+36/1 312 53 47

Cu Chi földalatti járatai Vietnamban

Itt, ahol a vietnami háborút amerikai háborúnak nevezik, a helyiek minden egyéb vonatkozásában is másként tudnak nekünk mesélni a zűrzavaros időszakról. A Saigontól (Ho Chi Minh-város) másfél órára, északra található Cu Chi emlékhely ma már leginkább turista-látványosság, de mivel teljesen újszerű módon próbálja meg közelebb hozni, megérteni és illusztrálni a háborút, kitűnő segítséget nyújt annak mélyebb megértésében – és átélésében.

Csupán a töredékét láthatjuk itt annak az elképesztő méretű földalatti alagúthálózatnak, melynek járatai már korábban is léteztek, de igazi szerephez majd csak a hatvanas-hetvenes évek fordulóján, a háború legvadabb éveiben jutott – az élmény mégis döbbenetes.

A kaucsuk-ültetvényekkel körülvett helyszínen testközelből ismerkedhetünk meg a háborús évek mindennapjaival, bombatölcsérek, kilőtt harckocsik között, a napalm-pusztította vidék sarjúerdeiben sétálgatva. Igazi szabadtéri múzeum ez, ahol a vállalkozó kedvűek még a – fehér turisták méreteihez igazított – járatokba is bemerészkedhetnek. Ez utóbbi klausztrofóbiásoknak nem ajánlott!

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. Cu Chi földalatti járataihoz legközelebb Vietnam körutunkon látogatunk el. Útra fel!