+36/1 312 53 47

Nikkó, Nara, Kamakura, Uji történelmi emlékei és teaültetvényei

Kiotó után Japán két legfontosabb kulturális öröksége Nara, az Ég Urának egykori fővárosa és Nikkó, ahol a a legelevenebben élhető át a sógunok korának történelmi levegője. Mindkét város zsúfolt a szentélyektől, palotáktól, múzeumoktól, síroktól. Mindkét város a Tokió- Kiotó tengely útvonaláról érhető el legkönnyebben és mindkét hely csodálatos erdők mélyén fekszik.

Uji a középkor óta gondoskodik a legmagasabb minőségi zöld teáról. A több száz éves teaházakban a házigazdák olykor ősi metszetekről mosolyognak vissza, hiszen itt családokon belül öröklődik a tudás. Az isteni nedűhöz kóstolhatunk zöld tea kekszeket, de teával feldobott levest is. Engyoji békéje más. 1000 éve jelent menedéket a tendai buddhizmus követőinek. A tavaszi cseresznyevirágzás idején a legszebb a vidék.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. Kamakura óriás Buddháját, Nikkó, Nara és Uji legszebb helyeit következő Japán körutunkon látogatjuk meg. Útra fel!

Utak