+36/1 312 53 47

Buenos Aires nagyvilági élete

Buenos Aires városában ránk tör az élet fülledt oldala. A Boca negyed street art víziói, a milonga gyökereiből kinőtt tangó ritmusa, a bárok füstös morajlása, gyorshajó Montevideoba, megmártózni Valparaiso óceánjában.

Real de Nuestra Señora Santa María del Buen Ayre – a település eredeti neve egy szardíniai hegyről, és az ott emelt kápolnáról kapta nevét, melyet Szűz Máriának szenteltek. Mára csak a Buenos Aires maradt, sőt Argentína fővárosának lakói a név kezdőbetűi után csak baires-nek nevezik magukat.

Dél-Amerika Párizsa, fantasztikus, eklektikus világváros – ez építészeti remekművek, paloták, múzeumok és a lüktető utcai kultúra elegye talán sehol sem ilyen erős. A várost kb. 3 millió ember lakja, a külvárosokkal együtt azonban legalább tizenhárommillió ‘baires’ otthona a Rio del a Plata torkolatánál elterülő metropolisz. A folyó és az óceán szerencsés együttállása miatt itt taláható a kontinens egyik legelefoglaltabb kikötője. És ahol ilyen kikötő létezik, ott emberek népek, kultúrák keverednek egymással.

Buenos Aires természetesen a tangó fővárosa, de minden más kortárs művészet egyik világszínvonalú központja is; az első filmfesztivált 1896-ban tartották, itt jut a legtöbb könyvesbolt a világon egy lakosra, és persze nem feledkezhetünk meg a fociról, vagy a fileteado-ról sem. Utóbbi sajátos utcai- plakát- és cégérfestészet, ami az UNESCO szellemi világörökségének is része.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. Latin-Amerika Párizsát legközelebbi Chile-Argentína utunkon keressük fel. Útra fel!

Utak