+36/1 312 53 47

Pirog kirándulás Ifaty partjainál

Bár általában Ifaty neve szerepel a prospektusokban, érdekes megemlíteni, hogy a Dunes d’Ifaty nevű homokos-pálmafás partszakasz a nevezett hely és Mangily között helyezkedik el. A Toliarától (Tuléar) 27 km-re, északra elhelyezkedő híres tengerpartra bár igencsak rázós eljutni (ez, mondjuk, nem szokatlan Madagaszkáron…), van, ami kárpótoljon bennünket a kellemetlenségekért: a pálmafás-fehér homokos tengerpart, igen színvonalas lodge-ok, nyüzsgő halászfalvak, a Reniala Természetvédelmi Terület már-már földöntúli tája a bizarrabbnál-bizarrabb tüskés fáival és bokraival, és persze a Tuléar-korallzátony, a világ ötödik legnagyobb kiterjedésű ilyen területe, amely megér egy-két merülést, vagy néhány órányi sznorkelezést.

A lodge-okból induló pirogkirándulások célja valamelyik környékbeli halászfalu, ahová az érkezés úgy van időzítve, hogy épp akkor érkezzenek meg a halászok is a zsákmányukkal. A part ilyenkor egy hatalmas halpiaccá alakul, ahol a halászfeleségek alkudoznak a sziget belsejéből érkező földművesekkel, a halakat-tengeri herkentyűket általában itt cserélik gyümölcsökre-zöldségekre.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. Ifaty partjaihoz legközelebb Madagaszkár körutunkon látogatunk. Útra fel!