+36/1 312 53 47

Baobab sugárút Madagaszkár szigetén

Morondavától, a nyugati partvidék repülőtérrel is rendelkező nagyobb városától északra található Madagaszkár egyik legemblematikusabb helye, a Kirindry és Bemaraha felé tartó utat szegélyező baobab sugárút. A néhány tucatnyi fenséges Adansonia grandidieri a valamikori trópusi lombhullató erdők utolsó túlélői a területen, hiszen az erdős területeket mára felfalták a rizs- és cukornádültetvények. A csak Madagaszkáron honos baobab faj egyedei viszont nagy, már-már vallásos tiszteletnek örvendenek a bennszülöttek körében is, ezért maradhattak épen sok évszázadon át, és nőhettek majd’ akkorára, mint egy tízemeletes ház.

A világon fellelhető nyolc babobabfajból hat csak a Vörös Szigeten él. A baobabok szivacsos szerkezetű törzse vízraktározó, termésük ehető magvai magas C-vitamin tartalmúak.

A baobab sugárútról különösen látványos képek készíthetők naplementekor: a szelíd óriások megkapó, hatalmas sziluettjei drámai hatást keltenek az alkonyat lágy, rózsás színeivel.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. A baobab sugárúton legközelebb Madagaszkár körutunkon járunk majd. Útra fel!