+36/1 312 53 47

Ambohimanga szent hegye

Ambohimanga szent hegye és a királyi palota épületegyüttese (rova) 2001-ben lett a Világörökség része. A hegytetőn lévő terület – épületek, sziklák, növényzet – a malgas nemzeti egységhez kapcsolódó legfontosabb érzelmek spirituális és szent szimbólumai, máig a legfontosabb zarándokhely a malgasok számára.

A hegytetőn a 15. században, a területet elfoglaló merina népcsoport alapított települést, amely jelentőségét a 17. század elején nyerte el, amikor a négy részre osztott Imerina birodalom keleti kvadránsának uralkodója fővárosának tette meg a helyet. Az ezt követő polgárháborús időszak miatt a rezidenciát falakkal és sáncárkokkal erődítették meg. A 77 évig tartó háborúskodás végeztével a győztes Andrianampoinimerina király megtartotta eredeti székhelyét, Antananarivót, de Ambohimangát kinevezte országa szakrális központjának, és ezt utódai is tiszteletben tartották. Ő volt az is, aki a Mahandrihono nevű, rózsafából épült „palota” (tulajdonképpen egy hagyományos, zsúptetős főnöki faház) építését elrendelte, amely ma az épületegyüttes legrégebbi darabja.

A rova legjelentősebb részei a királyi rezidenciák, a királyi család sírboltjai és a szent kő, ahonnan az uralkodó a határozatait jelentette be.

Egzotikus utazásainkon a kihagyhatatlan látnivalók és a szakértő vezetés mellett különleges kulturális élményekkel is szeretnénk gazdagítani utasainkat. Programjaink kiemelt értékeiről ilyen bejegyzésekben olvashatnak, ami segíthet a nagy kaland tervezésében. Ambohimanga szent hegyéhez Madagaszkár körutunkon zarándokolunk el legközelebb. Útra fel!