+36/1 312 53 47

Lemúr lemúr hátán Ranomafanában

Ha a központi fennsíkról Antsirabe irányából kelet felé vesszük az utunkat, látványos és gyors változásokon megy át a táj: beérünk a szigetet keletről szegélyező esőerdők területére. Az esőerdő szót komolyan kell venni, hisz ez tényleg a mindennapos esők öve; a szigetet keleti irányból érő szelek felhőterheik nagy részét itt ürítik a hirtelen leszakadó hegylábakra – lemúr földön járunk. Vízesésekkel tagolt bővizű folyók rohannak az Indiai-óceán felé az elsődleges és másodlagos trópusi őserdőkben, melyeket apró, gyümölcs- és cukornádtermesztéssel foglalkozó falvak pettyeznek.

A táj lenyűgöző látványán kívül az erdők élővilága jelenti a fő attrakciót. Tizenkét lemúr faj lelhető fel, köztük a rendkívül ritka bambuszmakival, a látványos ugrásokkal közlekedő Milne-Edward szifakával, vagy a könnyen kiszúrható, nem túl félős gyapjas barnamakival. Éjszaka előbújnak a világ legkisebb főemlősei, a főleg gyümölcsöket fogyasztó egérmakik, de ilyenkor, zseblámpafényben figyelhetőek meg a számos kaméleonfaj igen látványos egyedei is.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. Lemúr nélkül nem múlhat el Madagaszkár körutazás,  útra fel!