mely a világ egyik legélhetőbb városa, egyben a világ legnagyobb városi parkjának: a Kings Park botanikus kertnek is otthona. A könnyed, üdülővilágot idéző város a világ egyik legelszigeteltebb nagyvárosa is, hiszen 2130 km-re fekszik a legközelebbi metropolisztól: Adelaide-től.

Közelebb, Perth-től mintegy 250 km-re található a bizarr Pinnacles-sivatag, mely különös mészkő oszlopairól kapta a nevét. Ezek a homokból kiemelkedő sziklatüskék tulajdonképpen elhalt tengeri élőlények megkövesedett vázai, melyek között akad 3 és fél méter magas darab is. A sziklarengeteg mintegy 25-30 ezer évvel ezelőtt alakult ki, amikor a tenger visszahúzódása után a parti szelek elhordták a csúcsok közül a homok egy részét. A hatalmas homokdűnék között égbe meredő különleges mészkő képződmények misztikus látványt nyújtanak, ahogy a nap mozgásával ezek az alakzatok kísérteties árnyékot vetnek a sivatagra.

Északnak tovább haladva érjük el a Cápa-öböl Világörökség részének választott sekély partvidékét. Az öböl nevéhez híven rengeteg cápának ad otthont: megtalálható itt a félelmetes tigriscápa és a hatalmas rablócápa is, mely a világ legnagyobb testű hala. Az öböl a cápák mellett azonban palackorrú delfinjeiről is híres. Monkey Mia kristálytiszta vizeiben a szabadon élő delfinek rendszeresen a part közelébe úsznak, hogy találkozzanak az emberekkel.

Nyugat-Ausztrália ismeretlen óceánpartja
Nyugat-Ausztrália ismeretlen óceánpartja